Ciorba de burta falsa(vegana, raw)

Ciorba de burta falsa(vegana, raw)

Auzeam eu ca este delicioasa ciorba de burta raw(vegetariana) dar nu prea aveam curajul s-o fac singura. Pana am dat intr-o tura de mai multe retete raw incercate, printre care si aceasta ciorba. Noua ne-a placut mult, la Atelier am repetat-o si la fel a avut succes - deci verdictul - Trebuie pusa si pe site!

Stiu ca multi vor stramba din nas, as recomanda totusi sa nu o ignorati, mai ales daca vreti o diversificare in meniul de post, sanatos si nu numai.

Ingrediente

Caju crud
100 g
Ciuperci pleurotus
500 g
Usturoi(catei)
3 buc
Lamaie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 linguri
dupa gust
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri

Pasi de urmat

1

Primul pas este sa inmuiati nuca de caju in apa peste noapte - sau macar 4-5 ore.

2

Ciupercile Pleurotus se spala bine si se scurg de apa.

3

Le taiati feliute lungi si subtiri.

4

Adaugati uleiul, zeama de la jumatate de lamaie, 1 lingurita de sare si usturoiul pisat. Amestecati bine si puneti la frigider peste noapte, sa se marineze bine. Daca va grabiti este suficient si 4 ore.

Daca vreti si mai repede, si nu neaparat raw - caliti ciupercile cu ulei, apa si sare - adaugati apoi sarea, usturoiul si zeama de lamaie.

 

5

Dupa ce s-a inmuiat bine nuca de caju preparam laptele de caju:

- spalati bine caju-ul de apa in care a stat, adaugati-l in blender, turnati 1.5 litri de apa rece/calda si 1 lingurita de sare.

6

Blendati bine 3-4 minute.

7

Turnati laptele de caju in bolul cu ciuperci, amestecati bine si potriviti de sare si lamaie daca mai este nevoie.

8

Dupa preferinta, adaugati verdeata tocata.

9

Pe perioada de iarna, puteti s-o incalziti usor - sau o mancati asa rece.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 litri (6-7 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 300 min
Data publicarii:

Comentarii

elina
elina 25 dec 2012, 19:34

LA MULTI ANI TUTUROR.scuza-ma Lena, poti spui ce este aceasta nuca de caju?multumesc.imi cer scuze dar nu am auzit pana acum.poop.

lena
Elena (lena) elina 25 dec 2012, 22:31

Caju tot este un fel de nuca, din aceeasi categorie cu arahidele, migdalele - are o forma alungita si putin intoarsa. La consistenta putin mai cremoasa decat celelalte nuci si de asta se foloseste mult in bucataria raw-vegana pentru a face diverse creme, smantana, branza, etc.

FaneBuc
FaneBuc 05 sep 2013, 17:59

imi place mult

VegiO
VegiO 23 sep 2013, 20:31

Caju este cashew dupa cum arata in poza, asa este cunoscuta cel putin in America de Nord. Arata bine reteta, yum!!  Am s-o fac cusiguranta. Acum sunt in proces cu reteta de Bigels :) 

Cornelia1
Cornelia 1 (Cornelia1) 16 ian 2014, 07:44

Deci, inteleg ca nimic nu se pune la foc ?Se prepara prin macerare .Ma mai gandesc .

Otilia D.
Otilia D. 24 dec 2016, 00:23

Bună Lena, este foarte interesanta reteta.. Dar oare ai putea sa ne ajuți cu una asemănătoare adaptata pt cei care nu folosesc bucătăria raw-vegana, dar vor totuși o supa falsa de burta :). Am înțeles ca putem cali ciupercile.. supa o putem prepara cumva cu smantana, ou.. etc?

Multumesc mult

lena
Elena (lena) Otilia D. 28 dec 2016, 10:15

Da, sigur, parca era ceva pe site, a postat o doamna mai inainte la Retete Utilizatori. Dati o cautare si vedeti daca apare.

Dar voi avea in vedere sugestia sa o fac si eu neaparat.