Nu am avut niciodată curajul să încerc mult cunoscutul tort "Red Velvet" pentru că am un principiu să nu folosesc coloranți artificiali în alimentația familiei noastre. Îmi place mult culoarea, dar compoziția mă întorcea înapoi.
Pe un forum am găsit așa o variantă de chec (care poate fi transformat și în tort eventual), care are o culoare foarte frumoasă (nu am reușit aici să-mi fac aparatul să scoată imaginea reală) un fel de roșu închis cu tendința spre culoarea ciocolatei și toate astea... cu SFECLĂ ROȘIE!
Da, da - și nimeni nu ghicește din ce este făcut pentru că nu se simte deloc sfecla, dar poftim încă o modalitate de alimentație sănătoasă pentru copilași, Sofia l-a apreciat foarte mult, chiar prea mult :) Iese un chec perfect - moale, aromat, fraged, ciocolatos și puțin umed... vis!
Recomandare specială - lăsați checul să se răcească complet, va avea textura și gustul complet. Este bun și cald, dar puțin mai umed.
Sfecla se fierbe și se curăță.
Se trece prin blender să fie ca un piure.
Într-un bol amestecați zahărul cu uleiul, adăugați sfecla roșie, vanilia și ciocolata tăiată bucățele mici.
Într-un alt bol amestecați restul de ingrediente uscate.
Și combinați compoziția de sfeclă cu cea de făină-cacao - amestecați cu mixerul sau telul.
Și gata - uitați ce aluat frumos avem.
Se toarnă într-o formă de chec simplă, așternută cu hârtie de copt și îl puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 45 de minute.
După acest timp faceți testul scobitorii, dacă iese curată îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.
Taiați și savurați cu toată familia :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.