O variantă interesantă de garnitură sau mâncare simplă de cartofi, se prepară repede și ușor. Cartofii ies aromați și sigur o să placă la toată lumea.
Pentru cine nu consumă vin în mâncare, puteți să-l omiteți.
Cartofii se taie cubulețe medii și se pun în tava de cuptor.
Presărați cu sare.
Adăugați usturoiul tăiat jumătăți - nu-l mărunțiți prea tare, să nu ardă la cuptor.
Într-un bol amestecați muștarul, cu uleiul și cu vinul.
Turnați acest amestec peste cartofi, adăugați curry (turmeric și chimen dacă vă place și aveți) - amestecați bine cu mâinile sau o lingură.
Acoperiți cu o folie de aluminiu și puneți la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade.
Puteți și să nu acoperiți, dar am observat că așa se fac mai bine și mai repede.
După acest timp amestecați puțin cartofii și lăsați la cuptor neacoperiți până sunt gata, cam încă 15 minute.
S-ar putea să mai trebuiască de amestecat încă o dată, ca să nu se rumenească prea tare la fund.
Serviți ca garnitură la o bucată de carne, sau ca atare cu niște salată sau murături.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.