Tort-aperitiv din ficăței de pui

Un aperitiv foarte apreciat la mine acasă, se fac niște foi mai groase ca cele de clătite, din ficat de pui (sau porc/vită) și se montează în formă de tort uns cu maioneză, usturoi.

Foarte important aici să aveți o tigaie mică, să fie mai mic tortul, cel din imagine are maxim 10-12cm. Vă descurcați și cu una mai mare - dar va fi un tort cam mare, depinde și de nr. de invitați pe care îl aveți.

Recomand să-l încercați neapărat, sigur o să vă placă - este gustos, sățios și frumos.

Ingrediente
Ficăței de pui
300 g
sau ficat de porc/vită
Ouă
4 buc
   
Făină albă
1 pahar
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Lapte
0.5 pahare
   
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Maioneză
200 g
   
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 legatura
1 legătură - pentru ornat
Pași de urmat
Pas 1

Într-un blender se pun ouăle, ficățeii, făina, laptele, sarea și piperul.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 1
Pas 2

Se blenduiesc bine.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 2
Pas 3

Se încinge o tigaie mică, se unge cu puțin ulei.

Turnați câte o jumătate de polonic din aluat, sau mai mult - ca să fie o clătită mai groasă. Lăsați la foc mic-mediu să se coacă.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 3
Pas 4

O întoarceți și lăsați să se rumenească și pe partea cealaltă.

Dacă cumva se rupe și nu vor să se țină foile mai adăugați jumătate de pahar de făină la aluat.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 4
Pas 5

Până se fac toate foile de clătite, pregătiți restul ingredientelor pentru tort:

- căliți în puțin ulei ceapa tăiată mărunt și morcovii dați prin răzătoare.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 5
Pas 6

- maioneza se amestecă cu usturoiul pisat.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 6
Pas 7

Gata cu foile de clătite - le-am pus una peste alta pe parcursul coacerii.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 7
Pas 8

Și începem să montam tortul:

- punem prima foaie, ungem cu maioneză și presărăm 1 lingură de morcov cu ceapă;

- următoarea foaie se unge simplu cu maioneză

- mai departe alternați și repetați ca mai sus până terminați toate foile sau ați ajuns la înălțimea dorită a tortului.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 8
Pas 9

Ultima foaie se unge cu mai multă maioneză, la fel și marginile tortului.

Aici ar fi bine să-l lăsați peste noapte sau câteva ore la frigider și apoi să-l mai ungeți puțin cu maioneză și să treceți la pasul cu ornarea. Dacă nu aveți timp, merge și așa, dar nu va fi la fel de fraged.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 9
Pas 10

Îl tăiați felii mici, cam o porție pentru fiecare persoană.

Recomand să-l tăiați înainte de ornare și de a-l pune pe masa festivă.

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 10
Pas 11

Ornați cu verdeață tăiată mărunt sau gălbenuș de ouă fierte date prin răzătoare.

Poftă Bună!

Tort-aperitiv din ficăței de pui - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min