Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe

Cu mâna pe inimă vă spun că biscuiți mai buni nu cred că am mâncat - au o textura perfectă - crocanți, aerati, dulci, aromați. Nu identificam bine gustul lor, până soțul m-a întrebat dacă am pus cumva halva în ei :)

Deci au gust de halva, de semințe rumenite, de unt - în 2 zile am reușit să le fac de 2 ori și de fiecare dată fug de pe farfurie - Sofia le mănâncă cu o viteză mare.....

Prima dată am pus strict conform rețetei ingredientele, a 2-a oară am improvizat puțin și mi-a plăcut și mai mult. Am combinat mai multe semințe și la compoziția de făină integrală am mai adăugat 2 linguri de semințe de in măcinate.

Vedeți pașii și ingredientele, voi da toate detaliile.

Ingrediente
Semințe de floarea-soarelui
150 g
se pot combina cu semințe de dovleac, migdale, nuci, in, etc.
Făină integrală de grâu
50 g
puteți adăuga aici și 2 linguri de făină din semințe de in - Dacă nu aveți făină integrală, puteți pune făină albă simplă
Praf de copt
1 lingurita
   
Unt
125 g
să fie relativ moale
Zahăr
100 g
   
Ouă
1 buc
   
Fulgi de ovăz
150 g
ai mei au fost din ăia mai mărunți
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Semințele se călesc pe o tigaie uscată, până se rumenesc ușor.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 1
Pas 2

Lăsați-le să se răcorească puțin, apoi le măcinați într-un robot sau blender.

Nu le faceți chiar făină, să fie mai bucăți grunjoase.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 2
Pas 3

Făina se amestecă cu praful de copt, și eventual făina de in.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 3
Pas 4

Într-un bol mixați untul moale cu zahărul, adăugați oul și amestecați încă puțin (cu mixerul).

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 4
Pas 5

Adăugați vanilia, semințele măcinate, amestecul de făină și fulgii de ovăz.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 5
Pas 6

Amestecați bine compoziția, mai întâi cu o spatulă/lingură, apoi cu mâinile.

Să nu vă speriați dacă compoziția este grunjoasă și puțin lipicioasă, așa și trebuie.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 6
Pas 7

Luați câte puțin aluat în mâini, deși este lipicios se poate modela destul de bine - formați biscuiții în orice formă vă place.

Eu am făcut clasici rotunzi și un fel de batoane.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 7
Pas 8

Lăsați la cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, până încep să se rumenească mai bine marginile.

Lăsați să se răcorească.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 8
Pas 9

Apoi le scoateți de pe tavă și savurați...

Aici este prima tură - doar cu semințe de floarea soarelui și puține migdale, în formă de batoane.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 9
Pas 10

Aici a 2-a tură, și mai bună - cu amestec de semințe de dovleac, de f. soarelui și nuci - câte 50g din fiecare.

Absolut delicioși, pe viitor voi face 2 porții o dată, că una nu ne ajunge :)

Poftă Bună!

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (1 tavă de cuptor)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: Forum Say7.info