Cornuri pufoase cu rahat (de post)

Rețeta asta de cornuri mi-a atras atenția zilele trecute, ieri le-am încercat și au fost atât de reușite că nu mai aveam răbdare să vi le arăt. Se fac simplu și repede, sunt super pufoase, ușoare și foarte moi. Umplutura bineînțeles că puteți s-o schimbați - cu mere (puțin călite cu zahăr), gem mai gros, ciocolată amăruie bucățele, etc.

Dintr-o bucată de aluat am încercat să fac și o ruladă cu mac și cacao - foarte bună și aia! Vedeți poza în pași, eu zic că este destul de convingătoare :)

Ingrediente
Făină albă
400 g
   
Apă caldă
250 ml
   
Drojdie uscată
2 linguri
sau 25g de drojdie proaspătă
Zahăr
4 linguri
   
Ulei de măsline
50 ml
sau simplu, de floarea soarelui
Sare
0.25 lingurite
   
Rahat colorat
200 g
sau orice altă umplutură vă place - gem, fructe, ciocolată, etc
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol amestecați cam jumate din cantitatea de apă, 1 lingură de făină, drojdia și 1 lingură de zahăr.

Lăsați cam 10-15 minute să dospească puțin.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați la maia restul de apă, zahărul, sarea, uleiul - amestecați bine cu un tel.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina, amestecați și frământați aluatul.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 3
Pas 4

Va ieși un aluat moale, puțin lipicios - dar încercați să nu adăugați prea multă făină în plus.

Îl scoateți pe o masă presărată cu făină și frământați vreo 5-10 minute.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 4
Pas 5

Lăsați la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară de plastic.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 5
Pas 6

Dacă respectați toți pașii, aluatul trebuie să crească frumos, cam de 2-3 ori.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 6
Pas 7

Îl scoateți din bol, frământați puțin și tăiați în 3 bucăți egale din care formați 3 bile de aluat.

Le lăsați 10 minute să se odihnească.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 7
Pas 8

Fiecare bilă de aluat o întindeți într-o foaie rotundă, cam de 3-4mm grosime, tăiați în 8 felii uniforme.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 8
Pas 9

Puneți umplutura pe margini și rulați strâns cornurile.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 9
Pas 10

Le aranjați într-o tavă antiadezivă sau așternută cu hârtie de copt și lăsați să crească cam 15-20 de minute.

În acest timp dați drumul la cuptor la 180 grade, să se încălzească bine.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 10
Pas 11

Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, așa că stați pe lângă bucătărie, să nu le ardeți.

Lăsați să se răcorească bine.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 11
Pas 12

Eu am făcut 16 cornuri din primele 2 bile de aluat.

La a 3-a am avut chef să fac o ruladă rapidă cu mac și cacao - foarte reușită!

Cum am făcut - am întins foaia de aluat, am presărat pe ea 2 linguri de mac uscat, 2 linguri de zahăr și 1 lingură cacao. Și am rulat strâns, lăsat să crească cam 20 de minute și copt la 180 grade.

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 12
Pas 13

Și aici cornurile - foarte reușite, le recomand nu doar în post - se fac cu ingrediente banale dar sunt deosebit de pufoase și moi.

Poftă Bună!

Cornuri pufoase cu rahat (de post) - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (24 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min