Pui "a la Provence"

Pui "a la Provence"

O mancare de pui pe care deja am indragit-o cu toata familia, aroma care se lasa in toata casa este atat de apetisanta ca tot nu veti avea rabdarea sa gustati din ea.

Amestecul de Ierburi de Provence puteti sa-l luati si gata facut la magazin, sau combinati voi singuri mirodeniile:cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, oregano - sau macar 3 din ele.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am luat pulpe dezosate si fara piele - puteti gati si bucati de pui intreg
Ceapa alba
2 buc
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 6-7 rosii cubulete
Masline fara samburi
150 g
Usturoi (catei)
6 buc
Ardei gras rosu
0.5 buc
optional
Vin alb demisec
40 ml
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
Ierburi de provence
2 lingurite
Chimen
0.5 lingurite
optional
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti toate ingredientele - eu am laut masline kalamata cu samburi(pentru a scoate samburii se preseaza maslina cu un cutitul intors si observati ca samburele va iesi f.usor).

Pui "a la Provence" - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol adanc puneti rosiile din conserva, ardeiul si ceapa taiate cubulete.

Pui "a la Provence" - Pas 2
Pas 3

Adaugati maslinele fara samburi, 5 catei de usturoi taiati marunt, 1 lingurita de ierburi de provence, 1 lingura ulei de masline, vinul si 1 lingurita sare.

Amestecati bine si potriviti de sare daca mai este nevoie.

Pui "a la Provence" - Pas 3
Pas 4

Carnea de pui se spala bine si se amesteca cu 1 catel de usturoi taiat marunt, 1 lingurita de sare, putin piper negru, chimen, 1 lingurita de ierburi de provence, 1 lingura de ulei de masline.

Pui "a la Provence" - Pas 4
Pas 5

Acum avem 2 boluri, primul cu legume, altul cu carne.

Intr-o tava de cuptor adanca punem jumatate din compozitia de legume.

Pui "a la Provence" - Pas 5
Pas 6

Peste legume puneti uniform bucatile de carne.

Pui "a la Provence" - Pas 6
Pas 7

Si peste carne distribuiti uniform cealalta jumatate din cantitatea de legume.

Pui "a la Provence" - Pas 7
Pas 8

Acoperiti tava cu capac sau o folie de aluminiu si puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 60 de minute.

Pui "a la Provence" - Pas 8
Pas 9

Dupa acest timp scoateti folia si mai lasati 30 minute in cuptor.

Pui "a la Provence" - Pas 9
Pas 10

Trebuie sa scada bine zeama de rosii, sa nu fie ca o apa.

Cand este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 minute.

Pui "a la Provence" - Pas 10
Pas 11

Serviti cu garnitura preferata - noi am pus orez si varza murata :)

Pofta Buna!

Pui "a la Provence" - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 Feb 2013, 23:58

L-am si facut azi, e super puiiul acesta, aroma deosebita si carnea frageda cum nu am mai mincat. Merci Lena, esti un gigant al bucatariei. 

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 05 Feb 2013, 11:47

si o foto reprezentativa 

Poza mea pentru reteta:
alinaa
alinaa 07 Feb 2013, 14:35

O noua metoda de a prepara puiul. Il voi prepara pt cina, deja am un pui dezghetat, imi trebuie doar ierburile. Revin cu impresii.  

tantica
tantica 10 Feb 2013, 22:12

am sa fac si eu cred ca e bun

Lia1
Lia1 20 Jul 2013, 22:25

L-am gatit alaltaieri si vin cu niste precizari ...

Nu exagerati cu ierburile, trebuie puse cantitativ ca in reteta, adica amestecate intr-o ceasca si pus exact 2 lingurite nu cum am pus eu din ochi direct 4 mirodenii si cred ca am scapat cam mult.

Eu nu agreez deloc chimenul in mancaruri, doar la saleuri. Prin urmare l-am inlocuit cu chimion adica "cumin". Instruita fiind de pe alt site ca acest cumin nu e totuna cu chimenul, mi l-am procurat de curand de la un magazin arabesc (ei ii zic "camun")  si tin sa afirm ca intr-adevar are alt gust si miros fata de chimen, va spun cu certitudine. Chimenul e mult prea intepator, are si alt gust.

Sare trebuie pusa foooaarte putina si numai pe carne pt ca maslinele lasa destula sare. La mine a fost cam sarata.

Altfel, e o reteta buna. Bravo!