Rețetă simplu de preparat, sănătoasă și foarte delicioasă - varza se topește în gură și nu este fărâmițată, așa cum se face la ceaun. Carne puteți folosi de care vă place, aici am făcut cu pulpe de pui, dar merge f. bine și cu carne de porc și vită.
Curațați și spălați legumele.
Într-o tigaie mai mare căliți puțin ceapa și morcovul tăiate bucăți medii. Le căliți doar cât să se înmoaie, nu trebuie să se rumenească.
Apoi se adaugă roșiile tăiate cubulețe, se amestecă bine și se lasă 5 min până lasă puțin suc.
Varza se taie bucăți medii, nu foarte mărunt și se adaugă peste legumele din tigaie. Dacă se umple tigaia și nu ați pus toată varza, amestecați, mai lăsați un pic să se înmoaie varza din tigaie - apoi adăugați alta peste ea (Varza scade în volum destul de mult).
După ce ați pus toată varza, mai lăsați 5 min să se călească toate legumele împreună, apoi stingeți focul. Puneți sare, piper și ierburi după gust - amestecați bine.
Atenție! Varza trebuie doar să se lase puțin, să fie crudă, nu o căliți până se face moale.
Pulpele le spălați, le ungeți bine cu sare, ulei și mirodenii.
Într-o tigaie adâncă de cuptor (20x30), puneți toată varza și nivelați ușor.
Puneți pulpele peste legume și dați la cuptor totul, aproximativ 1 oră la foc mediu.
Varza este gata când se rumenesc pulpele, dar pentru orice eventualitate gustați să vedeți dacă s-a făcut. Poate o mai amestecați și o mai dați la cuptor pentru 20 de min.
Este bună și caldă și rece, recomand să o faceți, sigur o să vă placă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.