Biscuiți "Ochi de Îngeri"

Vă servesc cu niște biscuiți delicioși și vă doresc din tot sufletul:

Crăciun Fericit alături de cei dragi! Să petreceți în liniște, iubire și apreciați aceste clipe frumoase cu familia!

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
240 g
   
Unt
150 g
moale la temperatura camerei
Gălbenușuri de ou
2 buc
   
Zahăr pudră
70 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Sare
0.25 lingurite
   
Coajă de lămâie rasă
1 lingura
   
Dulceață de zmeură
100 g
sau orice dulceață mai densă, marmeladă, gem
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol puneți toate ingredientele, în afara de dulceață.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 1
Pas 2

Amestecați bine cu un mixer, eu am folosit spiralele de la el.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 2
Pas 3

Apoi cu mâinile adunați aluatul.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 3
Pas 4

Formați o bilă de aluat, înveliți într-o pungă și o puneți la frigider pentru 2 ore.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 4
Pas 5

După acest timp tăiați aluatul în bucățele mici.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 5
Pas 6

Formați bile mici din fiecare bucățică și le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt. Vă iese exact o tavă din aceste cantități.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 6
Pas 7

Cu degetul faceți adâncituri în mijlocul fiecărei bile.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 7
Pas 8

Le coaceți 10-12 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade, până încep ușor să se rumenească.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 8
Pas 9

Lăsați să se răcorească apoi puneți câte puțină dulceață în fiecare adâncitură. Eu am pus zmeură preparată cu zahăr, fără fierbere.

Lăsați peste noapte să se usuce puțin dulceața deasupra, va fi mai ușor de depozitat și mâncat, să nu vă murdăriți.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 9
Pas 10

Pudrați cu zahăr și serviți.

Foarte bune, fragede, aromate și foarte fine, le recomand neapărat.

Poftă Bună!

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min