Chiftele de năut și soia

Foarte important pentru cei care postesc (sau vegetarieni) să aleagă cu grijă alimentele și mâncărurile, să fie o alimentație diversificată și cu nutrienți de bază necesari organismului. Nu o dați numai în fasole, zacuscă și cartofi - merge și asta dar nu pe termen mai lung.

Noi nu ținem postul, dar fiindcă țin neapărat să pun pe site rețete de post, în frigider nu prea am alte produse - și de fiecare dată mă uimește cât de gustos se poate găti vegetarian cu puțină imaginație și informare corectă.

Așa sunt și aceste chiftele, simple, bune și foarte sănătoase - pot fi și doar de năut - soia am avut după o tură de lapte de soia și am folosit-o aici. Le-am servit cu o salată verde și puțină maioneză de post rapidă (în 5 minute) - super bun!

Ingrediente
Năut fiert
500 g
sau de la conservă
Boabe de soia fierte
200 g
se poate și fără ele
Ceapă albă
1 buc
   
Pâine
100 g
eu am pus 2 felii de pâine integrală
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Praf de curry
1 lingurita
plus alte condimente preferate - usturoi, pătrunjel uscat, etc.
Pași de urmat
Pas 1

Se pregătesc năutul și soia:

- se înmoaie peste noapte în apă

- apoi se fierb într-o cantitate mai mare de apă, timp de câteva ore, adăugat eventual la năut puțin bicarbonat pentru o fierbere mai rapidă

- se răcesc și se scurg de apa în care au fiert.

Chiftele de năut și soia - Pas 1
Pas 2

Adăugați ceapa și feliile de pâine înmuiate în apă și bine scurse.

Chiftele de năut și soia - Pas 2
Pas 3

Adăugați mirodeniile, sarea și piperul.

Chiftele de năut și soia - Pas 3
Pas 4

Le treceți prin robotul de bucătărie sau prin mașina de tocat.

Chiftele de năut și soia - Pas 4
Pas 5

Va iese așa o pastă, gustați și potriviți de sare/piper dacă mai trebuie.

Aveți grijă întotdeauna să scurgeți bine apa din năut și pâine - să nu fie prea lichidă această compoziție.

Chiftele de năut și soia - Pas 5
Pas 6

Formați chiftele și le aranjați într-o tavă de cuptor - așternută obligatoriu cu hârtie de copt.

Eu am o tavă teflonată bună și nu mai pun hârtie. Am încercat să le fac și la tigaie - nu merge, se rup și nu se fac bine.

Deci, la cuptor cu ele - 200 grade - 30 de minute, să se rumenească bine partea de jos.

Chiftele de năut și soia - Pas 6
Pas 7

Apoi cu ajutorul unei spatule le întoarceți pe partea cealaltă și le mai lăsați 10 minute la cuptor.

Chiftele de năut și soia - Pas 7
Pas 8

Sunt bune de servit calde - să nu fie nici prea fierbinți dar nici reci - atunci au textura și gustul perfect.

Sunt extraordinare și reci în sandwich-uri, cu ceva salată și maioneză de post.

Poftă Bună!

Chiftele de năut și soia - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min