Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am luat pulpe dezosate si fara piele - puteti gati si bucati de pui intreg
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 6-7 rosii cubulete
●
Masline fara samburi
150 g
●
Ardei gras rosu
0.5 buc
optional
●
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
●
Ierburi de provence
2 lingurite
●
Chimen
0.5 lingurite
optional
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti toate ingredientele - eu am laut masline kalamata cu samburi(pentru a scoate samburii se preseaza maslina cu un cutitul intors si observati ca samburele va iesi f.usor).
Pas 2
Intr-un bol adanc puneti rosiile din conserva, ardeiul si ceapa taiate cubulete.
Pas 3
Adaugati maslinele fara samburi, 5 catei de usturoi taiati marunt, 1 lingurita de ierburi de provence, 1 lingura ulei de masline, vinul si 1 lingurita sare.
Amestecati bine si potriviti de sare daca mai este nevoie.
Pas 4
Carnea de pui se spala bine si se amesteca cu 1 catel de usturoi taiat marunt, 1 lingurita de sare, putin piper negru, chimen, 1 lingurita de ierburi de provence, 1 lingura de ulei de masline.
Pas 5
Acum avem 2 boluri, primul cu legume, altul cu carne.
Intr-o tava de cuptor adanca punem jumatate din compozitia de legume.
Pas 6
Peste legume puneti uniform bucatile de carne.
Pas 7
Si peste carne distribuiti uniform cealalta jumatate din cantitatea de legume.
Pas 8
Acoperiti tava cu capac sau o folie de aluminiu si puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 60 de minute.
Pas 9
Dupa acest timp scoateti folia si mai lasati 30 minute in cuptor.
Pas 10
Trebuie sa scada bine zeama de rosii, sa nu fie ca o apa.
Cand este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 minute.
Pas 11
Serviti cu garnitura preferata - noi am pus orez si varza murata :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: