Niste biscuiti simpli, dietetici, foarte potriviti si pentru copilasi - aromati, sunt la gust ceva mediu intre turta dulce si biscuiti. Va recomand sa-i incercati neaparat, va rasfatati familia cu ceva dulce sanatos si gustos, avand doar 2 linguri de ulei sunt foarte buni si in diverse diete.
Intr-un bol amestecati faina de ovaz si stafidele spalate si scurse bine de apa.
In blender puneti merele curatate de coaja si cotor, apa, uleiul, zaharul, praful de copt, vanilia, sucul de lamaie si un varf de cutit de sare.
Blendati bine compozitia si o adaugati in bolul cu faina de ovaz si stafide.
Amestecati bine cu o lingura - va fi un aluat mai lichid.
Il lasati 30-40 de minute, veti observa ca se intareste si devine mai dens.
Daca totusi nu este suficient de gros ca sa puteti forma bilele pt biscuiti puteti sa mai adaugati putina faina de ovaz sau alba.
La mine a fost putin cam lipicios aluatul, dar nu am adaugat faina in plus, doar am uns putin mainile cu ulei si am format bilute de aluat pe care le vedeti in poza.
Respectivele bilute le puneti pe o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.
Cu o lingura inmuiata in ulei am presat biscuitii putin. Aveti grija sa-i lasati mai grosi, daca sunt prea subitiri vor fi mai uscati si tari dupa copt.
Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, pana se rumenesc usor.
Lasati sa se racoreasca putin apoi serviti si savurati cu un ceai/lapte/cafea.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.