Din câte am văzut pe net, rețete de pui Shanghai sunt foarte multe - am încercat și eu câteva, dar aceasta este una foarte reușită. Chiar vă recomand s-o încercați, este o bună variație la șnițelele clasice sau alte preparate din carne.
Pieptul de pui se spală bine și se taie felii subțiri și lungi.
Se pun toate bucățile de pui într-un castron, se pisează peste el usturoi și se amestecă bine - să se distribuie uniform usturoiul prin carne.
Într-o pungă curată și ermetică se pune făina, sarea și restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut în casă, recomand să folosiți măcar 80% din cele pe care le-am pus aici în rețetă (să fie aromată bine carnea).
Punga o închideți, agitați bine să se amestece toate mirodeniile cu făina. Apoi puneți toată carnea în pungă, iarăși închideți și agitați bine.
Agitați bine punga, astfel încât fiecare bucățică de carne să fie acoperită cu făină.
Fiecare bucățică de carne o treceți prin ouăle bătute bine.
Apoi prin pesmetul amestecat cu susan și puțină sare.
Le prăjiți apoi într-o tigaie cu ulei încins la foc mediu, să se gătească bine carnea.
Le rumeniți bine pe toate părțile.
Și se scot pe o farfurie să se răcorească.
Sunt foarte buni calzi cu orice garnitură preferată de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.