Biscuiti cu suc de rosii (de post)

Imediat cum am vazut aceasta reteta de biscuiti cu suc de rosii, mi-a stat gandul numai la ea - copilul meu nu manaca rosii nici intr-un fel, dar asa nu avea cum sa le depisteze, doar pentru mine parea combinatia mai ciudata. Deci am avut activitate creativa - am facut "biscuiti roz" impreuna si mare mi-a fost uimirea ce delicatesa ne-a iesit.

Inafara faptului ca au o culoare placuta roz-portocalie - biscuitii cu suc de rosii sunt foarte fragezi, moi, ceva intermediar intre turta dulce si biscuiti. Daca nu aveti suc de rosii, puteti dizolva putina pasta de rosii cu apa si o folositi la biscuiti. Gustul de rosii nu se simte deloc, nimeni nu ghiceste din ce sunt facuti, si sunt placuti surprinsi de faptul ca sunt si de post.

Ingrediente
Suc de rosii
12 linguri
sau 10 linguri de apa + 2 linguri pasta de tomate
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Zahar
1 pahar
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
4 pahare
pahare de 250ml
Pasi de urmat
Pas 1

Dati drumul la cuptor(temperatura 200 grade).

Intr-un bol masurati uleiul si sucul de rosii.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 1
Pas 2

Adaugati zaharul, bicarbonatul si vanilia.

Amestecati cu o lingura si observati cum sucul de rosii stinge bicarbonatul - se face spuma compozitia.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 2
Pas 3

Masurati si adaugati faina.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 3
Pas 4

Amestecati cu o lingura compozitia pana se leaga bine.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 4
Pas 5

Presarati bine faina pe masa si scoateti aluatul din bol.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 5
Pas 6

Framantati bine, vreo 5 minute pana se uniformizeaza - mai adaugati cate putina faina pe parcurs sa nu se lipeasca de maini si masa.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 6
Pas 7

Intindeti o foaie cam de 6 mm grosime - puteti presara si putin zahar deasupra cand o intindeti(va fi mai glazurata suprafata biscuitilor).

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 7
Pas 8

Apoi cu ajutorul unor maini harnicutze puteti taia diverse forme - la noi preferatele au fost inimioarele :)

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 8
Pas 9

Sau le taiati dreptunghiuri - asa raman mai putine resturi.

Repetati procedura cu intinsul daca raman resturi dupa metoda de la pasul8.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 9
Pas 10

Aranajti biscuitii intr-o tava asternuta cu hartie de copt - aici am o tava teflonata si nu mai pun hartie.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 10
Pas 11

Le coaceti 10 minute in cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu le tineti mai mult pentru ca se fac f.repede.

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 11
Pas 12

Le serviti dupa ce se  racesc bine - prima zi sunt mai crocanti, a 2-a zi sunt mai moi - ca o turta dulce.

Pofta Buna!

Biscuiti cu suc de rosii (de post) - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min