O prajiturica simpla, aromata, gustoasa si interesanta, foarte buna pentru perioada de post si nu numai. Aici am folosit fructe uscate, dar se pot folosi si fructe congelate, cred ca ar fi si mai bun.
Spalati bine portocalele, de pe una din ele radeti coaja intr-un bol.
Apoi stoarceti 100 ml suc din ele si il amestecati cu coaja rasa.
Adaugati bicarbonatul in bolul cu suc, observati ca va face spuma.
Intr-un alt bol masurati si amestecati uleiul si zaharul.
Adaugati sucul de la pasul 2 si apa, amestecati.
Puneti faina, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase. Trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa.
Adaugati nucile maruntite(eu nu am pus) si fructele - aici am pus stafide negre, caise si coacaze uscate - amestecati.
Turnati aluatul intr-o tava de 28-30cm diametru si dati la cuptor pentru 35-40 minute la 200 grade.
Apoi lasati sa se racoreasca, scoateti din tava si portionati cum va place.
Si o sectiune delicioasa :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.