Pare o simpla si banala combinatie - dar foarte reusita, si putin innobilata cu prune uscate va fi o salata gustoasa, satioasa, sanatoasa si deosebita.
Fasolea puteti s-o cumparati si la borcan gata fiarta, sa mai reduceti din timpul de preparare.
Eu am fiert mai multe fasole, si pentru alta mancare - sa nu va speriati ca atat trebuie pentru salata :)
Daca nu o aveti la conserva, o fierbeti acasa - dar as recomanda mai intai s-o puneti la inmuiat peste noapte, va fierbe mult mai repede si mai bine.
Se fierbe in multa apa(minim de 3 ori mai multa decat fasole), puteti adauga frunza de dafin, o ceapa si 2 linguri de ulei - va fi mai gustoasa si aromata.
Sfecla se fierbe clasic, in apa.
Sau mai nou am descoperit o alta metoda - o inveliti in folie de aluminiu si o puneti la cuptor, la 200 grade pentru o ora - isi pastreaza mai bine vitaminele. Apoi o racoriti, curatati si folositi in salata.
Si acum partea cea mai simpla, combinam ingredientele de mai sus.
Sfecla se taie cubulete mai mari.
Apoi adaugati prunele taiate bucatele medii, cam cat si cele de sfecla.
Adaugati uleiul, usturoiul pisat(eu am pus pudra), sarea si piperul. Amestecati bine si reglati dupa gust fiecare din acestea.
Fasolea se adauga la urma, ca dupa multe amestecari sa nu se coloreze prea mult in rosu(este mai frumos sa fie in culori de contrast salata) si sa nu o zdrobiti prea tare.
Adaugati fasolea si amestecati usor.
Se poate servi ca salata sau ca mancare ca atare - calda sau rece.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.