Prajitura "O noapte la Venetia"

Prajitura este foarte buna, se prepara chiar simplu si sigur o sa placa la toti. Eu pe viitor cred ca as insiropa putin blatul inainte sa pun crema, dar nu-i obligatoriu - prajitura "O noaspte la Venetia" este de efect si gustoasa fara aceasta mica corectie.

Ingrediente
Oua
10 buc
Zahar
150 g
plus 10 linguri
Nuca de cocos
100 g
Faina
9 linguri
Cacao pudra
2 linguri
Praf de copt
1 lingurita
Lapte
7 linguri
Unt
250 g
untul sa fie moale, la temperatura camerei
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
eu folosesc Primola sau ciocolata amaruie marca Ikea
Pasi de urmat
Pas 1

Preparam blatul prajiturii care va fi format din 2 straturi - unul alb, cu cocos si altul maro cu cacao.

Deci, stratul alb:

- Intr-un bol puneti 6 albusuri(galbenusurile le pastrati pentru crema)

- Le bateti spuma tare, apoi adaugati una cate una 6 linguri de zahar.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 1
Pas 2

- Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, mixati usor.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 2
Pas 3

- Turnati aluatul intr-o tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt(eu am folosit una dreptunghiulara de aproximativ 30x20 cm).

- Intindeti bine si nivelati pe toata tava.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 3
Pas 4

Acum facem stratul maro:

- Intr-un bol bateti spuma alba 4 oua cu 4 linguri de zahar

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 4
Pas 5

- Adaugati 4 linguri de faina, praful de copt si 2 linguri de cacao - mixati usor.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 5
Pas 6

- Acest aluat se toarna peste cel din tava, se niveleaza si se intinde pe toata suprafata.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 6
Pas 7

 Acest blat din 2 aluaturi se coace la foc mediu(180 grade) aproximativ 35 minute, pana trece testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca bine.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 7
Pas 8

Intr-un bol metalic/sticla sau cratita puneti cele 6 galbenusuri de mai sus, 150 grame de zahar si 5 linguri de lapte.

Puneti bolul pe baie de aburi si amestecati periodic pana compozitia se ingroasa putin.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 8
Pas 9

Cand este gata o dati la o parte si lasati sa se raceasca bine.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 9
Pas 10

Untul(200g) moale se bate spuma cu mixerul si se adauga cate putin din compozitia de galbenusuri preparate la aburi. Adaugati cate 1-2 linguri treptat, sa nu se taie compozitia.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 10
Pas 11

Cam asa arata produsul final, dupa ce am incorporat tot.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 11
Pas 12

Blatul recomand sa-l insiropati cu putin sirop preparat din apa, zahar, vanilie, cafea, etc. Puneti crema peste blatul racorit, intindeti si nivelati bine.

O puneti la frigider sau la rece - in acest timp preparati glazura:

- se topesc intr-o cratita ciocolata amaruie, 2 linguri de lapte si 50g de unt - amestecati bine si dupa ce se topesc si incorporeaza toate, lasati sa se racoreasca bine.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 12
Pas 13

Turnati glazura abia calda(aveti grija, daca este prea fierbinte, va topi untul si va strica putin nivelul cremei).

Nivelati si dati la rece.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 13
Pas 14

Lasati sa se patrunda bine cateva ore, apoi portionati si savurati.

Pofta Buna!

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (12-15 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: Natalia