Sufleu "Lapte de pasăre"

Un desert ușor, delicios, rapid și sigur dietetic! Îmi place mult această variantă, pentru că nu conține ouă, se face simplu și o mare găselniță pentru cei grăbiți dar și atenți la siluetă :)

Nici nu mi-aș fi dat seama că gelatina în combinație cu lapte(se poate și apă!) poate face așa un sufleu pufos și fraged.

Am înțeles că posibil să nu iasă cu orice fel de gelatină - eu am folosit-o pe cea de la Dr.Oetker și a fost perfectă. În varianta dietetică se îndulcește cu xylitol/ștevie, în varianta simplă cu zahăr și orice aromă/cacao/cafea preferați pentru a o face mai interesantă.

Apropo, 100g de prăjitură are doar 30 Kcalorii! Poftă bună!

Ingrediente
Lapte de vacă
250 ml
sau apă
Gelatină
10 g
a mea este de la Dr.Oetker
Zahăr
2 linguri
după gust - în varianta dietetică folosiți xylitol sau ștevie
Arome
1 lingurita
vanilie, cacao, cafea, șofran, coloranți naturali...
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol/pahar puneți gelatina să se înmoaie în laptele rece - timpul se indică pe ambalaj de obicei - la mine zicea 15 minute.

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 1
Pas 2

După acest timp turnați compoziția într-o cratiță mică, adăugați îndulcitorii și aromele - aici eu am pus xylitol, vanilie și șofran.

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 2
Pas 3

Încălziți bine compoziția(atenție să n-o fierbeți!) până se dizolvă gelatina complet.

Lăsați cratița la o parte să se răcorească bine - puteți s-o puneți și pentru 10 min la frigider, sau 3 minute la congelator.

Trebuie lăsată să fie mai rece, dar încă să nu se prindă gelatina.

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 3
Pas 4

Turnați laptele într-un bol care are protecție pentru stropi - sau unul mai adânc.

Se stropește destul de mult, așa că aveți grijă - sau răbdați și apoi ștergeți sau folosiți ceva să acoperiți bolul, cu gaură în mijloc.

Eu am folosit un bol de la Tupperware care avea astfel de capac.

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 4
Pas 5

Și acum vă uitați la ceas și începeți să bateți(la viteză maximă) sufleul.

De obicei se face cam în 7-10 minute, așa că aveți răbdare :)

Doar o singură dată nu mi s-a bătut din cauza că laptele l-am scăpat și s-a prins gelatina, și am pus cam mult cacao.

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 5
Pas 6

Trebuie să iasă așa o spumă, de preferat cât mai tare să fie.

Dacă cumva nu se bate laptele - îl turnați în boluri mici și o să aveți un jeleu delicios de lapte.

Și mai încercați o dată cu altă gelatină, alte arome, aveți grijă la timpul de răcire.

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 6
Pas 7

Se toarnă într-un vas așternut cu folie de plastic alimentară și dați la frigider pentru minim o oră.

Se întărește foarte repede, așa că vă mișcați rapid cu turnatul și pusul la frigider a sufleului.

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 7
Pas 8

Când s-a prins bine îl răsturnați pe un platou, fund și porționați.

Se poate pune direct în boluri frumoase și se servește.

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 8
Pas 9

Și o felie pufoasă pentru voi :)

Deși am scris multe explicații, totul este destul de banal și simplu, sigur merită să încercați.

Poftă Bună!

Sufleu "Lapte de pasăre" - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min