Așa este o perioadă acum la noi în familie că în 5 zile sărbătorim zilele de naștere la 3 cele mai dragi persoane - Sofi, mama și nașa - acest tort este o dedicație pentru ele, forma și tipul tortului sunt sugerate bineînțeles de Sofi :)
M-am frământat mult până am hotărât ce fel de tort să fac (nu sunt mare artistă în decorațiuni și desenat), dar după declarația Sofiei că "O ado'l pe Hello Kitty!" am zis Kitty să fie...
Și nu a fost chiar atât de greu cum mi-am închipuit, dacă urmați pașii sigur reușiți și voi să vă impresionați copilașii cu un tort mai deosebit și pe placul lor.
La blat am folosit un pandișpan pe bază de nuci, morcovi și scorțișoară - foarte fraged, aromat și gustos. În combinație cu cremă de mascarpone și frișcă a fost și mai delicios. Bineînțeles puteți să-l folosiți ca bază și pentru un tort simplu, nu în formă de Kitty și invers, pentru a face un tort în forma asta puteți folosi orice pandișpan și blat de tort vă place.
La ultimul pas aveți ca de obicei și o secțiune delicioasă :)
Pregătim blatul pentru tort:
- Morcovul se dă prin răzătoarea măruntă.
- Nucile se călesc puțin în tigaie, aveți grijă să nu le ardeți.
- Făina se amestecă cu bicarbonatul, praful de copt, sarea și scorțișoara.
Într-un bol puneți ouăle, adăugați zahărul și vanilia - le bateți spumă albă cu mixerul.
Apoi adăugați câte puțin ulei și continuați să mixați până se încorporează complet.
Adăugați compoziția de făină, amestecați cu un tel sau ușor cu mixerul.
Urmează morcovul și nucile, amestecați.
Turnați aluatul într-o formă de cuptor (la mine este cu 28 cm diametru) așternută cu hârtie de copt.
Puneți la cuptor pentru 45 minute la 180 grade, până trece testul scobitorii.
Lăsați să se răcească complet.
Acum trecem la partea cu montarea tortului:
În primul rând vă recomand să desenați un cap de Hello Kitty pe o hârtie de copt, ca inspirație puteți folosi multe desene pe care le găsiți în Google Images.
La noi cel mai bun la desen este tati, deci lui i-a revenit și sarcina :)
Apoi tăiați desenul și veți avea forma bună pentru a tăia corect pandișpanul.
După ce ați scos pandișpanul răcorit din tavă puneți pe el forma tăiată din hârtie și urmând conturul tăiați la fel marginile pandișpanului.
Apoi tăiați pandișpanul în 3 foi (sau 2).
Pentru crema de frișcă se bate smântâna cu cele 2 pahare de zahăr pudră (următi instrucțiunile de aici).
Pentru a unge tortul am făcut o cremă de mascarpone:
- se bate bine cu mixerul brânza, se adaugă câte puțin 5 linguri de frișcă bătută anterior, să se încorporeze bine.
Nu exagerați cu bătutul că poate să se taie sau se face unt, bateți doar până se încorporează.
Restul de frișcă se folosește la ornat tortul.
Pe platoul de tort se pune prima foaie de tort tăiată anterior (nu uitați să așterneți hârtie de copt pe margini).
Se unge din abundență cu cremă de mascarpone.
La fel se pun și restul foilor, nivelați bine crema deasupra și pe bordurile tortului.
Acum trecem la partea cea mai fină a lucrării - ornarea.
Bordurile se decorează cu steluțe de frișcă.
Pentru a face fundița am amestecat 1 linguriță de pudră de sfeclă roșie cu puțină frișcă.
Pudra de sfeclă am găsit-o aici.
Cu un dui de floricele mai mărunte am făcut fundița (am făcut conturul cu un cuțit și apoi l-am umplut cu frișcă roz).
Apoi am completat restul din suprafața de deasupra tortului cu floricele de frișcă.
Pentru nas, ochi și mustăți amestecați puțină frișcă cu 1 lingură de cacao.
Și desenați ochii, nasul și mustățiile.
La mine nu au ieșit chiar perfecte, dar a mers pentru prima dată:)
Se scot marginile de hârtie de copt.
Și gata tortul - bine de lăsat 4-5 ore la rece să se pătrundă.
Și secțiunea promisă...
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.