Cartofi cu muștar, la cuptor

O variantă interesantă de garnitură sau mâncare simplă de cartofi, se prepară repede și ușor. Cartofii ies aromați și sigur o să placă la toată lumea.

Pentru cine nu consumă vin în mâncare, puteți să-l omiteți.

Ingrediente
Cartofi
1 kg
   
Usturoi (cățeii)
4 buc
   
Muștar
3 linguri
   
Ulei de măsline
3 linguri
   
Vin alb demisec
3 linguri
   
Sare
1.5 lingurite
   
Praf de curry
0.5 lingurite
se mai pot adăuga puțin turmeric și chimen - dacă nu aveți din toate astea, puteți să faceți fără ele
Pași de urmat
Pas 1

Cartofii se taie cubulețe medii și se pun în tava de cuptor.

Presărați cu sare.

Cartofi cu muștar, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Adăugați usturoiul tăiat jumătăți - nu-l mărunțiți prea tare, să nu ardă la cuptor.

Cartofi cu muștar, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Într-un bol amestecați muștarul, cu uleiul și cu vinul.

Cartofi cu muștar, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Turnați acest amestec peste cartofi, adăugați curry (turmeric și chimen dacă vă place și aveți) - amestecați bine cu mâinile sau o lingură.

Cartofi cu muștar, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Acoperiți cu o folie de aluminiu și puneți la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade.

Puteți și să nu acoperiți, dar am observat că așa se fac mai bine și mai repede.

Cartofi cu muștar, la cuptor - Pas 5
Pas 6

După acest timp amestecați puțin cartofii și lăsați la cuptor neacoperiți până sunt gata, cam încă 15 minute.

S-ar putea să mai trebuiască de amestecat încă o dată, ca să nu se rumenească prea tare la fund.

Cartofi cu muștar, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Serviți ca garnitură la o bucată de carne, sau ca atare cu niște salată sau murături.

Poftă Bună!

Cartofi cu muștar, la cuptor - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: gotovim-doma.ru