Plăcintă cu pește

Foarte simplă rețetă dar cu un rezultat foarte bun. Am folosit aluatul de pe un site, modul de asamblare de pe altul, amândouă destul de reușite. Puteți folosi orice file de pește preferat, este important să fie fără oase - aluatul tot puteți să-l folosiți pe cel de foietaj din comerț sau drojdie.

Ingrediente
File de pește
4 buc
aproximativ 1 kg
Ceapă albă
2 buc
2 buc mari sau 4 mici
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Ouă
2 buc
   
Zahăr
1 lingurita
   
Unt
4 linguri
   
Sare
0.25 lingurite
   
Făină albă calitate superioară
4 pahare
   
Drojdie proaspătă
25 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Mai întâi se pregătește aluatul pentru plăcintă. Dacă veți lua din comerț aluat de foietaj se pot omite pașii următori.

Într-un bol de pune 1 pahar de apă sau lapte cald, 1 ou, 1/4 de linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr.

Plăcintă cu pește - Pas 1
Pas 2

Se amestecă bine ingredientele de mai sus, apoi se adaugă drojdia fărâmițată și iar se amestecă până se dizolvă.

Plăcintă cu pește - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina și amestecați bine.

Plăcintă cu pește - Pas 3
Pas 4

Când ați adunat puțin aluatul puneți untul moale și frământați bine până nu se mai lipește de mâini. Dacă este nevoie mai presărați făină.

Plăcintă cu pește - Pas 4
Pas 5

Când aluatul este uniform și nu se mai lipește de mâini îl puneți într-un bol curat, acoperiți cu folie și lăsați la un loc cald să crească bine.

Plăcintă cu pește - Pas 5
Pas 6

Ar trebui să crească în volum cam de 2 ori.

Plăcintă cu pește - Pas 6
Pas 7

După ce a crescut îl mai frământați puțin și peste 10 min este gata să fie folosit la plăcintă.

Plăcintă cu pește - Pas 7
Pas 8

File-ul de pește se spală bine și se lasă să se scurgă de apă.

Plăcintă cu pește - Pas 8
Pas 9

Ceapa se taie bucățele medii și se rumenește în ulei.

Plăcintă cu pește - Pas 9
Pas 10

Aluatul se împarte în 2 bucăți, din fiecare se face câte o plăcintă.

Se întinde o foaie rotundă de 3-4 mm grosime, din fiecare bucată de aluat, pe mijloc se pune filetul de pește (se sărează și piperează puțin).

Plăcintă cu pește - Pas 10
Pas 11

Deasupra peștelui se pune ceapa prăjită, sau maioneza (dacă folosiți).

Plăcintă cu pește - Pas 11
Pas 12

Aluatul se taie fâșii uniforme și se "împletește" - se pune una după alta fiecare bucată de aluat, așa cum se vede în poză.

Plăcintă cu pește - Pas 12
Pas 13

Plăcintele astfel formate se pun în tava de cuptor, unsă cu puțin ulei. Se ung cu gălbenuș de ou deasupra și se pun la cuptor aproximativ o oră, până se rumenesc.

Plăcintă cu pește - Pas 13
Pas 14

Când sunt coapte se lasă puțin să se răcorească, apoi se porționează.

Plăcintă cu pește - Pas 14
Pas 15

Plăcinta este foarte bună și caldă și rece.

Poftă Bună!

Plăcintă cu pește - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: good-cook.ru