Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post)

O prajiturica simpla, aromata, gustoasa si interesanta, foarte buna pentru perioada de post si nu numai. Aici am folosit fructe uscate, dar se pot folosi si fructe congelate, cred ca ar fi si mai bun.

Ingrediente
Portocale
2 buc
Ulei de floarea soarelui
200 g
Zahar
200 g
Bicarbonat de sodiu
10 g
1 lingura rasa
Apa
100 ml
Faina alba
350 g
Nuci
100 g
optional
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
sau congelate - visine, coacaze, etc
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati bine portocalele, de pe una din ele radeti coaja intr-un bol.

Apoi stoarceti 100 ml suc din ele si il amestecati cu coaja rasa.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 1
Pas 2

Adaugati bicarbonatul in bolul cu suc, observati ca va face spuma.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 2
Pas 3

Intr-un alt bol masurati si amestecati uleiul si zaharul.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 3
Pas 4

Adaugati sucul de la pasul 2 si apa, amestecati.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 4
Pas 5

Puneti faina, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase. Trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 5
Pas 6

Adaugati nucile maruntite(eu nu am pus) si fructele - aici am pus stafide negre, caise si coacaze uscate - amestecati.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul intr-o tava de 28-30cm diametru si dati la cuptor pentru 35-40 minute la 200 grade.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 7
Pas 8

Apoi lasati sa se racoreasca, scoateti din tava si portionati cum va place.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 8
Pas 9

Si o sectiune delicioasa :)

Pofta Buna!

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (12-15 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: www.diary.ru