Vă servesc astăzi cu o felie de tartă cu ton, delicioasă, simplă și rapidă. Tonul se poate înlocui cu orice conservă de pește (sardine, hering, macrou, etc).
La ultimul pas aveți și o secțiune delicioasă :)
Într-un bol amestecați untul cu smântâna.
Adăugați făina, praful de copt și 0.5 linguriță de sare. Frământați aluatul.
Vă iese un aluat moale și fin, îl lăsați la o parte până pregătiți umplutura.
Peștele se scurge bine de ulei/apă, adăugați verdeața, puțină sare și piper după gust - amestecați bine.
Aluatul de tartă îl întindeți într-o formă de copt unsă cu puțin unt.
Puneți umplutura de pește, o distribuiți uniform.
Într-un bol amestecați smântâna, ouăle și 2 linguri de făină.
Turnați acest amestec peste umplutură. Cu o lingură distribuiți pe toată suprafața.
Coaceți tarta la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de aproximativ 35 minute, până se rumenește frumos și uniform.
După răcire presărați puțină verdeață deasupra.
Și serviți cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.