Pare o simplă și banală combinație - dar foarte reușită, și puțin înnobilată cu prune uscate va fi o salată gustoasă, sățioasă, sănătoasă și deosebită.
Fasolea puteți s-o cumpărați și la borcan gata fiartă, să mai reduceți din timpul de preparare.
Eu am fiert mai multe fasole, și pentru altă mâncare - să nu vă speriați că atât trebuie pentru salată :)
Dacă nu o aveți la conservă, o fierbeți acasă - dar aș recomanda mai întâi s-o puneți la înmuiat peste noapte, va fierbe mult mai repede și mai bine.
Se fierbe în multă apă (minim de 3 ori mai multă decât fasole), puteți adăuga frunză de dafin, o ceapă și 2 linguri de ulei - va fi mai gustoasă și aromată.
Sfecla se fierbe clasic, în apă.
Sau mai nou am descoperit o altă metodă - o înveliți în folie de aluminiu și o puneți la cuptor, la 200 grade pentru o oră - își păstrează mai bine vitaminele. Apoi o răcoriți, curățați și folosiți în salată.
Și acum partea cea mai simplă, combinăm ingredientele de mai sus.
Sfecla se taie cubulețe mai mari.
Apoi adăugați prunele tăiate bucățele medii, cam cât și cele de sfeclă.
Adăugați uleiul, usturoiul pisat (eu am pus pudra), sarea și piperul. Amestecați bine și reglați după gust fiecare din acestea.
Fasolea se adaugă la urmă, ca după multe amestecări să nu se coloreze prea mult în roșu (este mai frumos să fie în culori de contrast salata) și să nu o zdrobiți prea tare.
Adăugați fasolea și amestecați ușor.
Se poate servi ca salată sau ca mâncare ca atare - caldă sau rece.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.