Biscuiti "Ochi de Ingeri"

Va servesc cu niste biscuiti deliciosi si va doresc din tot sufletul:

Craciun Fericit alaturi de cei dragi! Sa petreceti in liniste, iubire si apreciati aceste clipe frumoase cu familia!

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
240 g
Unt
150 g
moale la temperatura camerei
Galbenusuri de ou
2 buc
Zahar pudra
70 g
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
Dulceata de zmeura
100 g
sau orice dulceata mai densa, marmelada, gem
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol puneti toate ingredientele, inafara de dulceata.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 1
Pas 2

Amestecati bine cu un mixer, eu am folosit spiralele de la el.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 2
Pas 3

Apoi cu mainile adunati aluatul.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 3
Pas 4

Formati o bila de aluat, inveliti intr-o punga si o puneti la frigider pentru 2 ore.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp taiati aluatul in bucatele mici.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 5
Pas 6

Formati bile mici din fiecare bucatica si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Va iese exact o tava din aceste cantitati.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 6
Pas 7

Cu degetul faceti adancituri in mijlocul fiecarei bile.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 7
Pas 8

Le coaceti 10-12 minute in cuptor preincalzit la 200 grade, pana incep usor sa se rumeneasca.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 8
Pas 9

Lasati sa se racoreasca apoi puneti cate putina dulceata in fiecare adancitura. Eu am pus zmeura preparata cu zahar, fara fierbere.

Lasati peste noaptea sa se usuce putin dulceata deasupra, va fi mai usor de depozitat si mancat, sa nu va murdariti.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 9
Pas 10

Pudrati cu zahar si serviti.

Foarte bune, fragede, aromate si foarte fine, le recomand neaparat.

Pofta Buna!

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min