Rețeta asta de cornuri mi-a atras atenția zilele trecute, ieri le-am încercat și au fost atât de reușite că nu mai aveam răbdare să vi le arăt. Se fac simplu și repede, sunt super pufoase, ușoare și foarte moi. Umplutura bineînțeles că puteți s-o schimbați - cu mere (puțin călite cu zahăr), gem mai gros, ciocolată amăruie bucățele, etc.
Dintr-o bucată de aluat am încercat să fac și o ruladă cu mac și cacao - foarte bună și aia! Vedeți poza în pași, eu zic că este destul de convingătoare :)
Într-un bol amestecați cam jumate din cantitatea de apă, 1 lingură de făină, drojdia și 1 lingură de zahăr.
Lăsați cam 10-15 minute să dospească puțin.
Apoi adăugați la maia restul de apă, zahărul, sarea, uleiul - amestecați bine cu un tel.
Adăugați făina, amestecați și frământați aluatul.
Va ieși un aluat moale, puțin lipicios - dar încercați să nu adăugați prea multă făină în plus.
Îl scoateți pe o masă presărată cu făină și frământați vreo 5-10 minute.
Lăsați la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară de plastic.
Dacă respectați toți pașii, aluatul trebuie să crească frumos, cam de 2-3 ori.
Îl scoateți din bol, frământați puțin și tăiați în 3 bucăți egale din care formați 3 bile de aluat.
Le lăsați 10 minute să se odihnească.
Fiecare bilă de aluat o întindeți într-o foaie rotundă, cam de 3-4mm grosime, tăiați în 8 felii uniforme.
Puneți umplutura pe margini și rulați strâns cornurile.
Le aranjați într-o tavă antiadezivă sau așternută cu hârtie de copt și lăsați să crească cam 15-20 de minute.
În acest timp dați drumul la cuptor la 180 grade, să se încălzească bine.
Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, așa că stați pe lângă bucătărie, să nu le ardeți.
Lăsați să se răcorească bine.
Eu am făcut 16 cornuri din primele 2 bile de aluat.
La a 3-a am avut chef să fac o ruladă rapidă cu mac și cacao - foarte reușită!
Cum am făcut - am întins foaia de aluat, am presărat pe ea 2 linguri de mac uscat, 2 linguri de zahăr și 1 lingură cacao. Și am rulat strâns, lăsat să crească cam 20 de minute și copt la 180 grade.
Și aici cornurile - foarte reușite, le recomand nu doar în post - se fac cu ingrediente banale dar sunt deosebit de pufoase și moi.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.