Chec din brânză de vaci și ciocolată

Un chec cu ciocolată absolut delicios - aromat, moale, ușor umed și un gust foarte fin și deosebit. Sigur o să-l aprecieze toată lumea, este cam periculos pentru că nu prea te poți opri la o felie și se termină repede :)

Recomand să-l încercați neapărat, este unul din cele mai reușite checuri cu ciocolată gustate vreodată.

Ingrediente
Brânză de vaci
400 g
   
Unt
100 g
   
Ouă
3 buc
   
Zahăr
1.5 pahare
pahar=250ml
Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
   
Cacao pudră
4 linguri
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Brânza se trece printr-o sită metalică - dacă nu aveți sită, o pasați bine cu un blender/robot.

Dacă nu aveți și blender, să cumpărați brânzică mai fină, nu din aceea grunjoasă.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 1
Pas 2

Adăugați ouăle și zahărul în bolul cu brânză - amestecați cu un tel.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 2
Pas 3

Untul topit și răcorit puțin se adaugă în compoziția de brânză, amestecați.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 3
Pas 4

Urmează cacao și uleiul, amestecați.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 4
Pas 5

Și ultima este făina cu praful de copt - amestecați bine, trebuie să vă iasă un aluat mai des și gros.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 5
Pas 6

Turnați compoziția într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.

Eu am folosit forma de chec din silicon "Coroniță" de la Tupperware și nu am mai folosit hârtie de copt.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 6
Pas 7

Coaceți checul timp de 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade. Testați cu scobitoarea.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 7
Pas 8

Îl scoateți din formă și lăsați să se răcorească.

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 8
Pas 9

Pofticioșii pot să taie din el și cât este cald :)

Bun, bun - sigur o să-l aprecieze toată familia.

Poftă Bună!

Chec din brânză de vaci și ciocolată - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: www.4ernika.com