Absolut fenomenali acesti biscuiti - aromati, crocanti la exterior, fragezi si moi inauntru - singura intrebare a sotului dupa ce a mancat vreo 5 dintr-o inghititura a fost - "Mai faci si maine?"
As zice ca sunt printre cei mai reusiti biscuiti pe care i-am incercat pana acum, un tandem perfect de ingrediente sanatoase si gust extraordinar - si cea mai tare faza este ca se fac in cam 15 minute, plus 10-15 minute la cuptorul preincalzit.
Eu sunt mare fan si utilizator a fulgilor de ovaz, plini de vitamine, fibre, minerale - si caut intotdeauna modalitati cat mai gustoase de a le introduce in alimentatia familiei si mai ales a Sofiei. Azi dimineata inainte sa mearga la gradi, a savurat 2 biscuiti si sunt cu inima impacata ca a mancat sanatos copilul.
Deci neaparat sa-i incercati!
Apropo, in loc de nuca de cocos puteti pune fulgi de migdale si esenta de migdale, azi urmeaza sa fac si varianta asta...
Intr-un bol amestecati faina, fulgii de ovaz, nuca de cocos si zaharul.
Amestecati uleiul cu mierea.
Adaugati bicarbonatul stins cu otet, amestecati putin.
Turnati acest amestec in bolul cu faina.
Adaugati si apa, amestecati cu mainile bine - va fi un aluat destul de faramicios, usor lipicios.
Singura problema la acesti biscuiti este ca nu puteti sa-i formati simplu cu mainile - din cauza aluatului faramicios.
Dar se rezoolva daca modelati biscuitii intr-o lingura de inghetata(dar si una simpla mai adanca). Puneti cate putin si presati bine sa fie plina lingura pana la margini.
Apoi usor impingeti si observati ca aluneca bine si iese din lingura.
Autorul retetei zice sa intoarceti lingura si sa scuturati biscuitii in tava, la mine nu a mers, doar scosi alunecand din lingura.
Aici toti biscuitii gata de pus la cuptor.
Mi-au iesit fix 18 bucati - recomand sa faceti din start portie dubla, pentru ca se topesc tare repede din farfurie.
Se coc la cuptor preincalzit timp de 10-15 minute, sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si mai ales la fund.
Lasati sa se raceasca bine apoi savurati.
Desi aluatul crud este destul de faramicios, biscuitii se tin bine si sunt taman buni.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.