Un chec cu ciocolata absolut delicios - aromat, moale, usor umed si un gust foarte fin si deosebit. Sigur o sa-l aprecieze toata lumea, este cam periculos pentru ca nu prea te poti opri la o felie si se termina repede :)
Recomand sa-l incercati neaparat, este unul din cele mai reusite checuri cu ciocolata gustate vreodata.
Branza se trece printr-o sita metalica - daca nu aveti sita, o pasati bine cu un blender/robot.
Daca nu aveti si blender, sa cumparati branzica mai fina, nu din aceea grunjoasa.
Adaugati ouale si zaharul in bolul cu branza - amestecati cu un tel.
Untul topit si racorit putin se adauga in compozitia de branza, amestecati.
Urmeaza cacao si uleiul, amestecati.
Si ultima este faina cu praful de copt - amestecati bine, trebuie sa va iasa un aluat mai des si gros.
Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.
Eu am folosit forma de chec din silicon "Coronitza" de la Tupperware si nu am mai folosit hartie de copt.
Coaceti checul timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade. Testati cu scobitoarea.
Il scoateti din forma si lasati sa se racoreasca.
Pofticiosii pot sa taie din el si cat este cald :)
Bun, bun - sigur o sa-l aprecieze toata familia.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.