Pui "a la Provence"

O mancare de pui pe care deja am indragit-o cu toata familia, aroma care se lasa in toata casa este atat de apetisanta ca tot nu veti avea rabdarea sa gustati din ea.

Amestecul de Ierburi de Provence puteti sa-l luati si gata facut la magazin, sau combinati voi singuri mirodeniile:cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, oregano - sau macar 3 din ele.

Ingrediente
Carne de pui
1 kg
eu am luat pulpe dezosate si fara piele - puteti gati si bucati de pui intreg
Ceapa alba
2 buc
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 6-7 rosii cubulete
Masline fara samburi
150 g
Usturoi (catei)
6 buc
Ardei gras rosu
0.5 buc
optional
Vin alb demisec
40 ml
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
Ierburi de provence
2 lingurite
Chimen
0.5 lingurite
optional
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti toate ingredientele - eu am laut masline kalamata cu samburi(pentru a scoate samburii se preseaza maslina cu un cutitul intors si observati ca samburele va iesi f.usor).

Pui "a la Provence" - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol adanc puneti rosiile din conserva, ardeiul si ceapa taiate cubulete.

Pui "a la Provence" - Pas 2
Pas 3

Adaugati maslinele fara samburi, 5 catei de usturoi taiati marunt, 1 lingurita de ierburi de provence, 1 lingura ulei de masline, vinul si 1 lingurita sare.

Amestecati bine si potriviti de sare daca mai este nevoie.

Pui "a la Provence" - Pas 3
Pas 4

Carnea de pui se spala bine si se amesteca cu 1 catel de usturoi taiat marunt, 1 lingurita de sare, putin piper negru, chimen, 1 lingurita de ierburi de provence, 1 lingura de ulei de masline.

Pui "a la Provence" - Pas 4
Pas 5

Acum avem 2 boluri, primul cu legume, altul cu carne.

Intr-o tava de cuptor adanca punem jumatate din compozitia de legume.

Pui "a la Provence" - Pas 5
Pas 6

Peste legume puneti uniform bucatile de carne.

Pui "a la Provence" - Pas 6
Pas 7

Si peste carne distribuiti uniform cealalta jumatate din cantitatea de legume.

Pui "a la Provence" - Pas 7
Pas 8

Acoperiti tava cu capac sau o folie de aluminiu si puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 60 de minute.

Pui "a la Provence" - Pas 8
Pas 9

Dupa acest timp scoateti folia si mai lasati 30 minute in cuptor.

Pui "a la Provence" - Pas 9
Pas 10

Trebuie sa scada bine zeama de rosii, sa nu fie ca o apa.

Cand este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 minute.

Pui "a la Provence" - Pas 10
Pas 11

Serviti cu garnitura preferata - noi am pus orez si varza murata :)

Pofta Buna!

Pui "a la Provence" - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min