Un fel de prăjiturele rapide și foarte aromate, în procesul de coacere se separă stratul de nucă de cocos de celelalte și iese ca la Prăjitura Inteligentă - sus un blat aromat și jos sufleu de lămâie.
Se face foarte repede, doar să aveți răbdare să se răcească complet.
Este foarte gustoasă și aromată, a trebuit s-o ascund de Sofia pentru că nu se mai oprea din mâncat....
Untul se topește și se lasă puțin la răcorit.
În acest timp se răzuiește coaja de lămâie - aveți grijă să nu atingeți porțiunea albă.
Și se scurge toată zeama din lămâie.
Într-un bol turnați untul topit și restul ingredientelor - amestecați bine cu un tel sau mixer.
Va ieși un aluat destul de lichid, așa și trebuie.
Îl turnați într-o tavă așternută cu hârtie de copt - eu am folosit una de silicon(28cm diametru) și nu am mai așternut-o.
O coaceți la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40-45 minute.
Lăsați să se răcească complet, tăiați cum vă place - eu le-am făcut triunghiuri.
Și savurați :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.