Reteta simplu de preparat, sanatoasa si foarte delicioasa - varza se topeste in gura si nu este faramitata, asa cum se face la ceaun. Carne puteti folosi de care va place, aici am facut cu pulpe de pui, dar merge f.bine si cu carne de porc si vita.
Curatati si spalati legumele.
Intr-o tigaie mai mare caliti putin ceapa si morcovul taiate bucati medii. Le caliti doar cat sa se inmoaie, nu trebuie sa se rumeneasca.
Apoi se adauga rosiile taiate cubulete, se amesteca bine si se lasa 5 min pana lasa putin suc.
Varza se taie bucati medii, nu foarte marunt si se adauga peste legumele din tigaie. Daca se umple tigaia si nu ati pus toata varza, amestecati, mai lasati un pic sa se inmoaie varza din tigaie - apoi adaugati alta peste ea(Varza scade in volum destul de mult).
Dupa ce ati pus toata varza, mai lasati 5 min sa se caleasca toate legumele impreuna, apoi stingeti focul. Puneti sare, piper si ierburi dupa gust - amestecati bine.
Atentie! Varza trebuie doar sa se lase putin, sa fie cruda, nu o caliti pana se face moale.
Pulpele le spalati, le ungeti bine cu sare, ulei si mirodenii.
Intr-o tigaie adanca de cuptor(20x30), puneti toata varza si nivelati usor.
Puneti pulpele peste legume si dati la cuptor totul, aproximativ 1 ora la foc mediu.
Varza este gata cand se rumenesc pulpele, dar pentru orice eventualitate gustati sa vedeti daca s-a facut. Poate o mai amestecati si o mai dati la cuptor pentru 20 de min.
Este buna si calda si rece, recomand sa o faceti, sigur o sa va placa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.