Auzeam eu că este delicioasă ciorba de burtă raw (vegetariană) dar nu prea aveam curajul s-o fac singură. Până am dat într-o tură de mai multe rețete raw încercate, printre care și această ciorbă. Nouă ne-a plăcut mult, la Atelier am repetat-o și la fel a avut succes - deci verdictul - Trebuie pusă și pe site!
Știu că mulți vor strâmba din nas, aș recomanda totuși să nu o ignorați, mai ales dacă vreți o diversificare în meniul de post, sănătos și nu numai.
Primul pas este să înmuiați nuca de caju în apă peste noapte - sau măcar 4-5 ore.
Ciupercile Pleurotus se spală bine și se scurg de apă.
Le tăiați feliuțe lungi și subțiri.
Adăugați uleiul, zeama de la jumătate de lămâie, 1 linguriță de sare și usturoiul pisat. Amestecați bine și puneți la frigider peste noapte, să se marineze bine. Dacă vă grăbiți este suficient și 4 ore.
Dacă vreți și mai repede, și nu neapărat raw - căliți ciupercile cu ulei, apă și sare - adăugați apoi sarea, usturoiul și zeama de lămâie.
După ce s-a înmuiat bine nuca de caju pregătim laptele de caju:
- spălați bine caju-ul de apa în care a stat, adăugați-l în blender, turnați 1.5 litri de apă rece/caldă și 1 linguriță de sare.
Blendați bine 3-4 minute.
Turnați laptele de caju în bolul cu ciuperci, amestecați bine și potriviți de sare și lămâie dacă mai este nevoie.
După preferință, adăugați verdeața tocată.
Pe perioada de iarnă, puteți s-o încălziți ușor - sau o mâncați așa rece.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.