Placinta cu peste

Foarte simpla reteta dar cu un rezultat foarte bun. Am folosit aluatul de pe un site, modul de asamblare de pe altul, amandoua destul de reusite. Puteti folosi orice file de peste preferat, este important sa fie fara oase - aluatul tot puteti sa-l folositi pe cel de foietaj din comert sau drojdie.

Ingrediente
File de peste
4 buc
aproximativ 1 kg
Ceapa alba
2 buc
2 buc mari sau 4 mici
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Oua
2 buc
Zahar
1 lingurita
Unt
4 linguri
Sare
0.25 lingurite
Faina alba calitate superioara
4 pahare
Drojdie proaspata
25 g
Pasi de urmat
Pas 1

Mai intai se pregateste aluatul pentru placinta. Daca veti lua din comert aluat de foietaj se pot omite pasii urmatori.

Intr-un bol de pune 1 pahar de apa sau lapte cald, 1 ou, 1/4 de lingurita de sare si 1 lingurita de zahar.

Placinta cu peste - Pas 1
Pas 2

Se amesteca bine ingredientele de mai sus, apoi se adauga drojdia faramitata si iar se amesteca pana se dizolva.

Placinta cu peste - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina si amestecati bine.

Placinta cu peste - Pas 3
Pas 4

Cand ati adunat putin aluatul puneti untul moale si framantati bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie mai presarati faina.

Placinta cu peste - Pas 4
Pas 5

Cand aluatul este uniform si nu se mai lipeste de maini il puneti intr-un bol curat, acoperiti cu folie si lasati la un loc cald sa creasca bine.

Placinta cu peste - Pas 5
Pas 6

Ar trebui sa creasca in volum cam de 2 ori.

Placinta cu peste - Pas 6
Pas 7

Dupa ce a crescut il mai framantati putin si peste 10 min este gata sa fie folosit  la placinta.

Placinta cu peste - Pas 7
Pas 8

File-ul de peste se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.

Placinta cu peste - Pas 8
Pas 9

Ceapa se taie bucatele medii si se rumeneste in ulei.

Placinta cu peste - Pas 9
Pas 10

Aluatul se imparte in 2 bucati, din fiecare se face cate o placinta.

Se intinde o foaie rotunda de 3-4 mm grosime, din fiecare bucata de aluat, pe mijloc se pune fileul de peste(se sareaza si pipereaza putin).

Placinta cu peste - Pas 10
Pas 11

Deasupra pestelui se pune ceapa prajita, sau maioneza(daca folositi).

Placinta cu peste - Pas 11
Pas 12

Aluatul se taie fashii uniforme si se "impleteste" - se pune una dupa alta fiecare bucata de aluat, asa cum se vede in poza.

Placinta cu peste - Pas 12
Pas 13

Placintele astfel formate se pun in tava de cuptor, unsa cu putin ulei. Se ung cu galbenus de ou deasupra si se pun la cuptor aproximativ o ora, pana se rumenesc.

Placinta cu peste - Pas 13
Pas 14

Cand sunt coapte se lasa putin sa se racoreasca, apoi se portioneaza.

Placinta cu peste - Pas 14
Pas 15

Placinta este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Placinta cu peste - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: good-cook.ru