Dovlecei cu smântână

Este o mâncare clasică, o fac de obicei în sezonul de dovlecei - merge foarte bine cu cartofi noi sau orice altă garnitură preferată.

Ingrediente
Dovlecei
3 buc
3 bucăți medii
Ceapă albă
2 buc
   
Făină albă calitate superioară
2 linguri
   
Smântână
400 g
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Dovleceii se spală și se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.

Dovlecei cu smântână - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie se pune ulei și se încălzește, apoi se pun dovleceii la prăjit.

Dovlecei cu smântână - Pas 2
Pas 3

Dovleceii se rumenesc pe ambele părți și se scot pe o farfurie.

Dovlecei cu smântână - Pas 3
Pas 4

După ce ați prăjit dovleceii, vom pregăti sosul de smântână.

Ceapa se taie mărunt și se călește ușor în ulei.

Dovlecei cu smântână - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă 2 linguri de făină, se amestecă bine și se mai lasă 5 min la foc mediu să se călească făina împreună cu ceapa.

Dovlecei cu smântână - Pas 5
Pas 6

Se adaugă smântâna, se amestecă bine. După ce ați amestecat și totul începe să fiarbă, posibil sosul să fie cam gros. Dacă îl vreți mai lichid adăugați încă puțină apă sau lapte până obțineți consistența dorită.

Dovlecei cu smântână - Pas 6
Pas 7

Se sărează și piperează după gust.

Dovlecei cu smântână - Pas 7
Pas 8

În sos se adaugă dovleceii, se amestecă ușor și se mai lasă să fiarbă totul împreună încă 5 min.

Dovlecei cu smântână - Pas 8
Pas 9

Sunt foarte buni calzi cu garnitură de cartofi, orez sau carne.

Poftă Bună!

Dovlecei cu smântână - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min