Este o mancare clasica, o fac de obicei in sezonul de dovlecei - merge foarte bine cu cartofi noi sau orice alta garnitura preferata.
Dovleceii se spala si se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.
Intr-o tigaie se pune ulei si se inclazeste, apoi se pun dovleceii la prajit.
Dovleceii se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie.
Dupa ce ati prajit dovlceii, vom pregati sosul de smantana.
Ceapa se taie marunt si se caleste usor in ulei.
Apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca bine si se mai lasa 5 min la foc mediu sa se caleasca faina impreuna cu ceapa.
Se adauga smantana, se amesteca bine. Dupa ce ati amestecat si totul incepe sa fiarba, posibil sosul sa fie cam gros. Daca il vreti mai lichid adaugati inca putina apa sau lapte pana obtineti consistenta dorita.
Se sareaza si pipereaza dupa gust.
In sos se adauga dovleceii, se amesteca usor si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5 min.
Sunt foarte buni calzi cu garnitura de cartofi, orez sau carne.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.