Briose (sau chec) cu spanac

Asa briose (sau chec) cu spanac sigur o sa placa la toata lumea mica sau mare - usor puteti spune ca de fapt sunt briose cu "fistic", apoi dupa degustare si apreciere dezvaluiti spanacul.

Se poate folosi spanac verde proaspat (dar curatat si oparit dinainte), aici eu am folosit din spanac congelat, de care va spuneam in Reteta de pui cu spanac, ca tot caut metode sa-l mai folosesc cumva mai interesant. Foarte important aici sa pasati bine spanacul, si atunci toti vor fi uimiti doar de culoarea verde frumoasa a brioselor.

Am mai facut si un tort din acest aluat, am copt 2 foi de pandispan cu spanac si crema de frisca, vedeti ultimele poze pentru detalii. La fel se poate face si un chec rapid si ieftin.

Deci, recomand - se fac foarte repede, simplu si inca o metoda delicioasa da a introduce spanacul in meniul familiei. La noi spanacul deocamdata merge doar in salata, cu pui si in briose/tort.

Ingrediente
Oua
3 buc
Zahar
1 pahar
Ulei de floarea soarelui
150 ml
Spanac congelat
250 g
sau proaspat, dar spalat si oparit
Faina alba
300 g
Praf de copt
2 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
sau alte arome va plac - lamaie, migdale, etc.
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol se bat ouale, se adauga zaharul si se amesteca bine cu un tel sau mixer.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 1
Pas 2

Amestecand continuu se incorporeaza si uleiul.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 2
Pas 3

Spanacul decongelat se paseaza intr-un blender. Cu cat mai bine il pasati cu atat mai frumoasa va fi coptura.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 3
Pas 4

La compozitia de oua, zahar si ulei se adauga spancul pasat, amestecati.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 4
Pas 5

Si ultima se adauga faina, praful de copt si aromele - faina adaugati cate putin, trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana groasa.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 5
Pas 6

Am umplut formele de briose cam pe jumate cu aceasta compozitie si le-am copt la 200 grade timp de aproximativ 30 de minute.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 6
Pas 7

Dupa ce se racoresc le serviti cu mare placere - ai mei asa si au facut:)

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 7
Pas 8

Cum va spuneam, din acest aluat se poate face si chec, sau niste foi de pandispan. Din care puteti face un tort cu spaanc ("fistic") sau prajitura cu spanac ("cu fistic").

Dintr-o portie de aluat iese un pandispan pentru o foaie.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 8
Pas 9

Deci am copt 2 foi din 2 portii de aluat(se dubleaza cantitatea de ingrediente din reteta).

Am taiat varfurile bombate, ca sa fie foile mai drepte. Resturile se folosesc la ornat si mancat.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 9
Pas 10

Am umplut cu crema de frisca si am insiropat blatul cu ceai cu miere si esenta de migdale.

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 10
Pas 11

Ornat frumos cu frisca si presarat faramituri din blaturile taiate - un fel de "fistic" maruntit fals.

Pacat ca in poze nu se vede bine culoarea frumoasa de verde...

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 11
Pas 12

Aici o sectiune ca dovada.

Foarte bun, simplu si de efect.

Pofta Buna!

Briose (sau chec) cu spanac - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min