Asa briose (sau chec) cu spanac sigur o sa placa la toata lumea mica sau mare - usor puteti spune ca de fapt sunt briose cu "fistic", apoi dupa degustare si apreciere dezvaluiti spanacul.
Se poate folosi spanac verde proaspat (dar curatat si oparit dinainte), aici eu am folosit din spanac congelat, de care va spuneam in Reteta de pui cu spanac, ca tot caut metode sa-l mai folosesc cumva mai interesant. Foarte important aici sa pasati bine spanacul, si atunci toti vor fi uimiti doar de culoarea verde frumoasa a brioselor.
Am mai facut si un tort din acest aluat, am copt 2 foi de pandispan cu spanac si crema de frisca, vedeti ultimele poze pentru detalii. La fel se poate face si un chec rapid si ieftin.
Deci, recomand - se fac foarte repede, simplu si inca o metoda delicioasa da a introduce spanacul in meniul familiei. La noi spanacul deocamdata merge doar in salata, cu pui si in briose/tort.
Intr-un bol se bat ouale, se adauga zaharul si se amesteca bine cu un tel sau mixer.
Amestecand continuu se incorporeaza si uleiul.
Spanacul decongelat se paseaza intr-un blender. Cu cat mai bine il pasati cu atat mai frumoasa va fi coptura.
La compozitia de oua, zahar si ulei se adauga spancul pasat, amestecati.
Si ultima se adauga faina, praful de copt si aromele - faina adaugati cate putin, trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana groasa.
Am umplut formele de briose cam pe jumate cu aceasta compozitie si le-am copt la 200 grade timp de aproximativ 30 de minute.
Dupa ce se racoresc le serviti cu mare placere - ai mei asa si au facut:)
Cum va spuneam, din acest aluat se poate face si chec, sau niste foi de pandispan. Din care puteti face un tort cu spaanc ("fistic") sau prajitura cu spanac ("cu fistic").
Dintr-o portie de aluat iese un pandispan pentru o foaie.
Deci am copt 2 foi din 2 portii de aluat(se dubleaza cantitatea de ingrediente din reteta).
Am taiat varfurile bombate, ca sa fie foile mai drepte. Resturile se folosesc la ornat si mancat.
Am umplut cu crema de frisca si am insiropat blatul cu ceai cu miere si esenta de migdale.
Ornat frumos cu frisca si presarat faramituri din blaturile taiate - un fel de "fistic" maruntit fals.
Pacat ca in poze nu se vede bine culoarea frumoasa de verde...
Aici o sectiune ca dovada.
Foarte bun, simplu si de efect.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.