Este o mâncare clasică, o fac de obicei în sezonul de dovlecei - merge foarte bine cu cartofi noi sau orice altă garnitură preferată.
Dovleceii se spală și se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.
Într-o tigaie se pune ulei și se încălzește, apoi se pun dovleceii la prăjit.
Dovleceii se rumenesc pe ambele părți și se scot pe o farfurie.
După ce ați prăjit dovleceii, vom pregăti sosul de smântână.
Ceapa se taie mărunt și se călește ușor în ulei.
Apoi se adaugă 2 linguri de făină, se amestecă bine și se mai lasă 5 min la foc mediu să se călească făina împreună cu ceapa.
Se adaugă smântâna, se amestecă bine. După ce ați amestecat și totul începe să fiarbă, posibil sosul să fie cam gros. Dacă îl vreți mai lichid adăugați încă puțină apă sau lapte până obțineți consistența dorită.
Se sărează și piperează după gust.
În sos se adaugă dovleceii, se amestecă ușor și se mai lasă să fiarbă totul împreună încă 5 min.
Sunt foarte buni calzi cu garnitură de cartofi, orez sau carne.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.