Prajitura fina cu gem/dulceata

Una din cele mai reusite retete pe care le-am incercat in ultimul timp, reteta mi-a atras atentia prin faptul ca se poate folosi gem sau dulceata si intr-o forma foarte interesanta(mai ales ca am niste depozite de dulceturi care nu prea se mananca).

O alta chestie interesanta, in aluat se foloseste praf de budinca de vanilie, si sa vedeti ce aluat extraordinar iese! Sotul zice ca este ca un panettone(cozonac italian), foarte fin, aromat, fraged - mi-a spus ca este cea mai tare prajitura care am facut-o pana acum...

Si chestia cu dulceata - se fac niste canale aromate si colorate in interiorul prajiturii, care completeaza aluatul acesta perfect.

Recomand s-o incercati neaparat, la noi sigur de acum incolo va fi cea mai iubita prajitura!

Ingrediente
Oua
2 buc
Zahar
80 g
Faina alba
170 g
Praf de copt
2 lingurite
Budinca de vanilie la plic
20 g
jumate de plic de 40g - se poate inlocui cu amidon simplu.
Lapte
40 ml
Unt
80 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Dulceata
8 linguri
sau gem mai dens - cantitatile sunt aproximative aici, puneti dupa preferinte si gusturi
Pasi de urmat
Pas 1

Faina se amesteca cu praful de copt si praful de budinca de vanilie.

Prajitura fina cu gem/dulceata - Pas 1
Pas 2

Ouale se bat spuma alba cu zaharul.

Prajitura fina cu gem/dulceata - Pas 2
Pas 3

La compozitia de oua adaugati amestecul de faina, mixati.

Prajitura fina cu gem/dulceata - Pas 3
Pas 4

Urmeaza laptele si untul moale - mixati bine, va iese un aluat mai dens, ca o smantana mai groasa.

Prajitura fina cu gem/dulceata - Pas 4
Pas 5

Se asterne cu harite de copt o tava de 28 cm diametru(sau 26 cm).

Turnati aluatul in tava si il intindeti cu o lingura pe toata suprafata.

Prajitura fina cu gem/dulceata - Pas 5
Pas 6

Cu o lingurita puneti deasupra, peste aluat, cate putin gem/dulceata din loc in loc.

Incercati sa nu puneti dulceturi prea lichide.

Prajitura fina cu gem/dulceata - Pas 6
Pas 7

Coaceti prajitura la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 30-35 de minute - pana se rumeneste frumos.

Aveti grija, se coace destul de repede, sa nu se "bronzeze" prea tare :)

Prajitura fina cu gem/dulceata - Pas 7
Pas 8

Dupa ce s-a racorit bine, o scoateti din tava, pudrati cu putin zahar pudra(optional) pentru decor.

Portionati si savurati cu mare placere!

Pofta Buna!

Prajitura fina cu gem/dulceata - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min