Ingrediente
●
Cafea
250 ml
cafea naturala fiarta la ibric
●
Zahar
1 pahar
pahar de 250 ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Nuci tocate
0.5 pahare
eu am pus migdale
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
0.5 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fierbeti cafeaua, lasati-o 10 minute apoi o strecurati(250ml) intr-un bol sau cana mai mare.
Adaugati 1 pahar de zahar, 2 linguri de miere si amestecati bine cu o lingura pana se dizolva complet zaharul.
Pas 2
Turnati amestecul de cafea in bolul in care veti face aluatul.
Adaugati nucile.
Pas 3
Urmeaza fructele uscate - eu am pus caise uscate si stafide negre.
Apoi puneti bicarbonatul(nu se stinge) si sarea - amestecati bine.
Pas 4
Apoi adaugati faina si amestecati bine cu un tel.
Pas 5
Trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa.
Pas 6
Turnati-l intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt sau intr-o forma rotunda de 26 cm.
Il puneti la cuptor pentru 1 ora la temperatura de 180 grade.
Pas 7
Daca la un moment dat in timpul coacerii se rumeneste prea tare sa puneti o folie de aluminiu peste el, ca sa nu-l ardeti.
Dar timpul de copt sa-l tineti la maxim, fiind cu miere si bicarbonat trebuie sa se coaca mai mult decat checurile clasice.
Pas 8
Am facut acest chec de 2 ori, prima data nu am avut bicarbonat si am pus praf de copt. A iesit complet altfel, bunicel dar nu a crescut foarte bine si a fost mai alb, il vedeti in poza.
Deci mierea si bicarbonatul sunt obligatorii impreuna!
Pas 9
Aici cu miere si bicarbonat - vedeti si culoarea mai maronie specifica copturilor cu miere, este si mai crescut decat cel cu praf de copt.
Lasati sa se racoreasca bine apoi serviti.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 chec mediu)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)