Sincera sa fiu, spanacul il mancam mai mult proaspat, in salate si foarte rar cand il gatesc - nu am fost obisnuita cu acest gust a spanacului fiert si cam greu mergea la noi. Spanacul congelat si mai greu...am avut o punga in congelator de 1 an! Deci va dati seama cat de mult l-am evitat :)
Dar! De cand am descoperit aceasta mancare indiana de spanac, am tot repetat-o de vreo 3 ori si de fiecare data nu ramane nimic pe farfurii, chiar si la Sofia. Acum rezervele de spanac congelat sunt obligatorii, este mai comod de folosit, mai ales iarna.
Este una din cele mai bune combinatii - gustoasa, sanatoasa si sigur o sa va delectati familia cu ea.
Palak Murgh(asa i se spune in indiana) este o mancare foarte populara in restaurantele indiene, chiar si aceasta reteta o am din cartea unui bucatar indian, putin adaptata la gusturile europene.
Asa, am uitat - cea mai buna servire este bineinteles cu orez, dar puteti sa-l mancati si ca atare, sau cu cartofi/paste/cuouscous, etc.
Pregatiti din timp toate ingredientele:
- Ceapa se taie cubulete, se piseaza usturoiul, ghimbirul se da prin razatoare marunta, ardeiul se taie bucatele.
- Carnea de pui se taie bucatele mici.
- Pe o farfurie pregatiti mirodeniile.
Si acum incepem procesul de gatire.
Intr-o tigaie se incalzeste bine uleiul, se adauga ceapa si usturoiul - se calesc 2-3 minute.
Apoi se adauga carnea de pui, amestecati periodic si lasati sa se caleasca cam 7-10 minute.
La pui adaugati ardeiul, ghimbirul, turmericul, boia, cuminul si coriandrul - amestecati si lasati 2-3 minute.
Apoi se pun cuburile de spanac congelat - de multe ori se recomanda sa-l decongelati si pasati bine(sa fie ca un sos), eu deja nu-l mai pasez, il pun asa direct.
Daca aveti spanac proaspat - il spalat, opariti si pasati bine - apoi adaugati in mancare.
Spanacul se va decongela si mancarea incepe sa fiarba - lasati la foc mediu-incet inca 10 minute - nu uitati sa mai amestecati periodic.
Dupa acest timp, adaugati sare dupa gust, smantana lichida si optional o lingura de unt. Amestecati si lasati sa mai fiarba 5 minute.
Si gata, savurati - va asigur ca veti uite si de paine - mai ales daca il serviti cu niste orez basmati cu lamaie.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.