Ciorba de burta falsa(vegana, raw)

Ciorba de burta falsa(vegana, raw)

Auzeam eu ca este delicioasa ciorba de burta raw(vegetariana) dar nu prea aveam curajul s-o fac singura. Pana am dat intr-o tura de mai multe retete raw incercate, printre care si aceasta ciorba. Noua ne-a placut mult, la Atelier am repetat-o si la fel a avut succes - deci verdictul - Trebuie pusa si pe site!

Stiu ca multi vor stramba din nas, as recomanda totusi sa nu o ignorati, mai ales daca vreti o diversificare in meniul de post, sanatos si nu numai.

Ingrediente

Caju crud
100 g
Ciuperci pleurotus
500 g
Usturoi(catei)
3 buc
Lamaie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 linguri
dupa gust
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri

Pasi de urmat

1

Primul pas este sa inmuiati nuca de caju in apa peste noapte - sau macar 4-5 ore.

2

Ciupercile Pleurotus se spala bine si se scurg de apa.

3

Le taiati feliute lungi si subtiri.

4

Adaugati uleiul, zeama de la jumatate de lamaie, 1 lingurita de sare si usturoiul pisat. Amestecati bine si puneti la frigider peste noapte, sa se marineze bine. Daca va grabiti este suficient si 4 ore.

Daca vreti si mai repede, si nu neaparat raw - caliti ciupercile cu ulei, apa si sare - adaugati apoi sarea, usturoiul si zeama de lamaie.

 

5

Dupa ce s-a inmuiat bine nuca de caju preparam laptele de caju:

- spalati bine caju-ul de apa in care a stat, adaugati-l in blender, turnati 1.5 litri de apa rece/calda si 1 lingurita de sare.

6

Blendati bine 3-4 minute.

7

Turnati laptele de caju in bolul cu ciuperci, amestecati bine si potriviti de sare si lamaie daca mai este nevoie.

8

Dupa preferinta, adaugati verdeata tocata.

9

Pe perioada de iarna, puteti s-o incalziti usor - sau o mancati asa rece.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 litri (6-7 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 300 min
Data publicarii:

Comentarii

elina
elina 25 dec 2012, 19:34

LA MULTI ANI TUTUROR.scuza-ma Lena, poti spui ce este aceasta nuca de caju?multumesc.imi cer scuze dar nu am auzit pana acum.poop.

lena
Elena (lena) elina 25 dec 2012, 22:31

Caju tot este un fel de nuca, din aceeasi categorie cu arahidele, migdalele - are o forma alungita si putin intoarsa. La consistenta putin mai cremoasa decat celelalte nuci si de asta se foloseste mult in bucataria raw-vegana pentru a face diverse creme, smantana, branza, etc.

FaneBuc
FaneBuc 05 sep 2013, 17:59

imi place mult

VegiO
VegiO 23 sep 2013, 20:31

Caju este cashew dupa cum arata in poza, asa este cunoscuta cel putin in America de Nord. Arata bine reteta, yum!!  Am s-o fac cusiguranta. Acum sunt in proces cu reteta de Bigels :) 

Cornelia1
Cornelia 1 (Cornelia1) 16 ian 2014, 07:44

Deci, inteleg ca nimic nu se pune la foc ?Se prepara prin macerare .Ma mai gandesc .

Otilia D.
Otilia D. 24 dec 2016, 00:23

Bună Lena, este foarte interesanta reteta.. Dar oare ai putea sa ne ajuți cu una asemănătoare adaptata pt cei care nu folosesc bucătăria raw-vegana, dar vor totuși o supa falsa de burta :). Am înțeles ca putem cali ciupercile.. supa o putem prepara cumva cu smantana, ou.. etc?

Multumesc mult

lena
Elena (lena) Otilia D. 28 dec 2016, 10:15

Da, sigur, parca era ceva pe site, a postat o doamna mai inainte la Retete Utilizatori. Dati o cautare si vedeti daca apare.

Dar voi avea in vedere sugestia sa o fac si eu neaparat.