O mâncare de pui pe care deja am îndrăgit-o cu toată familia, aroma care se lasă în toată casa este atât de apetisantă că tot nu veți avea răbdarea să gustați din ea.
Amestecul de Ierburi de Provence puteți să-l luați și gata făcut la magazin, sau combinați voi singuri mirodeniile: cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, oregano - sau măcar 3 din ele.
Pregătiți toate ingredientele - eu am luat măsline kalamata cu sâmburi (pentru a scoate sâmburii se presează măslinele cu un cuțit întors și observați că sâmburii vor ieși foarte ușor).
Într-un bol adânc puneți roșiile din conservă, ardeiul și ceapa tăiate cubulețe.
Adăugați măslinele fără sâmburi, 5 căței de usturoi tăiați mărunt, 1 linguriță de ierburi de provence, 1 lingură ulei de măsline, vinul și 1 linguriță sare.
Amestecați bine și potriviți de sare dacă mai este nevoie.
Carnea de pui se spală bine și se amestecă cu 1 cățel de usturoi tăiat mărunt, 1 linguriță de sare, puțin piper negru, chimen, 1 linguriță de ierburi de provence, 1 lingură de ulei de măsline.
Acum avem 2 boluri, primul cu legume, altul cu carne.
Într-o tavă de cuptor adâncă punem jumătate din compoziția de legume.
Peste legume puneți uniform bucățile de carne.
Și peste carne distribuiți uniform cealaltă jumătate din cantitatea de legume.
Acoperiți tava cu capac sau o folie de aluminiu și puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade, pentru 60 de minute.
După acest timp scoateți folia și mai lăsați 30 minute în cuptor.
Trebuie să scadă bine zeama de roșii, să nu fie ca o apă.
Când este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească 10 minute.
Serviți cu garnitura preferată - noi am pus orez și varză murată :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.