Chec cu mac și nucă de cocos

Am observat această rețetă pe un forum, i se mai spune și tort rapid cu mac și cocos, dar eu zic că este totuși un chec mai frumos. Foarte bun, cu gust de mac și aromă de cocos, în plus se prepară repede - perfect pentru cei leneși și pofticioși :)

Ingrediente
Unt
180 g
   
Zahăr
1 pahar
   
Nucă de cocos
1 pahar
   
Mac
1 pahar
   
Ouă
3 buc
   
Făină albă calitate superioară
1 pahar
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Praf de copt
0.5 lingurite
jumătate de pachet de praf
Smântână
200 g
   
Coajă de lămâie
1 lingurita
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
100 ml
   
Ciocolată neagră/amăruie
150 g
   
Lichior/coniac/brandy
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un castron se bat ouăle cu zahărul și esența de vanilie, până se fac spumă.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 1
Pas 2

Într-un vas se topesc 150g de unt - apoi se lasă să se răcorească.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 2
Pas 3

Peste ouă și zahăr se adaugă untul răcorit, se amestecă bine.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 3
Pas 4

Urmează 200g de smântână, amestecați.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă nuca de cocos, macul și coaja rasă de lămâie - se amestecă cu telul bine.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 5
Pas 6

Într-un pahar amestecați făina cu praful de copt și le adăugați la compoziția de înainte. Se amestecă bine aluatul ca să fie fără cocoloașe.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 6
Pas 7

Aluatul se toarnă într-o tavă de 26/28 de cm, așternută cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de min la temperatură medie.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 7
Pas 8

Până se coace checul vom prepara glazura pentru el.

Într-un castronaș se pune la foc mediu 100ml de smântână dulce și 30g de unt - se amestecă periodic până începe să fiarbă.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 8
Pas 9

Când începe să fiarbă îl luați de pe foc, adăugați ciocolata și lichiorul, și amestecați continuu cu o lingură până se uniformizează compoziția și se topește toată ciocolata - apoi îl lăsați deoparte.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 9
Pas 10

Când se rumenește checul, îl scoateți din cuptor și îl puneți pe un platou.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 10
Pas 11

Distribuiți atent toată glazura pe suprafața checului, aveți grijă să nu vă curgă - turnați mai mult pe mijloc.

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 11
Pas 12

Apoi înfrumusețați cum vă place - eu am presărat nucă de cocos, și lăsați puțin la frigider, să se răcească glazura. Eu nu am avut timp să-l răcesc, că aveam musafiri - și oricum a fost f.bun.

Poftă Bună!

Chec cu mac și nucă de cocos - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min