Recomand tuturor să folosiți această metodă de conservare a fructelor, este ca o dulceață foarte aromată (nu ca gemurile clasice unde se simte mai mult zahărul, nu fructele - din cauza procesului de fierbere). Zahărul păstrează culoarea și aroma fructelor - un deliciu adevărat, eu le folosesc ca dulceață la clătite, la compoturi, la deserturi, pentru copil în brânzică, etc.
În așa mod conservez căpșuni, zmeură, cireșe, vișine, piersici, caise, afine, etc.
La această rețetă am folosit zmeură, voi congelați fructele preferate.
Deci, zmeura se alege să fie curată fără frunze și murdărie - atenție, zmeura nu se spală de obicei, pentru că se fărâmițează fructele.
Se adaugă zahărul.
Se amestecă ușor, ca să nu zdrobiți tare fructele (deși la căpșuni și piersici chiar recomand să le mărunțiți) și se lasă 1-2 ore să lase un pic de suc.
Dacă nu aveți timp să le lăsați atunci le amestecați continuu până nu lasă puțin sirop.
Pregătiți recipientele în care vreți să congelați fructele. Le alegeți în funcție de cât de mare vreți să fie porția de fructe. Eu am testat mai multe recipiente, cele mai optime, simple și ieftine sunt paharele de unică folosință.
În fiecare pahar puneți câte o pungă mică de unică folosință, ca să acopere toată suprafața interioară a paharului și să mai rămână și pe margini.
Umpleți paharele cu compoziția de fructe și zahăr.
Legați bine pungile la gură și puneți paharele cu fructe la congelator, peste noapte - să se întărească bine.
După ce s-au întărit le scoateți din pahare. Fructele vor avea forma paharului, vor ocupa mai puțin loc în congelator și sunt f. compacte.
Aceste brichete de fructe le aranjați într-o pungă de congelator, închideți bine și le puneți înapoi la congelator.
Pe parcurs, când aveți nevoie, scoateți câte un brichet de fructe, îl decongelați și savurați cu plăcere:)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.