Fiind acum la regim daca m-ati intreba ce as pofti sa mananc de dulce - as zice ca nu vreau nimic deosebit, nici prajituri, nici ciocolate - dar aceasta tarta as servi cu mare placere! Desi este o tarta mai light in grasimi, intrece la gust, aroma si textura orice tarta clasica de fructe.
Blatul de ovaz este o mare chestie, face tarta putin mai crocanta si o textura mai interesanta, iar dupa ce mai absoarbe din zeama de fructe e o nebunie...
Recomand s-o incercati cu orice fructe congelate aveti: visine, coacaze, afine, capsuni(eu le pun asa congelate, nu le mai decongelez) - si neaparat sa incercati sa le combinati si cu mere, desi nu este obligatoriu.
Intr-un robot se pun fulgii de ovaz, faina, 50ml de zahar, 1 ou si untul.
Se mixeaza bine pana se formeaza un aluat omogen.
Iese ca un aluat obisnuit de tarta, putin lipicios si mai tare.
Acesta se intinde cu mainile(sau cu sucitorul) si se pune in forma de tarta(nu am uns-o cu ulei).
Presati bine cu degetele ca sa vina perfect pe forma.
Peste aluat se pun fructele congelate si felii de mere(daca vreti).
Fructele pot fi si congelate si decongelate, eu am facut si asa si asa, nu a fost nici o diferenta - doar ca este mai comod, daca va vine brusc sa faceti tarta, nu mai trebuie decongelate fructele din timp.
Intr-un bol se amesteca 1 ou, laptele si 50ml de zahar.
Se toarna aceasta compozitie peste fructele din tava si se pune la cuptor - la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute.
Dupa ce s-a copt, lasati sa se racoreasca bine, este si mai gustoasa daca o lasati cateva ore sau chiar peste noapte.
Inainte de servire se poate orna cu zahar pudra.
Tarta de mai sus am facut-o cu coacaze rosii si mere. Aceasta de aici este cu coacaza negre si mere.
Variatiile de fructe pot fi dupa cum vreti si aveti, oricum va fi delicioasa si sanatoasa - cu usoara aroma de unt, fructe si crocanta.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.