Cu mana pe inima va spun ca biscuiti mai buni nu cred ca am mancat - au o textura perfecta - crocanti, aerati, dulci, aromati. Nu identificam bine gustul lor, pana sotul m-a intrebat daca am pus cumva halva in ei :)
Deci au gust de halva, de seminte rumenite, de unt - in 2 zile am reusit sa le fac de 2 ori si de fiecare data fug de pe farfurie - Sofia le mananca cu o viteza mare.....
Prima data am pus strict conform retetei ingredientele, a 2-a oara am improvizat putin si mi-a placut si mai mult. Am combinat mai multe seminte si la compozitia de faina integrala am mai adaugat 2 linguri de seminte de in macinate.
Vedeti pasii si ingredientele, voi da toate detaliile.
Semintele se calesc pe o tigaie uscata, pana se rumenesc usor.
Lasati-le sa se racoreasca putin apoi le macinati intr-un robot sau blender.
Nu le faceti chiar faina, sa fie mai bucatele grunjoase.
Faina se amesteca cu praful de copt, si eventual faina de in.
Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul, adaugati oul si amestecati inca putin(cu mixerul).
Adaugati vanilia, semintele macinate, amestecul de faina si fulgii de ovaz.
Amestecati bine compozitia, mai intai cu o spatula/lingura apoi cu mainile.
Sa nu va speriati daca compozitia este grunjoasa si putin lipicioasa, asa si trebuie.
Luati cate putin aluat in maini, desi este lipicios se poate modela destul de bine - formati biscuitii in orice forma va place.
Eu am facut clasici rotunzi si un fel de batoane.
Lasati la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca mai bine marginile.
Lasati sa se racoreasca.
Apoi le scoateti de pe tava si savurati...
Aici este prima tura - doar cu seminte de floarea soarelui si putine migdale, in forma de batoane.
Aici a 2-a tura, si mai buna - cu amestec de seminte de dovleac, de f.soarelui si nuci - cate 50g din fiecare.
Absolut deliciosi, pe viitor voi face 2 portii o data, ca una nu ne ajunge :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.