O varianta interesanta de garnitura sau mancare simpla de cartofi, se prepara repede si usor. Cartofii ies aromati si sigur o sa placa la toata lumea.
Pentru cine nu consuma vin in mancare, puteti sa-l omiteti.
Cartofii se taie cubulete medii si se pun in tava de cuptor.
Presarati cu sare.
Adaugati usturoiul taiat jumatati - nu-l maruntiti prea tare, sa nu arda la cuptor.
Intr-un bol amestecati mustarul, cu uleiul si cu vinul.
Turnati acest amestec peste cartofi, adaugati curry (turrmeric si chimen daca va place si aveti) - amestecati bine cu mainile sau o lingura.
Acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade.
Puteti si sa nu acoperiti, dar am observat ca asa se fac mai bine si mai repede.
Dupa acest timp amestecati putin cartofii si lasati la cuptor neacoperiti pana sunt gata, cam inca 15 minute.
S-ar putea sa mai trebuiasca de amestecat inca o data, ca sa nu se rumeneasca prea tare la fund.
Serviti ca garnitura la o bucata de carne, sau ca atare cu niste salata sau muraturi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.