Sinceră să fiu, spanacul îl mâncam mai mult proaspăt, în salate și foarte rar când îl gătesc - nu am fost obișnuită cu acest gust al spanacului fiert și cam greu mergea la noi. Spanacul congelat și mai greu...am avut o pungă în congelator de 1 an! Deci vă dați seama cât de mult l-am evitat :)
Dar! De când am descoperit această mâncare indiană de spanac, am tot repetat-o de vreo 3 ori și de fiecare dată nu rămâne nimic pe farfurii, chiar și la Sofia. Acum rezervele de spanac congelat sunt obligatorii, este mai comod de folosit, mai ales iarna.
Este una din cele mai bune combinații - gustoasă, sănătoasă și sigur o să vă delectați familia cu ea.
Palak Murgh (așa i se spune în indiană) este o mâncare foarte populară în restaurantele indiene, chiar și această rețetă o am din cartea unui bucătar indian, puțin adaptată la gusturile europene.
Așa, am uitat - cea mai bună servire este bineînțeles cu orez, dar puteți să-l mâncați și ca atare, sau cu cartofi/paste/couscous, etc.
Pregătiți din timp toate ingredientele:
- Ceapa se taie cubulețe, se pisează usturoiul, ghimbirul se dă prin răzătoare măruntă, ardeiul se taie bucățele.
- Carnea de pui se taie bucățele mici.
- Pe o farfurie pregătiți mirodeniile.
Și acum începem procesul de gătire.
Într-o tigaie se încălzește bine uleiul, se adaugă ceapa și usturoiul - se călesc 2-3 minute.
Apoi se adaugă carnea de pui, amestecați periodic și lăsați să se călească cam 7-10 minute.
La pui adăugați ardeiul, ghimbirul, turmericul, boia, chimionul și coriandrul - amestecați și lăsați 2-3 minute.
Apoi se pun cuburile de spanac congelat - de multe ori se recomandă să-l decongelați și pasați bine (să fie ca un sos), eu deja nu-l mai pasez, îl pun așa direct.
Dacă aveți spanac proaspăt - îl spălați, opăriți și pasați bine - apoi adăugați în mâncare.
Spanacul se va decongela și mâncarea începe să fiarbă - lăsați la foc mediu-încet încă 10 minute - nu uitați să mai amestecați periodic.
După acest timp, adăugați sare după gust, smântâna lichidă și opțional o lingură de unt. Amestecați și lăsați să mai fiarbă 5 minute.
Și gata, savurați - vă asigur că veți uita și de pâine - mai ales dacă îl serviți cu niște orez basmati cu lămâie.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.