Chec din branza de vaci si ciocolata

Un chec cu ciocolata absolut delicios - aromat, moale, usor umed si un gust foarte fin si deosebit. Sigur o sa-l aprecieze toata lumea, este cam periculos pentru ca nu prea te poti opri la o felie si se termina repede :)

Recomand sa-l incercati neaparat, este unul din cele mai reusite checuri cu ciocolata gustate vreodata.

Ingrediente
Branza de vaci
400 g
Unt
100 g
Oua
3 buc
Zahar
1.5 pahare
pahar=250ml
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
Cacao pudra
4 linguri
Praf de copt
2 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Branza se trece printr-o sita metalica - daca nu aveti sita, o pasati bine cu un blender/robot.

Daca nu aveti si blender, sa cumparati branzica mai fina, nu din aceea grunjoasa.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 1
Pas 2

Adaugati ouale si zaharul in bolul cu branza - amestecati cu un tel.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 2
Pas 3

Untul topit si racorit putin se adauga in compozitia de branza, amestecati.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 3
Pas 4

Urmeaza cacao si uleiul, amestecati.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 4
Pas 5

Si ultima este faina cu praful de copt - amestecati bine, trebuie sa va iasa un aluat mai des si gros.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 5
Pas 6

Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.

Eu am folosit forma de chec din silicon "Coronitza" de la Tupperware si nu am mai folosit hartie de copt.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 6
Pas 7

Coaceti checul timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade. Testati cu scobitoarea.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 7
Pas 8

Il scoateti din forma si lasati sa se racoreasca.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 8
Pas 9

Pofticiosii pot sa taie din el si cat este cald :)

Bun, bun - sigur o sa-l aprecieze toata familia.

Pofta Buna!

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min