Cu mâna pe inimă vă spun că biscuiți mai buni nu cred că am mâncat - au o textura perfectă - crocanți, aerati, dulci, aromați. Nu identificam bine gustul lor, până soțul m-a întrebat dacă am pus cumva halva în ei :)
Deci au gust de halva, de semințe rumenite, de unt - în 2 zile am reușit să le fac de 2 ori și de fiecare dată fug de pe farfurie - Sofia le mănâncă cu o viteză mare.....
Prima dată am pus strict conform rețetei ingredientele, a 2-a oară am improvizat puțin și mi-a plăcut și mai mult. Am combinat mai multe semințe și la compoziția de făină integrală am mai adăugat 2 linguri de semințe de in măcinate.
Vedeți pașii și ingredientele, voi da toate detaliile.
Semințele se călesc pe o tigaie uscată, până se rumenesc ușor.
Lăsați-le să se răcorească puțin, apoi le măcinați într-un robot sau blender.
Nu le faceți chiar făină, să fie mai bucăți grunjoase.
Făina se amestecă cu praful de copt, și eventual făina de in.
Într-un bol mixați untul moale cu zahărul, adăugați oul și amestecați încă puțin (cu mixerul).
Adăugați vanilia, semințele măcinate, amestecul de făină și fulgii de ovăz.
Amestecați bine compoziția, mai întâi cu o spatulă/lingură, apoi cu mâinile.
Să nu vă speriați dacă compoziția este grunjoasă și puțin lipicioasă, așa și trebuie.
Luați câte puțin aluat în mâini, deși este lipicios se poate modela destul de bine - formați biscuiții în orice formă vă place.
Eu am făcut clasici rotunzi și un fel de batoane.
Lăsați la cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, până încep să se rumenească mai bine marginile.
Lăsați să se răcorească.
Apoi le scoateți de pe tavă și savurați...
Aici este prima tură - doar cu semințe de floarea soarelui și puține migdale, în formă de batoane.
Aici a 2-a tură, și mai bună - cu amestec de semințe de dovleac, de f. soarelui și nuci - câte 50g din fiecare.
Absolut delicioși, pe viitor voi face 2 porții o dată, că una nu ne ajunge :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.