O prăjiturică simplă, aromată, gustoasă și interesantă, foarte bună pentru perioada de post și nu numai. Aici am folosit fructe uscate, dar se pot folosi și fructe congelate, cred că ar fi și mai bună.
Spălați bine portocalele, de pe una din ele răzuiți coaja într-un bol.
Apoi stoarceți 100 ml suc din ele și îl amestecați cu coaja răzuită.
Adăugați bicarbonatul în bolul cu suc, observați că va face spumă.
Într-un alt bol măsurați și amestecați uleiul și zahărul.
Adăugați sucul de la pasul 2 și apa, amestecați.
Puneți făina, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe. Trebuie să vă iasă un aluat ca o smântână mai groasă.
Adăugați nucile mărunțite (eu nu am pus) și fructele - aici am pus stafide negre, caise și coacăze uscate - amestecați.
Turnați aluatul într-o tavă de 28-30 cm diametru și dați la cuptor pentru 35-40 minute la 200 grade.
Apoi lăsați să se răcorească, scoateți din tavă și porționați cum vă place.
Și o secțiune delicioasă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.