Imediat cum am văzut această rețetă de biscuiți cu suc de roșii, mi-a stat gândul numai la ea - copilul meu nu mănâncă roșii nici într-un fel, dar așa nu avea cum să le depisteze, doar pentru mine părea combinația mai ciudată. Deci am avut activitate creativă - am făcut "biscuiți roz" împreună și mare mi-a fost uimirea ce delicatesă ne-a ieșit.
În afara faptului că au o culoare plăcută roz-portocalie - biscuiții cu suc de roșii sunt foarte fragezi, moi, ceva intermediar între turtă dulce și biscuiți. Dacă nu aveți suc de roșii, puteți dizolva puțină pastă de roșii cu apă și o folosiți la biscuiți. Gustul de roșii nu se simte deloc, nimeni nu ghicește din ce sunt făcuți, și sunt plăcuți surprinși de faptul că sunt și de post.
Dați drumul la cuptor (temperatura 200 grade).
Într-un bol măsurați uleiul și sucul de roșii.
Adăugați zahărul, bicarbonatul și vanilia.
Amestecați cu o lingură și observați cum sucul de roșii stinge bicarbonatul - se face spumă compoziția.
Măsurați și adăugați făina.
Amestecați cu o lingură compoziția până se leagă bine.
Presărați bine făina pe masă și scoateți aluatul din bol.
Frământați bine, vreo 5 minute, până se uniformizează - mai adăugați câte puțină făină pe parcurs să nu se lipească de mâini și masă.
Întindeți o foaie cam de 6 mm grosime - puteți presăra și puțin zahăr deasupra când o întindeți (va fi mai glazurată suprafața biscuiților).
Apoi, cu ajutorul unor mânuțe hărnicuțe, puteți tăia diverse forme - la noi preferatele au fost inimioarele :)
Sau le tăiați dreptunghiuri - așa rămân mai puține resturi.
Repetați procedura cu întinsul dacă rămân resturi după metoda de la pasul 8.
Aranjați biscuiții într-o tavă așternută cu hârtie de copt - aici am o tavă teflonată și nu mai pun hârtie.
Le coaceți 10 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade. Aveți grijă să nu le țineți mai mult pentru că se fac foarte repede.
Le serviți după ce se răcesc bine - prima zi sunt mai crocanți, a 2-a zi sunt mai moi - ca o turtă dulce.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.