Pui cu spanac (Palak Murgh)

Sinceră să fiu, spanacul îl mâncam mai mult proaspăt, în salate și foarte rar când îl gătesc - nu am fost obișnuită cu acest gust al spanacului fiert și cam greu mergea la noi. Spanacul congelat și mai greu...am avut o pungă în congelator de 1 an! Deci vă dați seama cât de mult l-am evitat :)

Dar! De când am descoperit această mâncare indiană de spanac, am tot repetat-o de vreo 3 ori și de fiecare dată nu rămâne nimic pe farfurii, chiar și la Sofia. Acum rezervele de spanac congelat sunt obligatorii, este mai comod de folosit, mai ales iarna.

Este una din cele mai bune combinații - gustoasă, sănătoasă și sigur o să vă delectați familia cu ea.

Palak Murgh (așa i se spune în indiană) este o mâncare foarte populară în restaurantele indiene, chiar și această rețetă o am din cartea unui bucătar indian, puțin adaptată la gusturile europene.

Așa, am uitat - cea mai bună servire este bineînțeles cu orez, dar puteți să-l mâncați și ca atare, sau cu cartofi/paste/couscous, etc.

Ingrediente
Piept de pui
600 g
sau pulpă de pui dezosată
Spanac congelat
300 g
sau proaspăt
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
6 buc
   
Ardei iute
1 buc
opțional - eu am folosit din acela verde, nu foarte iute
Ghimbir ras
1 lingurita
   
Smântână dulce pentru gătit (12%)
3 linguri
   
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
un sfert de linguriță, opțional puteți să mai adăugați puțină boia de ardei
Coriandru măcinat
0.5 lingurite
   
Chimion (kumin)
0.25 lingurite
un sfert de linguriță, să fie măcinat
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
plus opțional 1 lingură de unt
Sare
1 lingura
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți din timp toate ingredientele:

- Ceapa se taie cubulețe, se pisează usturoiul, ghimbirul se dă prin răzătoare măruntă, ardeiul se taie bucățele.

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 1
Pas 2

- Carnea de pui se taie bucățele mici.

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 2
Pas 3

- Pe o farfurie pregătiți mirodeniile.

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 3
Pas 4

Și acum începem procesul de gătire.

Într-o tigaie se încălzește bine uleiul, se adaugă ceapa și usturoiul - se călesc 2-3 minute.

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă carnea de pui, amestecați periodic și lăsați să se călească cam 7-10 minute.

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 5
Pas 6

La pui adăugați ardeiul, ghimbirul, turmericul, boia, chimionul și coriandrul - amestecați și lăsați 2-3 minute.

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 6
Pas 7

Apoi se pun cuburile de spanac congelat - de multe ori se recomandă să-l decongelați și pasați bine (să fie ca un sos), eu deja nu-l mai pasez, îl pun așa direct.

Dacă aveți spanac proaspăt - îl spălați, opăriți și pasați bine - apoi adăugați în mâncare.

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 7
Pas 8

Spanacul se va decongela și mâncarea începe să fiarbă - lăsați la foc mediu-încet încă 10 minute - nu uitați să mai amestecați periodic.

După acest timp, adăugați sare după gust, smântâna lichidă și opțional o lingură de unt. Amestecați și lăsați să mai fiarbă 5 minute.

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 8
Pas 9

Și gata, savurați - vă asigur că veți uita și de pâine - mai ales dacă îl serviți cu niște orez basmati cu lămâie.

Poftă Bună!

Pui cu spanac (Palak Murgh) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min