Turta dulce

Demult planificam sa fac reteta de turta dulce traditionala, glazurata colorat. Dar vroiam si o reteta simpla, rapida, fara prea mult stat la frigider, sa tina forma la copt si cu un gust bun.

Am ramas la aceasta reteta si sunt multumita - a iesit delicioasa, cu gust placut de miere, iar daca o faceti mai subtire va fi turta dulce ceva mai crocanta. Daca o modelati mai groasa va fi turta dulce moale - deci dupa preferintele fiecaruia.

Ingrediente
Oua
4 buc
Zahar pudra
200 g
Miere
9 linguri
sau 150g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu 2 linguri de otet
Scortisoara
1 lingurita
si 1 lingura de cacao, daca le vreti ceva mai maro
Zeama de lamaie
1 lingura
Faina alba
500 g
Pasi de urmat
Pas 1

Porniti cuptorul si lasati sa se inclazeasca bine - la 180-200 grade.

Intr-un bol bateti 2 oua intregi si 2 galbenusuri - adaugati mierea si 100g zahar pudra.

Turta dulce - Pas 1
Pas 2

Le bateti bine cu un tel sau mixer.

Turta dulce - Pas 2
Pas 3

Stingeti bicarbonatul cu otet si il adaugati la compozitia de mai sus.

Turta dulce - Pas 3
Pas 4

Tot acolo adaugati scortisoara(si eventual cacao sau alte mirodenii preferati pentru turta dulce), amestecati.

Turta dulce - Pas 4
Pas 5

Si la urma adaugati faina, amestecati cu o lingura sau spatula mai intai.

Adaugati in 2-3 runde, ca sa nu va iasa aluatul prea uscacios si tare - cantitatea necesara poate varia si depinde de marca fainii.

Turta dulce - Pas 5
Pas 6

Presarati pe masa mai multa faina si scoateti aluatul pe masa - va fi ceva mai lipicios, sa mai aveti faina pe langa cele 500g din reteta.

Turta dulce - Pas 6
Pas 7

Framantati si mai adaugati cate putina faiana pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.

Turta dulce - Pas 7
Pas 8

Ajutandu-va cu faina intindeti o foaie din aluatul de mai sus, sa fie cam de 5 mm grosime.

Taiati formele preferate, din resturi din nou formati o bila de aluat si repetati procedura cu intins-taiat.

Turta dulce - Pas 8
Pas 9

BIscuitii le aranjati pe o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

Turta dulce - Pas 9
Pas 10

Le coaceti in cuptorul preincalzit anterior - nu mai mult de 8-10 minute - daca le tineti prea mult se vor intari.

Turta dulce - Pas 10
Pas 11

Dupa ce ati rezolvat tot aluatul si s-au copt toti biscuitii trecem la partea cu decoratul.

Puteti face glazura batand 2 albusuri cu 100g zahar pudra si 1 lingura zeama de lamaie - si decorati, ungeti cum va place. Aici aveti grija sa le uscati bine, altfel vor fi cam lipiciosi si va murdariti pe maini cand ii mancati.

Sau cumparati pasta de zahar colorata pentru decor - eu am luat setul de la Dr.Oetker, il vedeti in poza.

A fost mai comod si repede de lucrat, in plus mai multe culori, interesant si pentru copii.

Turta dulce - Pas 11
Pas 12

Si acum partea cea mai placuta - cu toata familia se decoreaza biscuitii, dupa plac si imaginatie :)

La noi tati a fost cel mai inspirat, spre uimirea tuturor :)

Se usuca foarte repede pasta, asa ca in 15 minute deja se si pot servi cei mai pofticiosi membri.

Turta dulce - Pas 12
Pas 13

Si gata, aveti deja aerul si spiritul sarbatorilor - Craciunului in casa :)

Pofta Buna!

Turta dulce - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3 tavi de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min