Una din cele mai reusite retete pe care le-am incercat in ultimul timp, reteta mi-a atras atentia prin faptul ca se poate folosi gem sau dulceata si intr-o forma foarte interesanta(mai ales ca am niste depozite de dulceturi care nu prea se mananca).
O alta chestie interesanta, in aluat se foloseste praf de budinca de vanilie, si sa vedeti ce aluat extraordinar iese! Sotul zice ca este ca un panettone(cozonac italian), foarte fin, aromat, fraged - mi-a spus ca este cea mai tare prajitura care am facut-o pana acum...
Si chestia cu dulceata - se fac niste canale aromate si colorate in interiorul prajiturii, care completeaza aluatul acesta perfect.
Recomand s-o incercati neaparat, la noi sigur de acum incolo va fi cea mai iubita prajitura!
Faina se amesteca cu praful de copt si praful de budinca de vanilie.
Ouale se bat spuma alba cu zaharul.
La compozitia de oua adaugati amestecul de faina, mixati.
Urmeaza laptele si untul moale - mixati bine, va iese un aluat mai dens, ca o smantana mai groasa.
Se asterne cu harite de copt o tava de 28 cm diametru(sau 26 cm).
Turnati aluatul in tava si il intindeti cu o lingura pe toata suprafata.
Cu o lingurita puneti deasupra, peste aluat, cate putin gem/dulceata din loc in loc.
Incercati sa nu puneti dulceturi prea lichide.
Coaceti prajitura la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 30-35 de minute - pana se rumeneste frumos.
Aveti grija, se coace destul de repede, sa nu se "bronzeze" prea tare :)
Dupa ce s-a racorit bine, o scoateti din tava, pudrati cu putin zahar pudra(optional) pentru decor.
Portionati si savurati cu mare placere!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.