Prăjitură fină cu gem/dulceață

Una din cele mai reușite rețete pe care le-am încercat în ultimul timp, rețeta mi-a atras atenția prin faptul că se poate folosi gem sau dulceață și într-o formă foarte interesantă (mai ales că am niște depozite de dulceturi care nu prea se mănâncă).

O altă chestie interesantă, în aluat se folosește praf de budincă de vanilie, și să vedeți ce aluat extraordinar iese! Soțul zice că este ca un panettone (cozonac italian), foarte fin, aromat, fraged - mi-a spus că este cea mai tare prăjitură care am făcut-o până acum...

Și chestia cu dulceața - se fac niște canale aromate și colorate în interiorul prăjiturii, care completează aluatul acesta perfect.

Recomand s-o încercați neapărat, la noi sigur de acum încolo va fi cea mai iubită prăjitură!

Ingrediente
Ouă
2 buc
   
Zahăr
80 g
   
Făină albă
170 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Budincă de vanilie la plic
20 g
jumătate de plic de 40g - se poate înlocui cu amidon simplu.
Lapte
40 ml
   
Unt
80 g
să fie moale, la temperatura camerei
Dulceață
8 linguri
sau gem mai dens - cantitățile sunt aproximative aici, puneți după preferințe și gusturi
Pași de urmat
Pas 1

Făina se amestecă cu praful de copt și praful de budincă de vanilie.

Prăjitură fină cu gem/dulceață - Pas 1
Pas 2

Ouăle se bat spumă albă cu zahărul.

Prăjitură fină cu gem/dulceață - Pas 2
Pas 3

La compoziția de ouă adăugați amestecul de făină, mixați.

Prăjitură fină cu gem/dulceață - Pas 3
Pas 4

Urmează laptele și untul moale - mixați bine, va iese un aluat mai dens, ca o smântâna mai groasă.

Prăjitură fină cu gem/dulceață - Pas 4
Pas 5

Se așterne cu hârtie de copt o tavă de 28 cm diametru (sau 26 cm).

Turnați aluatul în tavă și îl întindeți cu o lingură pe toată suprafața.

Prăjitură fină cu gem/dulceață - Pas 5
Pas 6

Cu o linguriță puneți deasupra, peste aluat, câte puțin gem/dulceață din loc în loc.

Încercați să nu puneți dulceturi prea lichide.

Prăjitură fină cu gem/dulceață - Pas 6
Pas 7

Coaceți prăjitura la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 30-35 de minute - până se rumenește frumos.

Aveți grijă, se coace destul de repede, să nu se "bronzeze" prea tare :)

Prăjitură fină cu gem/dulceață - Pas 7
Pas 8

După ce s-a răcorit bine, o scoateți din tavă, pudrați cu puțin zahăr pudră (optional) pentru decor.

Portionați și savurați cu mare plăcere!

Poftă Bună!

Prăjitură fină cu gem/dulceață - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: gotovim-doma.ru