Pui Shanghai

Din cate am vazut pe net, retete de pui Shanghai sunt foarte multe - am incercat si eu cateva, dar aceasta este una foarte reusita. Chiar va recomand s-o incercati, este o buna variatie la snitelele clasice sau alte preparate din carne.

Ingrediente
Piept de pui
2 buc
Folositi piept de pui dezosat si fara piele.
Oua
6 buc
Pesmet alb/galben
500 g
Susan
100 g
Usturoi
6 buc
catei
Faina alba calitate superioara
400 g
Sare
1 lingura
Piper negru
1 lingurita
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
Praf de curry
1 lingurita
Busuioc uscat
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.

Pui Shanghai - Pas 1
Pas 2

Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se piseaza peste el usturoi si se amesteca bine - sa se distribuie uniform usturoiul prin carne.

Pui Shanghai - Pas 2
Pas 3

Intr-o punga curata si ermetica se pune faina, sarea si restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut in casa, recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta(sa fie aromata bine carnea).

Pui Shanghai - Pas 3
Pas 4

Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina. Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine.

Pui Shanghai - Pas 4
Pas 5

Agitati bine punga, astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie acoperita cu faina.

Pui Shanghai - Pas 5
Pas 6

Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.

Pui Shanghai - Pas 6
Pas 7

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.

Pui Shanghai - Pas 7
Pas 8

Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, sa se gateasca bine carnea.

Pui Shanghai - Pas 8
Pas 9

Le rumeniti bine pe toate partile.

Pui Shanghai - Pas 9
Pas 10

Si se scot pe o farfurie sa se racoreasca.

Pui Shanghai - Pas 10
Pas 11

Sunt foarte buni calzi cu orice garnitura preferata de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.

Pofta Buna!

Pui Shanghai - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: Blogul Ginuca