Blinii cu mere

Demult cautam o reteta de clatite mai groase/pufoase, cum sunt pancakes-urile dar sa fie o varianta mai light si bineinteles gustoase :)

Cum am gasit aceasta reteta, imediat am si incercat-o si ne-au placut foarte mult, mai ales Sofiei... Sunt aromate, pufoase si gustoase, sigur sa le salvati in retetarul vostru, chiar merita - mai ales pentru cei care au grija de sanatatea celor dragi.

Se poate face si in varianta de post, laptele se inlocuieste cu lapte de ovaz sau suc de mere.

Ingrediente
Mere
2 buc
Lapte
250 ml
sau lapte de ovaz, suc de mere
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
Zahar
1 lingura
Sare
0.25 lingurite
Faina integrala de grau
200 g
sau alba, integrala+secara, integrala+faina de hrisca
Praf de copt
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Merele se dau prin razatoare, sau se taie cubulete.

Eu le-am dat prin robotelul turbochef, dar nu foarte marunt.

Blinii cu mere - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol se toarna laptele, uleiul, zaharul si sarea, apoi se adauga merele.

Blinii cu mere - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina si praful de copt amestecati cu un tel.

Blinii cu mere - Pas 3
Pas 4

Daca va iese aluatul prea gros mai adaugati putin lapte, asa ca sa va iasa ca un iaurt la consistenta.

Lasati 10 minute sa se patrunda aluatul.

Blinii cu mere - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp incingeti bine o tigaie antiaderenta, o ungeti cu pensula cu putin ulei si cu o lingura puneti clatitele la copt.

Le coaceti la foc mediu, sa fie timp sa se gateasca si merele.

Blinii cu mere - Pas 5
Pas 6

Le rumeniti bine pe ambele parti.

Eu prefer sa le coc pe tigaia uscata si unsa doar la inceput cu putin ulei, dar puteti sa le prajiti si clasic cu mai mult ulei, doar ca vor fi mai grase si uleioase(dar si mai fragede).

Blinii cu mere - Pas 6
Pas 7

Le serviti calde cu smantana, si orice gem va place - la noi este un gem de capsuni :)

Pofta Buna!

Blinii cu mere - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min