Am observat această rețetă pe un forum, i se mai spune și tort rapid cu mac și cocos, dar eu zic că este totuși un chec mai frumos. Foarte bun, cu gust de mac și aromă de cocos, în plus se prepară repede - perfect pentru cei leneși și pofticioși :)
Într-un castron se bat ouăle cu zahărul și esența de vanilie, până se fac spumă.
Într-un vas se topesc 150g de unt - apoi se lasă să se răcorească.
Peste ouă și zahăr se adaugă untul răcorit, se amestecă bine.
Urmează 200g de smântână, amestecați.
Apoi se adaugă nuca de cocos, macul și coaja rasă de lămâie - se amestecă cu telul bine.
Într-un pahar amestecați făina cu praful de copt și le adăugați la compoziția de înainte. Se amestecă bine aluatul ca să fie fără cocoloașe.
Aluatul se toarnă într-o tavă de 26/28 de cm, așternută cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de min la temperatură medie.
Până se coace checul vom prepara glazura pentru el.
Într-un castronaș se pune la foc mediu 100ml de smântână dulce și 30g de unt - se amestecă periodic până începe să fiarbă.
Când începe să fiarbă îl luați de pe foc, adăugați ciocolata și lichiorul, și amestecați continuu cu o lingură până se uniformizează compoziția și se topește toată ciocolata - apoi îl lăsați deoparte.
Când se rumenește checul, îl scoateți din cuptor și îl puneți pe un platou.
Distribuiți atent toată glazura pe suprafața checului, aveți grijă să nu vă curgă - turnați mai mult pe mijloc.
Apoi înfrumusețați cum vă place - eu am presărat nucă de cocos, și lăsați puțin la frigider, să se răcească glazura. Eu nu am avut timp să-l răcesc, că aveam musafiri - și oricum a fost f.bun.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.