Pui "a la Provence"

Pui "a la Provence"

O mancare de pui pe care deja am indragit-o cu toata familia, aroma care se lasa in toata casa este atat de apetisanta ca tot nu veti avea rabdarea sa gustati din ea.

Amestecul de Ierburi de Provence puteti sa-l luati si gata facut la magazin, sau combinati voi singuri mirodeniile:cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, oregano - sau macar 3 din ele.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am luat pulpe dezosate si fara piele - puteti gati si bucati de pui intreg
Ceapa alba
2 buc
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 6-7 rosii cubulete
Masline fara samburi
150 g
Usturoi(catei)
6 buc
Ardei gras rosu
0.5 buc
optional
Vin alb demisec
40 ml
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
Ierburi de provence
2 lingurite
Chimen
0.5 lingurite
optional
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Pregatiti toate ingredientele - eu am laut masline kalamata cu samburi(pentru a scoate samburii se preseaza maslina cu un cutitul intors si observati ca samburele va iesi f.usor).

2

Intr-un bol adanc puneti rosiile din conserva, ardeiul si ceapa taiate cubulete.

3

Adaugati maslinele fara samburi, 5 catei de usturoi taiati marunt, 1 lingurita de ierburi de provence, 1 lingura ulei de masline, vinul si 1 lingurita sare.

Amestecati bine si potriviti de sare daca mai este nevoie.

4

Carnea de pui se spala bine si se amesteca cu 1 catel de usturoi taiat marunt, 1 lingurita de sare, putin piper negru, chimen, 1 lingurita de ierburi de provence, 1 lingura de ulei de masline.

5

Acum avem 2 boluri, primul cu legume, altul cu carne.

Intr-o tava de cuptor adanca punem jumatate din compozitia de legume.

6

Peste legume puneti uniform bucatile de carne.

7

Si peste carne distribuiti uniform cealalta jumatate din cantitatea de legume.

8

Acoperiti tava cu capac sau o folie de aluminiu si puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 60 de minute.

9

Dupa acest timp scoateti folia si mai lasati 30 minute in cuptor.

10

Trebuie sa scada bine zeama de rosii, sa nu fie ca o apa.

Cand este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 minute.

11

Serviti cu garnitura preferata - noi am pus orez si varza murata :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Comentarii

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 feb 2013, 23:58

L-am si facut azi, e super puiiul acesta, aroma deosebita si carnea frageda cum nu am mai mincat. Merci Lena, esti un gigant al bucatariei. 

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 05 feb 2013, 11:47

si o foto reprezentativa 

Poza mea pentru reteta:
alinaa
alinaa 07 feb 2013, 14:35

O noua metoda de a prepara puiul. Il voi prepara pt cina, deja am un pui dezghetat, imi trebuie doar ierburile. Revin cu impresii.  

tantica
tantica 10 feb 2013, 22:12

am sa fac si eu cred ca e bun

Lia1
Lia1 20 iul 2013, 22:25

L-am gatit alaltaieri si vin cu niste precizari ...

Nu exagerati cu ierburile, trebuie puse cantitativ ca in reteta, adica amestecate intr-o ceasca si pus exact 2 lingurite nu cum am pus eu din ochi direct 4 mirodenii si cred ca am scapat cam mult.

Eu nu agreez deloc chimenul in mancaruri, doar la saleuri. Prin urmare l-am inlocuit cu chimion adica "cumin". Instruita fiind de pe alt site ca acest cumin nu e totuna cu chimenul, mi l-am procurat de curand de la un magazin arabesc (ei ii zic "camun")  si tin sa afirm ca intr-adevar are alt gust si miros fata de chimen, va spun cu certitudine. Chimenul e mult prea intepator, are si alt gust.

Sare trebuie pusa foooaarte putina si numai pe carne pt ca maslinele lasa destula sare. La mine a fost cam sarata.

Altfel, e o reteta buna. Bravo!