Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz)

Fiind acum la regim daca m-ati intreba ce as pofti sa mananc de dulce - as zice ca nu vreau nimic deosebit, nici prajituri, nici ciocolate - dar aceasta tarta as servi cu mare placere! Desi este o tarta mai light in grasimi, intrece la gust, aroma si textura orice tarta clasica de fructe.

Blatul de ovaz este o mare chestie, face tarta putin mai crocanta si o textura mai interesanta, iar dupa ce mai absoarbe din zeama de fructe e o nebunie...

Recomand s-o incercati cu orice fructe congelate aveti: visine, coacaze, afine, capsuni(eu le pun asa congelate, nu le mai decongelez) - si neaparat sa incercati sa le combinati si cu mere, desi nu este obligatoriu.

Ingrediente
Fulgi de ovaz
300 ml
alegeti fulgi mai mici si mai fini
Faina alba
150 ml
Zahar
100 ml
Unt
50 g
Oua
2 buc
Lapte
100 ml
Fructe congelate
500 g
visine, coacaze, afine, capsuni, caise,plus 2 mere, optional
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un robot se pun fulgii de ovaz, faina, 50ml de zahar, 1 ou si untul.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 1
Pas 2

Se mixeaza bine pana se formeaza un aluat omogen.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 2
Pas 3

Iese ca un aluat obisnuit de tarta, putin lipicios si mai tare.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 3
Pas 4

Acesta se intinde cu mainile(sau cu sucitorul) si se pune in forma de tarta(nu am uns-o cu ulei).

Presati bine cu degetele ca sa vina perfect pe forma.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 4
Pas 5

Peste aluat se pun fructele congelate si felii de mere(daca vreti).

Fructele pot fi si congelate si decongelate, eu am facut si asa si asa, nu a fost nici o diferenta - doar ca este mai comod, daca va vine brusc sa faceti tarta, nu mai trebuie decongelate fructele din timp.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 5
Pas 6

Intr-un bol se amesteca 1 ou, laptele si 50ml de zahar.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 6
Pas 7

Se toarna aceasta compozitie peste fructele din tava si se pune la cuptor - la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 7
Pas 8

Dupa ce s-a copt, lasati sa se racoreasca bine, este si mai gustoasa daca o lasati cateva ore sau chiar peste noapte.

Inainte de servire se poate orna cu zahar pudra.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 8
Pas 9

Tarta de mai sus am facut-o cu coacaze rosii si mere. Aceasta de aici este cu coacaza negre si mere.

Variatiile de fructe pot fi dupa cum vreti si aveti, oricum va fi delicioasa si sanatoasa - cu usoara aroma de unt, fructe si crocanta.

Pofta Buna!

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min