Salată de morcovi coreeană

Am văzut în piață morcovi frumoși și am zis să fac această rețetă pentru site - foarte populară la mine acasă, i se mai spune "Morcov în stil coreean".

Este foarte bună salata de morcovi coreeană pentru cei care țin dietă de slăbire, merge foarte bine cu produse din carne și nu numai. Recomand cu încredere!

Ingrediente
Morcovi
1 kg
să alegeți morcovi uniformi și mai mari
Ulei de floarea-soarelui
0.5 pahare
   
Zahăr
3 linguri
   
Sare
1.5 lingurite
   
Piper negru
1 lingurita
   
Usturoi
5 buc
5 căței
Coriandru măcinat
1 lingurita
   
Oțet de vin
5 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Cântăriți 1 kg de morcov, puteți să puneți cu rezervă încă 1 buc.

Salată de morcovi coreeană - Pas 1
Pas 2

Morcovii se curăță și se spală bine. Apoi se dau prin răzătoare, ar trebui să fie o răzătoare din aia mai fină, ca să iasă morcovul subțire și lung, ca niște paie. Eu am folosit una specială pentru acest tip de salată.

Salată de morcovi coreeană - Pas 2
Pas 3

Se adaugă oțetul, uleiul și mirodeniile conform cantităților de mai sus.

Salată de morcovi coreeană - Pas 3
Pas 4

În această rețetă este foarte important ingredientul "coriandru" -  îi dă aromă și gust deosebit. Eu am găsit în supermarket sub formă de boabe și l-am măcinat bine.

Salată de morcovi coreeană - Pas 4
Pas 5

Se amestecă bine cu mâinile toată compoziția și se freacă bine până morcovul lasă suc.

Salată de morcovi coreeană - Pas 5
Pas 6

Se poate mânca și imediat, dar este mult mai bun dacă îl lăsați pe o noapte la frigider.

Se poate păstra și 1 lună într-un borcan, presat bine și închis ermetic.

Salată de morcovi coreeană - Pas 6
Pas 7

Cum am zis este perfect cu mâncăruri din carne și legume.

Poftă Bună!

Salată de morcovi coreeană - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1100 g (10-15 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min