Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post)

Absolut fenomenali acesti biscuiti - aromati, crocanti la exterior, fragezi si moi inauntru - singura intrebare a sotului dupa ce a mancat vreo 5 dintr-o inghititura a fost - "Mai faci si maine?"

As zice ca sunt printre cei mai reusiti biscuiti pe care i-am incercat pana acum, un tandem perfect de ingrediente sanatoase si gust extraordinar - si cea mai tare faza este ca se fac in cam 15 minute, plus 10-15 minute la cuptorul preincalzit.

Eu sunt mare fan si utilizator a fulgilor de ovaz, plini de vitamine, fibre, minerale - si caut intotdeauna modalitati cat mai gustoase de a le introduce in alimentatia familiei si mai ales a Sofiei. Azi dimineata inainte sa mearga la gradi, a savurat 2 biscuiti si sunt cu inima impacata ca a mancat sanatos copilul.

Deci neaparat sa-i incercati!

Apropo, in loc de nuca de cocos puteti pune fulgi de migdale si esenta de migdale, azi urmeaza sa fac si varianta asta...

Ingrediente
Faina integrala de grau
70 g
sau faina alba
Nuca de cocos
60 g
razuita uscata
Fulgi de ovaz
75 g
fulgi mai mari integrali
Ulei de floarea soarelui
6 linguri
sau 100g unt moale
Miere
1 lingura
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu 2 linguri de otet sau suc de lamaie
Zahar
50 g
Apa
7 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol amestecati faina, fulgii de ovaz, nuca de cocos si zaharul.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 1
Pas 2

Amestecati uleiul cu mierea.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugati bicarbonatul stins cu otet, amestecati putin.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 3
Pas 4

Turnati acest amestec in bolul cu faina.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 4
Pas 5

Adaugati si apa, amestecati cu mainile bine - va fi un aluat destul de faramicios, usor lipicios.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 5
Pas 6

Singura problema la acesti biscuiti este ca nu puteti sa-i  formati simplu cu mainile - din cauza aluatului faramicios.

Dar se rezoolva daca modelati biscuitii intr-o lingura de inghetata(dar si una simpla mai adanca). Puneti cate putin si presati bine sa fie plina lingura pana la margini.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 6
Pas 7

Apoi usor impingeti si observati ca aluneca bine si iese din lingura.

Autorul retetei zice sa intoarceti lingura si sa scuturati biscuitii in tava, la mine nu a mers, doar scosi alunecand din lingura.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 7
Pas 8

Aici toti biscuitii gata de pus la cuptor.

Mi-au iesit fix 18 bucati - recomand sa faceti din start portie dubla, pentru ca se topesc tare repede din farfurie.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preincalzit timp de 10-15 minute, sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si mai ales la fund.

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se raceasca bine apoi savurati.

Desi aluatul crud este destul de faramicios, biscuitii se tin bine si sunt taman buni.

Pofta Buna!

Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (18-20 bucati)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min