O salată foarte arătoasă și interesantă, sigur va înfrumuseța orice masă festivă și va face musafirii curioși s-o guste.
Deși mulți sunt reticenți la ce să facă cu bobițele de rodie, salata se mănâncă ca atare - de la rodie are o textură mai crocantă. Pentru mai mofturoși le sugerați să le aleagă deoparte.
Carnea se spală bine, se taie cubulețe și o căliți în puțin ulei.
Când se rumenește ușor, adăugați puțină sare și piper.
Desfaceți rodia și adunați bobițele într-o farfurie.
Cartofii și sfecla se fierb, se curăță și se răcoresc bine.
Sfecla se dă prin răzătoarea medie, adăugați nucile măcinate și o jumătate de linguriță de sare - amestecați bine.
Și începem să montăm salata - puneți în mijlocul unei farfurii un pahar și în jurul lui aranjați cartofii dați prin răzătoare - vedeți poza. Se unge bine cu maioneză.
Carnea se pune peste stratul de cartofi.
Apoi puneți amestecul de sfeclă și nuci, nivelați bine și dați forma rotundă.
Ungeți cu maioneză.
Și peste maioneză atent presărați bobițele de rodie, să acopere complet suprafața salatei.
Scoateți atent paharul din mijloc, și puteți să o serviți ca atare, sau puțină verdeață în mijloc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.