Ingrediente
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aici va arat ce fel de smantana folosesc eu acum, in ultimii 2 ani.
Inainte luam si Dorna, dar ba iesea, ba nu frisca - asta am verificat, esecuri inca nu am avut, buna smantana de la Milli. Incercati sa gasiti ceva similar, sa fie de minim 30-32% grasime.
Important - s-o tineti la frigider minim 6-8 ore pentru a fi foarte rece cand incepeti sa lucrati cu ea.
Pas 2
Aici v-am facut o poza si cu ingredientele - deci mai mult decat samnatana dulce si stabilizator nu trebuie sa aiba.
Daca scrie cumva ca are grasimi vegetale, etc - mai bine nu luati, este o alta forma a margarinei.
Mai bine produse animale in cantitati rezonabile, decat chimicale procesate si cika vegetale.
Pas 3
Am pregatit zaharul pudra, smantana rece de la frigider am turnat-o intr-un bol adanc cu borduri mai inalte(sa nu va stropiti prea tare).
Am incercat sa bat frisca si in vase cu aparatoare din aia de stropi, nu a vrut sa se bata, poate pt ca nu-si putea lua aer ca sa se umfle...
Pas 4
Si un instrument important - mixerul, fara el cam greu, daca sa nu zic imposibil sa faceti o crema tare si buna de ornat.
Incepeti sa mixati smantana cu mixerul la viteza cea mai mare, fara sa adaugati zaharul!
Pas 5
Observati cum smantana incepe sa faca spuma si creste in volum.
Pas 6
Dupa 5 minute de batut adaugati zaharul pudra.
Pas 7
Continuati sa mixati si vedeti cum crema incepe sa se ingroase.
Pas 10
Cand observati ca se ingroasa cam tare, opriti mixerul si faceti testul - ridicati paletele mixerului in sus si vedeti daca varfurile la frisca sunt moi sau se tin tare.
Aici este aproape gata, dar inca mai trebuie batuta putin, sa fie si mai ferma.
Atentie! - la aceasta etapa trebuie sa va opriti des(la 5-10 secunde) si periodic pentru a verifica frisca - bateti, opriti verificati - si tot asa pana obtineti consistenta buna,
Daca o bateti prea tare, s-ar putea sa se taie si atunci ati ramas fara frisca.
Pas 11
Si aici rezultatul final - o crema fina, pufoasa, ferma - gata de ornat tortul sau s-o folositi ca o crema pentru tort(de ex. la Tortul Foret-Noire). Puteti s-o completati cu orice - cacao, nuci, etc.
Pas 12
Ma departe pentru ornat puteti folosi Posul simplu(din panza tare sau silcon)si duiurile, diferite in functie de necesitati. Eu le cumpar de la firmele specializate in ustensile de cofetarie, sunt f.bune, comode si simplu de exploatat.
Una din ele mai nou, am descoperit-o chiar la mine in cartier este Nova Pan - au magazin online, sau magazin in Dridu(statia Dridu cu 331, de la Pta Presei spre Poligrafiei), pe Str.Jiului.
Sunt f.utile Posurile de silicon, se spala bine, dar la o presa mai puternica pe umplutura mai crapa (la mine a crapat dupa 2 ani de utlizare).
Pas 13
Mai nou am apreciat si Posul de la Tupperware, desi eram cam sceptica, acum de sarbatori l-am preferat anume pe asta.
Pas 13
Mi-a placut ca se umple mai simplu, are un suport la varf care il tine in pozitie verticala si se pune frisca cu lingura.
Pas 15
Se infileteaza capacul, duiul si este comod de ornat.
In plus daca va ramane frisca, in asa fel o puteti pune la frigider si o folositi in 2-3 zile la orice desert.
Recomand sa-l incercati, mai ales pentru ornatul casnic, nu cel profesionist.
Spor la treaba si sper sa am de acum incolo mai putine intrebari si comentarii ref la cum se bate frisca :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)