O salata foarte aratoasa si interesanta, sigur va infrumuseta orice masa festiva si va face musafirii curiosi s-o guste.
Desi multi sunt reticenti la ce sa faca cu bobitzele de rodie, salata se mananca ca atare - de la rodie are o textura mai crocanta. Pentru mai mofturosi le sugerati sa le aleaga deoparte.
Carnea se spala bine, se taie cubulete si o caliti in putin ulei.
Cand se rumeneste usor, adaugati putina sare si piper.
Desfaceti rodia si adunati bobitzele intr-o farfurie.
Cartofii si sfecla se fierb, se curata si se racoresc bine.
Sfecla se da prin razatoarea medie, adaugati nucile macinate si o jumate de lingurita de sare - amestecati bine.
Si incepem sa montam salata - puneti in mijlocul unei farfurii un pahar si in jurul lui aranjati cartofii dati prin razatoare - vedeti poza. Se unge bine cu maioneza.
Carnea se pune peste stratul de cartofi.
Apoi puneti amestecul de sfecla si nuci, nivelati bine si dati forma rotunda.
Ungeti cu maioneza.
Si peste maioneza atent presarati bobitzele de rodie, sa acopere complet suprafata salatei.
Scoateti atent paharul din mijloc, si puteti sa o serviti ca atare, sau putina verdeata in mijloc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.