Vine sezonul de verdețuri naturale și dacă vreți să diversificați cumva salata clasică vă propun această salată libaneză "Fatoush", este foarte bună, crocantă, aromată și gustoasă.
Dacă veți căuta rețeta de Fatoush pe internet o să dați peste o mulțime de variante, și oricum veți adapta cumva la ce aveți prin frigider și în piață. Eu am făcut o variantă mai simplă, din condimente mai deosebite am folosit doar sumac-ul - un fel de condiment care dă gust acru la salate și mâncărurile orientale. Se găsește la orice măcelărie/magazin arăbesc, dacă nu-l aveți cred că la sigur puteți folosi un pic mai mult suc de lămâie.
Bineînțeles, cea mai delicioasă parte a salatei sunt chips-urile din lipie, aveți rețeta pe site.
Așa arată sumac-ul, îl găsiți în orice magazin turcesc/arăbesc, sau pe magazinele online de condimente.
Într-un bol mai mare rupeți frunzele de salată verde.
Adăugați roșiile tăiate, ceapa și pătrunjelul tocat mărunt.
Într-un bol mic amestecați uleiul de măsline cu 2 linguri de zeamă de lămâie, sarea și usturoiul pisat.
Turnați acest dressing peste legume, presărați un vârf de cuțit de sumac (aveți grijă la el, dacă puneți prea mult salata va fi exagerat de acră).
Amestecați și mai potriviți de lămâie/sumac la acreală, sau sare.
Înainte de servirea salatei adăugați chips-urile de lipie, partea cea mai delicioasă și interesantă a salatei.
Și serviți cu mare plăcere!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.