Oladii cu drojdie(de post)
Foarte simple, chiar banale, dar neasteptat de bune si pufoase - sotul si-a dat seama ca sunt de post abia cand le termina de mancat :) Servite cu niste Crema de ciocolata de post sau dulceata preferata, vor fi apreciate la sigur de toti membrii familiei.
Am avut si ocazia sa testez noua mea tigaie de blinii de la Decorix, foarte interesanta si simpla, mi-au iesit toate oladiile perfect rotunde si frumoase, cu doar cateva picaturi de ulei.
Pentru cine posteste sau se pregateste, nu uitati de categoria de Retete de post de pe site, va vor ajuta sa va delectati cu mancaruri de post si dulciuri simple, delicioase si interesante.
Ingrediente
●
Faina alba
2 pahare
1 pahar=250ml
●
Drojdie uscata
1 lingurita
●
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti toate ingredientele(fara de ulei, acesta este doar pt prajit).
Pas 2
Amestecati bine cu un tel, sa nu fie cocoloase.
Pas 3
Acoperiti bolul cu un capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.
Pas 4
Observati ca dupa acest timp aluatul va creste si va forma bule de aer.
Atentie! Dupa ce a crescut, aluatul nu se mai amesteca deloc!
Pas 5
Incingeti bine o tigaie antiaderenta, o ungeti cu putin ulei(eu am folosit o pensula, ca sa nu fie exces de ulei). Dar le puteti praji si clasic, in mai mult ulei, daca va place si va tine pancreasul :)
Puneti cate o lingura de aluat(neamestecat!) in tigaie si le prajiti la foc mediu.
Pas 6
Se rumenesc bine pe ambele parti.
Pas 7
Ies cam 12-13 oladii in total - daca aveti mancaciosi activi ar fi bine sa faceti portie dubla :)
Sunt foarte moi, pufoase si gustoase - le serviti cu orice gem preferat sau crema de ciocolata.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)