Nu am avut niciodata curajul sa incerc mult cunoscutul tort "Red Velvet" pentru ca am un principiu sa nu folosesc coloranti artificiali in alimentatia familiei noastre. Imi place mult culoarea, dar compozitia ma intorcea inapoi.
Pe un forum am gasit asa o varianta de chec(care poate fi transformat si in tort eventual), care are o culoare foarte frumoasa(nu am reusit aici sa-mi fac aparatul sa scoata imaginea reala) un fel de rosu inchis cu tendinta spre culoarea ciocolatei si toatea astea ..... cu SFECLA ROSIE!
Da, da - si nimeni nu ghiceste din ce este facut pentru ca nu se simte deloc sfecla, dar poftim inca o modalitate de alimentatie sanatoasa pentru copilasi, Sofia l-a apreciat foarte mult, chiar prea mult :) Iese un chec perfect - moale, aromat, fraged, ciocolatos si putin umed... vis!
Recomandare speciala - lasati checul sa se raceasca complet, va avea textura si gustul complet. Este bun si cald, dar putin mai umed.
Sfecla se fierbe si se curata.
Se trece prin blender sa fie ca un piure.
Intr-un bol amestecati zaharul cu uleiul, adaugati sfecla rosie, vanilia si ciocolata taiata bucatele mici.
Intr-un alt bol amestecati restul de ingredientele uscate.
Si combinati compozitia de sfecla cu cea de faina-cacao - amestecati cu mixerul sau telul.
Si gata - uitati ce aluat frumos avem.
Se toarna intr-o forma de chec simpla, asternuta cu hartie de copt si il puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 45 de minute.
Dupa acest timp faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.
Taiati si savurati cu toata familia :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.