Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz)
Fiind acum la regim daca m-ati intreba ce as pofti sa mananc de dulce - as zice ca nu vreau nimic deosebit, nici prajituri, nici ciocolate - dar aceasta tarta as servi cu mare placere! Desi este o tarta mai light in grasimi, intrece la gust, aroma si textura orice tarta clasica de fructe.
Blatul de ovaz este o mare chestie, face tarta putin mai crocanta si o textura mai interesanta, iar dupa ce mai absoarbe din zeama de fructe e o nebunie...
Recomand s-o incercati cu orice fructe congelate aveti: visine, coacaze, afine, capsuni(eu le pun asa congelate, nu le mai decongelez) - si neaparat sa incercati sa le combinati si cu mere, desi nu este obligatoriu.
Ingrediente
●
Fulgi de ovaz
300 ml
alegeti fulgi mai mici si mai fini
●
Fructe congelate
500 g
visine, coacaze, afine, capsuni, caise,plus 2 mere, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un robot se pun fulgii de ovaz, faina, 50ml de zahar, 1 ou si untul.
Pas 2
Se mixeaza bine pana se formeaza un aluat omogen.
Pas 3
Iese ca un aluat obisnuit de tarta, putin lipicios si mai tare.
Pas 4
Acesta se intinde cu mainile(sau cu sucitorul) si se pune in forma de tarta(nu am uns-o cu ulei).
Presati bine cu degetele ca sa vina perfect pe forma.
Pas 5
Peste aluat se pun fructele congelate si felii de mere(daca vreti).
Fructele pot fi si congelate si decongelate, eu am facut si asa si asa, nu a fost nici o diferenta - doar ca este mai comod, daca va vine brusc sa faceti tarta, nu mai trebuie decongelate fructele din timp.
Pas 6
Intr-un bol se amesteca 1 ou, laptele si 50ml de zahar.
Pas 7
Se toarna aceasta compozitie peste fructele din tava si se pune la cuptor - la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute.
Pas 8
Dupa ce s-a copt, lasati sa se racoreasca bine, este si mai gustoasa daca o lasati cateva ore sau chiar peste noapte.
Inainte de servire se poate orna cu zahar pudra.
Pas 9
Tarta de mai sus am facut-o cu coacaze rosii si mere. Aceasta de aici este cu coacaza negre si mere.
Variatiile de fructe pot fi dupa cum vreti si aveti, oricum va fi delicioasa si sanatoasa - cu usoara aroma de unt, fructe si crocanta.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)