Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw)

Auzeam eu că este delicioasă ciorba de burtă raw (vegetariană) dar nu prea aveam curajul s-o fac singură. Până am dat într-o tură de mai multe rețete raw încercate, printre care și această ciorbă. Nouă ne-a plăcut mult, la Atelier am repetat-o și la fel a avut succes - deci verdictul - Trebuie pusă și pe site!

Știu că mulți vor strâmba din nas, aș recomanda totuși să nu o ignorați, mai ales dacă vreți o diversificare în meniul de post, sănătos și nu numai.

Ingrediente
Caju crud
100 g
   
Ciuperci pleurotus
500 g
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Lămâie
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare
1 lingura
după gust
Verdeață (mărar, pătrunjel)
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Primul pas este să înmuiați nuca de caju în apă peste noapte - sau măcar 4-5 ore.

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 1
Pas 2

Ciupercile Pleurotus se spală bine și se scurg de apă.

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 2
Pas 3

Le tăiați feliuțe lungi și subțiri.

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 3
Pas 4

Adăugați uleiul, zeama de la jumătate de lămâie, 1 linguriță de sare și usturoiul pisat. Amestecați bine și puneți la frigider peste noapte, să se marineze bine. Dacă vă grăbiți este suficient și 4 ore.

Dacă vreți și mai repede, și nu neapărat raw - căliți ciupercile cu ulei, apă și sare - adăugați apoi sarea, usturoiul și zeama de lămâie.

 

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 4
Pas 5

După ce s-a înmuiat bine nuca de caju pregătim laptele de caju:

- spălați bine caju-ul de apa în care a stat, adăugați-l în blender, turnați 1.5 litri de apă rece/caldă și 1 linguriță de sare.

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 5
Pas 6

Blendați bine 3-4 minute.

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 6
Pas 7

Turnați laptele de caju în bolul cu ciuperci, amestecați bine și potriviți de sare și lămâie dacă mai este nevoie.

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 7
Pas 8

După preferință, adăugați verdeața tocată.

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 8
Pas 9

Pe perioada de iarnă, puteți s-o încălziți ușor - sau o mâncați așa rece.

Poftă bună!

Ciorbă de burtă falsă (vegană, raw) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (6-7 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 300 min
Sursă: Ligia Pop