Absolut fenomenali acești biscuiți - aromați, crocanți la exterior, fragezi și moi înăuntru - singura întrebare a soțului după ce a mâncat vreo 5 dintr-o înghițitură a fost - "Mai faci și mâine?"
Aș zice că sunt printre cei mai reușiți biscuiți pe care i-am încercat până acum, un tandem perfect de ingrediente sănătoase și gust extraordinar - și cea mai tare fază este că se fac în cam 15 minute, plus 10-15 minute la cuptorul preîncălzit.
Eu sunt mare fan și utilizator a fulgilor de ovăz, plini de vitamine, fibre, minerale - și caut întotdeauna modalități cât mai gustoase de a le introduce în alimentația familiei și mai ales a Sofiei. Azi dimineață înainte să meargă la grădi, a savurat 2 biscuiți și sunt cu inima împăcată că a mâncat sănătos copilul.
Deci neapărat să-i încercați!
Apropo, în loc de nucă de cocos puteți pune fulgi de migdale și esență de migdale, azi urmează să fac și varianta asta...
Într-un bol amestecați făina, fulgii de ovăz, nuca de cocos și zahărul.
Amestecați uleiul cu mierea.
Adăugați bicarbonatul stins cu oțet, amestecați puțin.
Turnați acest amestec în bolul cu făină.
Adăugați și apa, amestecați cu mâinile bine - va fi un aluat destul de fărâmicios, ușor lipicios.
Singura problemă la acești biscuiți este că nu puteți să-i formați simplu cu mâinile - din cauza aluatului fărâmicios.
Dar se rezolvă dacă modelați biscuiții într-o lingură de înghețată (dar și una simplă mai adâncă). Puneți câte puțin și presați bine să fie plină lingura până la margini.
Apoi ușor împingeți și observați că alunecă bine și iese din lingură.
Autorul rețetei zice să întoarceți lingura și să scuturați biscuiții în tava, la mine nu a mers, doar scoși alunecând din lingură.
Aici toți biscuiții gata de pus la cuptor.
Mi-au ieșit fix 18 bucăți - recomand să faceți din start porție dublă, pentru că se topesc tare repede din farfurie.
Se coc la cuptor preîncălzit timp de 10-15 minute, sau până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și mai ales la fund.
Lăsați să se răcească bine apoi savurați.
Deși aluatul crud este destul de fărâmicios, biscuiții se țin bine și sunt taman buni.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.