Așa brioșe (sau chec) cu spanac sigur o să placă la toată lumea mică sau mare - ușor puteți spune că de fapt sunt brioșe cu "fistic", apoi după degustare și apreciere dezvăluiți spanacul.
Se poate folosi spanac verde proaspăt (dar curățat și opărit dinainte), aici eu am folosit din spanac congelat, de care vă spuneam în Rețeta de pui cu spanac, că tot caut metode să-l mai folosesc cumva mai interesant. Foarte important aici să pasați bine spanacul, și atunci toți vor fi uimiți doar de culoarea verde frumoasă a brioșelor.
Am mai făcut și un tort din acest aluat, am copt 2 foi de pandișpan cu spanac și cremă de frișcă, vedeți ultimele poze pentru detalii. La fel se poate face și un chec rapid și ieftin.
Deci, recomand - se fac foarte repede, simplu și încă o metodă delicioasă de a introduce spanacul în meniul familiei. La noi spanacul deocamdată merge doar în salată, cu pui și în brioșe/tort.
Într-un bol se bat ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă bine cu un tel sau mixer.
Amestecând continuu se incorporează și uleiul.
Spanacul decongelat se pasează într-un blender. Cu cât mai bine îl pasați cu atât mai frumoasă va fi coptura.
La compoziția de ouă, zahăr și ulei se adaugă spanacul pasat, amestecați.
Și ultima se adaugă făina, praful de copt și aromele - făina adăugați câte puțin, trebuie să vă iasă un aluat ca o smântână groasă.
Am umplut formele de brioșe cam pe jumătate cu această compoziție și le-am copt la 200 grade timp de aproximativ 30 de minute.
După ce se răcoresc le serviți cu mare plăcere - ai mei așa și au făcut:)
Cum vă spuneam, din acest aluat se poate face și chec, sau niște foi de pandișpan. Din care puteți face un tort cu spanac ("fistic") sau prăjitură cu spanac ("cu fistic").
Dintr-o porție de aluat iese un pandișpan pentru o foaie.
Deci am copt 2 foi din 2 porții de aluat(se dublează cantitatea de ingrediente din rețetă).
Am tăiat vârfurile bombate, ca să fie foile mai drepte. Resturile se folosesc la ornat și mâncat.
Am umplut cu cremă de frișcă și am însiropat blatul cu ceai cu miere și esență de migdale.
Ornat frumos cu frișcă și presărat fărâmituri din blaturile tăiate - un fel de "fistic" mărunțit fals.
Păcat că în poze nu se vede bine culoarea frumoasă de verde...
Aici o secțiune ca dovadă.
Foarte bun, simplu și de efect.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.