Pui Shanghai

Din câte am văzut pe net, rețete de pui Shanghai sunt foarte multe - am încercat și eu câteva, dar aceasta este una foarte reușită. Chiar vă recomand s-o încercați, este o bună variație la șnițelele clasice sau alte preparate din carne.

Ingrediente
Piept de pui
2 buc
Folosiți piept de pui dezosat și fără piele.
Ouă
6 buc
   
Pesmet alb/galben
500 g
   
Susan
100 g
   
Usturoi
6 buc
căței
Făină albă calitate superioară
400 g
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru
1 lingurita
   
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
   
Praf de curry
1 lingurita
   
Busuioc uscat
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spală bine și se taie felii subțiri și lungi.

Pui Shanghai - Pas 1
Pas 2

Se pun toate bucățile de pui într-un castron, se pisează peste el usturoi și se amestecă bine - să se distribuie uniform usturoiul prin carne.

Pui Shanghai - Pas 2
Pas 3

Într-o pungă curată și ermetică se pune făina, sarea și restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut în casă, recomand să folosiți măcar 80% din cele pe care le-am pus aici în rețetă (să fie aromată bine carnea).

Pui Shanghai - Pas 3
Pas 4

Punga o închideți, agitați bine să se amestece toate mirodeniile cu făina. Apoi puneți toată carnea în pungă, iarăși închideți și agitați bine.

Pui Shanghai - Pas 4
Pas 5

Agitați bine punga, astfel încât fiecare bucățică de carne să fie acoperită cu făină.

Pui Shanghai - Pas 5
Pas 6

Fiecare bucățică de carne o treceți prin ouăle bătute bine.

Pui Shanghai - Pas 6
Pas 7

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan și puțină sare.

Pui Shanghai - Pas 7
Pas 8

Le prăjiți apoi într-o tigaie cu ulei încins la foc mediu, să se gătească bine carnea.

Pui Shanghai - Pas 8
Pas 9

Le rumeniți bine pe toate părțile.

Pui Shanghai - Pas 9
Pas 10

Și se scot pe o farfurie să se răcorească.

Pui Shanghai - Pas 10
Pas 11

Sunt foarte buni calzi cu orice garnitură preferată de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.

Poftă Bună!

Pui Shanghai - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: Blogul Ginuca