Cornuri pufoase cu rahat(de post)

Reteta asta de cornuri mi-a atras atentia zilele trecute, ieri le-am incercat si au fost atat de reusite ca nu mai aveam rabdare sa vi le arat. Se fac simplu si repede, sunt super pufoase, usoare si foarte moi. Umplutura bineinteles ca puteti s-o schimbati - cu mere(putin calite cu zahar), gem mai gros, ciocolata amaruie bucatele, etc.

Dintr-o bucata de aluat am incercat sa fac si o rulada cu mac si cacao - foarte buna si aia! Vedeti poza in pasi, eu zic ca este destul de convingatoare :)

Ingrediente
Faina alba
400 g
Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
2 linguri
sau 25g de drojdie proaspata
Zahar
4 linguri
Ulei de masline
50 ml
sau simplu, de floarea soarelui
Sare
0.25 lingurite
Rahat colorat
200 g
sau orice alta umplutura va place - gem, fructe, ciocolata, etc
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura de zahar.

Lasati cam 10-15 minute sa dospeasca putin.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati la maia  restul de apa, zahar, sarea, uleiul - amestecati bine cu un tel.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina, amestecati si framantati aluatul.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 3
Pas 4

Va iesi un aluat moale, putin lipicios - dar incercati sa nu adaugati prea multa faina in plus.

Il scoateti pe o masa presarata cu faina si framantati vreo 5-10 minute.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 4
Pas 5

Lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentara de plastic.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 5
Pas 6

Daca respectati toti pasii, aluatul trebuie sa creasca frumos, cam de 2-3 ori.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 6
Pas 7

Il scoateti din bol, framantati putin si taiati in 3 bucati egale din care formati 3 bile de aluat.

Le lasati 10 minute sa se odihneasca.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 7
Pas 8

Fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie rotunda, cam de 3-4mm grosime, taiati in 8 felii uniforme.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 8
Pas 9

Puneti umplutura pe margini si rulati strans cornurile.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 9
Pas 10

Le aranjati intr-o tava antiadeziva sau asternuta cu hartie de copt si lasati sa creasca cam 15-20 de minute.

In acest timp dati drumul la cuptor la 180 grade, sa se incalzeasca bine.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 10
Pas 11

Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, asa ca stati pe langa bucatarie, sa nu le ardeti.

Lasati sa se racoreasca bine.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 11
Pas 12

Eu am facut 16 cornuri din primele 2 bile de aluat.

La a 3-a am avut chef sa fac o rulada rapida cu mac si cacao - foarte reusita!

Cum am facut - am intins foaia de aluat, am presarat pe ea 2 linguri de mac uscat, 2 linguri de zahar si 1 lingura cacao. Si am rulat strans, lasat sa creasca cam 20 de  minute si copt la 180 grade.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 12
Pas 13

Si aici cornurile - foarte reusite, le recomand nu doar in post - se fac cu ingrediente banale dar sunt deosebit de pufoase si moi.

Pofta Buna!

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (24 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min