Biscuiți cu suc de roșii (de post)

Imediat cum am văzut această rețetă de biscuiți cu suc de roșii, mi-a stat gândul numai la ea - copilul meu nu mănâncă roșii nici într-un fel, dar așa nu avea cum să le depisteze, doar pentru mine părea combinația mai ciudată. Deci am avut activitate creativă - am făcut "biscuiți roz" împreună și mare mi-a fost uimirea ce delicatesă ne-a ieșit.

În afara faptului că au o culoare plăcută roz-portocalie - biscuiții cu suc de roșii sunt foarte fragezi, moi, ceva intermediar între turtă dulce și biscuiți. Dacă nu aveți suc de roșii, puteți dizolva puțină pastă de roșii cu apă și o folosiți la biscuiți. Gustul de roșii nu se simte deloc, nimeni nu ghicește din ce sunt făcuți, și sunt plăcuți surprinși de faptul că sunt și de post.

Ingrediente
Suc de roșii
12 linguri
sau 10 linguri de apă + 2 linguri pastă de tomate
Ulei de floarea-soarelui
10 linguri
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Zahăr
1 pahar
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
4 pahare
pahare de 250ml
Pași de urmat
Pas 1

Dați drumul la cuptor (temperatura 200 grade).

Într-un bol măsurați uleiul și sucul de roșii.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 1
Pas 2

Adăugați zahărul, bicarbonatul și vanilia.

Amestecați cu o lingură și observați cum sucul de roșii stinge bicarbonatul - se face spumă compoziția.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 2
Pas 3

Măsurați și adăugați făina.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 3
Pas 4

Amestecați cu o lingură compoziția până se leagă bine.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 4
Pas 5

Presărați bine făina pe masă și scoateți aluatul din bol.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 5
Pas 6

Frământați bine, vreo 5 minute, până se uniformizează - mai adăugați câte puțină făină pe parcurs să nu se lipească de mâini și masă.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 6
Pas 7

Întindeți o foaie cam de 6 mm grosime - puteți presăra și puțin zahăr deasupra când o întindeți (va fi mai glazurată suprafața biscuiților).

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 7
Pas 8

Apoi, cu ajutorul unor mânuțe hărnicuțe, puteți tăia diverse forme - la noi preferatele au fost inimioarele :)

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 8
Pas 9

Sau le tăiați dreptunghiuri - așa rămân mai puține resturi.

Repetați procedura cu întinsul dacă rămân resturi după metoda de la pasul 8.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 9
Pas 10

Aranjați biscuiții într-o tavă așternută cu hârtie de copt - aici am o tavă teflonată și nu mai pun hârtie.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 10
Pas 11

Le coaceți 10 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade. Aveți grijă să nu le țineți mai mult pentru că se fac foarte repede.

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 11
Pas 12

Le serviți după ce se răcesc bine - prima zi sunt mai crocanți, a 2-a zi sunt mai moi - ca o turtă dulce.

Poftă Bună!

Biscuiți cu suc de roșii (de post) - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min