Cartofi cu mustar, la cuptor

O varianta interesanta de garnitura sau mancare simpla de cartofi, se prepara repede si usor. Cartofii ies aromati si sigur o sa placa la toata lumea.

Pentru cine nu consuma vin in mancare, puteti sa-l omiteti.

Ingrediente
Cartofi
1 kg
Usturoi (catei)
4 buc
Mustar
3 linguri
Ulei de masline
3 linguri
Vin alb demisec
3 linguri
Sare
1.5 lingurite
Praf de curry
0.5 lingurite
se mai pot adauga putin turmeric si chimen - daca nu aveti din toate astea, puteti sa faceti fara ele
Pasi de urmat
Pas 1

Cartofii se taie cubulete medii si se pun in tava de cuptor.

Presarati cu sare.

Cartofi cu mustar, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Adaugati usturoiul taiat jumatati - nu-l maruntiti prea tare, sa nu arda la cuptor.

Cartofi cu mustar, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol amestecati mustarul, cu uleiul si cu vinul.

Cartofi cu mustar, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Turnati acest amestec peste cartofi, adaugati curry (turrmeric si chimen daca va place si aveti) - amestecati bine cu mainile sau o lingura.

Cartofi cu mustar, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade.

Puteti si sa nu acoperiti, dar am observat ca asa se fac mai bine si mai repede.

Cartofi cu mustar, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Dupa acest timp amestecati putin cartofii si lasati la cuptor neacoperiti pana sunt gata, cam inca 15 minute.

S-ar putea sa mai trebuiasca de amestecat inca o data, ca sa nu se rumeneasca prea tare la fund.

Cartofi cu mustar, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Serviti ca garnitura la o bucata de carne, sau ca atare cu niste salata sau muraturi.

Pofta Buna!

Cartofi cu mustar, la cuptor - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min