Din cate am vazut pe net, retete de pui Shanghai sunt foarte multe - am incercat si eu cateva, dar aceasta este una foarte reusita. Chiar va recomand s-o incercati, este o buna variatie la snitelele clasice sau alte preparate din carne.
Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.
Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se piseaza peste el usturoi si se amesteca bine - sa se distribuie uniform usturoiul prin carne.
Intr-o punga curata si ermetica se pune faina, sarea si restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut in casa, recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta(sa fie aromata bine carnea).
Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina. Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine.
Agitati bine punga, astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie acoperita cu faina.
Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.
Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.
Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, sa se gateasca bine carnea.
Le rumeniti bine pe toate partile.
Si se scot pe o farfurie sa se racoreasca.
Sunt foarte buni calzi cu orice garnitura preferata de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.