Tort-aperitiv din ficatei de pui

Un aperitiv foarte apreciat la mine acasa, se fac nist foi mai groase ca cele de clatite, din ficat de pui(sau porc/vita) si se monteaza in forma de tort uns cu maioneza, usturoi.

Foarte important aici sa aveti o tigaie mica, sa fie mai mic tortul, cel din imagine are maxim 10-12cm. Va descurcati si cu una mai mare - dar va fi un tort cam mare, depinde si de nr de invitati pe care il aveti.

Recomand sa-l incercati neaparat, sigur o sa va placa - este gustos, satios si frumos.

Ingrediente
Ficatei de pui
300 g
sau ficat de porc/vita
Oua
4 buc
Faina alba
1 pahar
Sare,piper
1 lingurita
Lapte
0.5 pahare
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Usturoi (catei)
3 buc
Maioneza
200 g
Verdeata (marar, patrunjel)
1 legatura
1 legatura - pentru ornat
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un blender se pun ouale, ficateii, faina, laptele, sarea si piperul.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 1
Pas 2

Se blendeaza bine.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 2
Pas 3

Se incinge o tigaie mica, se unge cu putin ulei.

Turnati cate o jumatate de polonic din aluat, sau mai mult - ca sa fie o clatita mai groasa. Lasati la foc mic-mediu sa se coaca.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 3
Pas 4

O intoarceti si lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta.

Daca cumva se rupe si nu vrea sa se tina foile mai adaugati jumatate de pahar de faina la aluat.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 4
Pas 5

Pana se fac toate foile de clatite, pregatiti restul ingredientelor pentru tort:

- caliti in putin ulei ceapa taiata marunt si morcovii dati prin razatoare.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 5
Pas 6

- maioneza se amesteca cu usturoiul pisat.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 6
Pas 7

Gata cu foile de clatite - le-am pus una peste alta pe parcursul coacerii.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 7
Pas 8

Si incepem sa montam tortul:

- punem prima foaie, ungem cu maioneza si presaram 1 lingura de morcov cu ceapa;

- urmatoarea foie se unge simplu cu maioneza

- mai departe alternati si repetati ca mai sus pana terminati toat foile, sau ati ajuns la inaltimea dorita a tortului.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 8
Pas 9

Ultima foaie se unge cu mai multa maioneza, la fel si marginile tortului.

Aici ar fi bine sa-l lasati peste noapte sau cateva ore la frigider si apoi sa-l mai ungeti putin cu maioneza si sa treceti la pasul cu ornarea. Daca nu aveti timp, merge si asa, dar nu va fi la fel de fraged.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 9
Pas 10

Il taiati felii mici, cam o portie pentru fiecare persoana.

Recomand sa-l taiati inainte de ornare si de a-l pune pe masa festiva.

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 10
Pas 11

Ornati cu verdeata taiata marunt, sau galbenus de oua fierte  date prin razatoare.

Pofta Buna!

Tort-aperitiv din ficatei de pui - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min