Imediat cum am vazut aceasta reteta de biscuiti cu suc de rosii, mi-a stat gandul numai la ea - copilul meu nu manaca rosii nici intr-un fel, dar asa nu avea cum sa le depisteze, doar pentru mine parea combinatia mai ciudata. Deci am avut activitate creativa - am facut "biscuiti roz" impreuna si mare mi-a fost uimirea ce delicatesa ne-a iesit.
Inafara faptului ca au o culoare placuta roz-portocalie - biscuitii cu suc de rosii sunt foarte fragezi, moi, ceva intermediar intre turta dulce si biscuiti. Daca nu aveti suc de rosii, puteti dizolva putina pasta de rosii cu apa si o folositi la biscuiti. Gustul de rosii nu se simte deloc, nimeni nu ghiceste din ce sunt facuti, si sunt placuti surprinsi de faptul ca sunt si de post.
Dati drumul la cuptor(temperatura 200 grade).
Intr-un bol masurati uleiul si sucul de rosii.
Adaugati zaharul, bicarbonatul si vanilia.
Amestecati cu o lingura si observati cum sucul de rosii stinge bicarbonatul - se face spuma compozitia.
Masurati si adaugati faina.
Amestecati cu o lingura compozitia pana se leaga bine.
Presarati bine faina pe masa si scoateti aluatul din bol.
Framantati bine, vreo 5 minute pana se uniformizeaza - mai adaugati cate putina faina pe parcurs sa nu se lipeasca de maini si masa.
Intindeti o foaie cam de 6 mm grosime - puteti presara si putin zahar deasupra cand o intindeti(va fi mai glazurata suprafata biscuitilor).
Apoi cu ajutorul unor maini harnicutze puteti taia diverse forme - la noi preferatele au fost inimioarele :)
Sau le taiati dreptunghiuri - asa raman mai putine resturi.
Repetati procedura cu intinsul daca raman resturi dupa metoda de la pasul8.
Aranajti biscuitii intr-o tava asternuta cu hartie de copt - aici am o tava teflonata si nu mai pun hartie.
Le coaceti 10 minute in cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu le tineti mai mult pentru ca se fac f.repede.
Le serviti dupa ce se racesc bine - prima zi sunt mai crocanti, a 2-a zi sunt mai moi - ca o turta dulce.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.