Va servesc astazi cu o felie de tarta cu ton, delicioasa, simpla si rapida. Tonul se poate inlocui cu orice conserva de peste(sardine, hering, macrou, etc).
La ultimul pas aveti si o sectiune delicioasa :)
Intr-un bol amestecati untul cu smantana.
Adaugati faina, praful de copt si 0.5 lingurita de sare. Framantati aluatul.
Va iese un aluat moale si fin, il lasati la o parte pana pregatiti umplutura.
Pestele se scurge bine de ulei/apa, adaugati verdeata, putina sare si piper dupa gust - amestecati bine.
Aluatul de tarta il intindeti intr-o forma de copt unsa cu putin unt.
Puneti umplutura de peste, o distribuiti uniform.
Intr-un bol amestecati smantana, ouale si 2 linguri de faina.
Turnati acest amestec peste umplutura. Cu o lingura distribuiti pe toata suprafata.
Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de aproximativ 35 minute, pana se rumeneste frumos si uniform.
Dupa racire presarati putina verdeata deasupra.
Si serviti cu mare placere :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.