Asa este o perioada acum la noi in familie ca in 5 zile sarbatorim zilele de nastere la 3 cele mai dragi persoane - Sofi, mama si nasa - acest tort este o dedicatie pentru ele, forma si tipul tortului sunt sugerate bineinteles de Sofi :)
M-am framantat mult pana am hotarat ce fel de tort sa fac(nu sunt mare artista in decoratiuni si desenat), dar dupa declaratia Sofiei ca "O ado'l pe Hello Kitty!" am zis Kitty sa fie...
Si nu a fost chiar atat de greu cum mi-am inchipuit, daca urmati pasii sigur reusiti si voi sa va impresionati copilasii cu un tort mai deosebit si pe placul lor.
La blat am folosit un pandispan pe baza de nuci, morcovi si scortisoara - foarte fraged, aromat si gustos. In combinatie cu crema de mascarpone si frisca a fost si mai delicios. Bineinteles puteti sa-l folositi ca baza si pentru un tort simplu, nu in forma de Kitty si invers, pentru a face un tort in forma asta puteti folosi orice pandispan si blat de tort va place.
La ultimul pas aveti ca de obicei si o sectiunea delicioasa :)
Pregatim blatul pentru tort:
- Morcovul se da prin razatoarea marunta.
- Nucile se calesc putin in tigaie, aveti grija sa nu le ardeti.
- Faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara.
Intr-un bol puneti ouale, adaugati zaharul si vanilia - le bateti spuma alba cu mixerul.
Apoi adaugati cate putin ulei si continuati sa mixati pana se incorporeaza complet.
Adaugati compozitia de faina, amestecati cu un tel sau usor cu mixerul.
Urmeaza morcovul si nucile, amestecati.
Turnati aluatul intr-o forma de cuptor(la mine este cu 28cm diametru) asternuta cu hartie de copt.
Puneti la cuptor pentru 45 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii.
Lasati sa se raceasca complet.
Acum trecem la partea cu montarea tortului:
In primul rand va recomand sa desenati un cap de Hello Kitty pe o hartie de copt, ca inspiratie puteti folosi multe desene pe care le gasiti in Google Images.
La noi cel mai bun la desen este tati, deci lui i-a revenit si sarcina :)
Apoi taiati desenul si veti avea forma buna pentru a taia corect pandispanul.
Dupa ce ati scos pandispanul racorit din tava puneti pe el forma taiata din hartie si urmand conturul taiati la fel marginile pandispanului.
Apoi taiati pandispanul in 3 foi(sau 2).
Pentru crema de frisca se bate smantana cu cele 2 pahare de zahar pudra(urmati instructiunile de aici).
Pentru a unge tortul am facut o crema de mascarpone:
- se bate bine cu mixerul branza, se adauga cate putin 5 linguri de frisca batuta anterior, sa se incorporeze bine.
Nu exagerati cu batutul ca poate sa se taie sau se face unt, bateti doar pana se incorporeaza.
Restul de frisca se foloseste la ornat tortul.
Pe platoul de tort se pune prima foaie de tort taiata anterior(nu uitati sa asterneti hartie de copt pe margini).
Se unge din abundenta cu crema de mascarpone.
La fel se pun si restul foilor, nivelati bine crema deasupra si pe bordurile tortului.
Acum trecem la partea cea mai fina a lucrarii - ornarea.
Bordurile se decoreaza cu stelute de frisca.
Pentru a face fundita am amestecat 1 lingurita de pudra de sfecla rosie cu putina frisca.
Pudra de sfecla am gasit-o aici.
Cu un dui de floricele mai marunte am facut funditza(am facut conturul cu un cutit si apoi l-am umplut cu frisca roz).
Apoi am completat restul din suprafata de deasupra tortului cu floricele de frisca.
Pentru nas, ochi si mustati amestecati putina frisca cu 1 lingura de cacao.
Si desenati ochii, nasul si mustatile.
La mine nu au iesit chiar perfecte, dar a mers pentru prima data:)
Se scot marginile de hartie de copt.
Si gata tortul - bine de lasat 4-5 ore la rece sa se patrunda.
Si sectiunea promisa...
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.