Brioșe (sau chec) cu spanac

Așa brioșe (sau chec) cu spanac sigur o să placă la toată lumea mică sau mare - ușor puteți spune că de fapt sunt brioșe cu "fistic", apoi după degustare și apreciere dezvăluiți spanacul.

Se poate folosi spanac verde proaspăt (dar curățat și opărit dinainte), aici eu am folosit din spanac congelat, de care vă spuneam în Rețeta de pui cu spanac, că tot caut metode să-l mai folosesc cumva mai interesant. Foarte important aici să pasați bine spanacul, și atunci toți vor fi uimiți doar de culoarea verde frumoasă a brioșelor.

Am mai făcut și un tort din acest aluat, am copt 2 foi de pandișpan cu spanac și cremă de frișcă, vedeți ultimele poze pentru detalii. La fel se poate face și un chec rapid și ieftin.

Deci, recomand - se fac foarte repede, simplu și încă o metodă delicioasă de a introduce spanacul în meniul familiei. La noi spanacul deocamdată merge doar în salată, cu pui și în brioșe/tort.

Ingrediente
Ouă
3 buc
   
Zahăr
1 pahar
   
Ulei de floarea-soarelui
150 ml
   
Spanac congelat
250 g
sau proaspăt, dar spălat și opărit
Făină albă
300 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
sau alte arome vă plac - lămâie, migdale, etc.
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol se bat ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă bine cu un tel sau mixer.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 1
Pas 2

Amestecând continuu se incorporează și uleiul.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 2
Pas 3

Spanacul decongelat se pasează într-un blender. Cu cât mai bine îl pasați cu atât mai frumoasă va fi coptura.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 3
Pas 4

La compoziția de ouă, zahăr și ulei se adaugă spanacul pasat, amestecați.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 4
Pas 5

Și ultima se adaugă făina, praful de copt și aromele - făina adăugați câte puțin, trebuie să vă iasă un aluat ca o smântână groasă.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 5
Pas 6

Am umplut formele de brioșe cam pe jumătate cu această compoziție și le-am copt la 200 grade timp de aproximativ 30 de minute.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 6
Pas 7

După ce se răcoresc le serviți cu mare plăcere - ai mei așa și au făcut:)

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 7
Pas 8

Cum vă spuneam, din acest aluat se poate face și chec, sau niște foi de pandișpan. Din care puteți face un tort cu spanac ("fistic") sau prăjitură cu spanac ("cu fistic").

Dintr-o porție de aluat iese un pandișpan pentru o foaie.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 8
Pas 9

Deci am copt 2 foi din 2 porții de aluat(se dublează cantitatea de ingrediente din rețetă).

Am tăiat vârfurile bombate, ca să fie foile mai drepte. Resturile se folosesc la ornat și mâncat.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 9
Pas 10

Am umplut cu cremă de frișcă și am însiropat blatul cu ceai cu miere și esență de migdale.

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 10
Pas 11

Ornat frumos cu frișcă și presărat fărâmituri din blaturile tăiate - un fel de "fistic" mărunțit fals.

Păcat că în poze nu se vede bine culoarea frumoasă de verde...

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 11
Pas 12

Aici o secțiune ca dovadă.

Foarte bun, simplu și de efect.

Poftă Bună!

Brioșe (sau chec) cu spanac - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: gotovim-doma.ru