Cum se fierbe nautul Reteta VIDEO
Am pus multe retete pe site cu naut si de obicei recomandam sa-l cumparati gata la conserva - este mai simplu atunci cand gatiti foarte rar doar un mic pate sau hummus de naut. Dar daca vreti sa gatiti si alte retete cu naut recomand sa va faceti altfel aprovizionarile sau rezervele de naut fiert.
Noua au inceput sa ne placa tot mai mult mancarurile cu naut - diverse chiftele de naut, curry de naut, hummusul... - in acest caz am inceput sa-l fierb si sa-l congelez pentru a avea oricand la indemana si la costuri mult mai mici decat cel de la conserva.
Desi dureaza pana se face, chiar merita efortul, dupa ce v-ati facut rezervele nu mai aveti grija lui, si oricand aveti la indemana o posibilitate de garnitura/mancare sanatoasa.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu cumpar de obicei nautul in magazinele arabesti de tip Halal - este mai ieftin, mai mare ca bob si fierbe mult mai bine decat cel care il gasesc in plafar.
Pas 2
Turnati nautul intr-un vas mai mare si adaugati apa cat sa acopere de 5-6 ori volumul lui.
Puneti si o lingurita de bicarbonat in apa - va grabi ulterior fierberea nautului.
Din alte recomandari am mai pus bicarbonat si direct la inceputul fierberii in cratita cu apa fierbinte - aici sa aveti grija, se va face o spuma mare care trebuie s-o luati repede, sa nu va murdareasca aragazul.
Pas 3
Lasati peste noapte la inmuiat nautul - daca intre timp observati ca s-a marit prea mult in volum si nu mai este acoperit de apa, mai adaugati.
Pas 4
A 2-a zi il scurgeti de apa, spalati bine si puneti la fiert in multa apa, sa acopere cam de 2 ori volumul lui.
Cand incepe sa fiarba va face spuma, o luati usor cu o lingura, faceti focul mic si lasati-l vreo 2 ore.
Eu nu pun plante aromatice la fiert(frunza de dafin, ceapa, rozmarin) pentru ca vreau sa am un naut neutru la gust, bun pentru orice preparat(chiar si ca un blat de tarta dulce dietetica).
Pas 5
Aveti grija sa fiarba incet si daca mai este nevoie, pe parcurs completati cu apa fiarta/clocotita.
Este gata atunci cand luati un bob si strivit intre degete este cremos si moale.
Timpul de fierbere difera, am avut cazuri cand s-a fier in 1 ora, in 3, in 5 - cel mai repede fierbe nautul arabesc.
Cand este gata, opriti focul si lasati sa se raceasca complet.
Pas 6
Nautul poate lasa niste coji(am avut cazuri cand nu a lasat), care dupa preferinta le puteti lasa sau alege. Pur si simplu se freaca bobitele de naut intre palme si se clatesc sub jet de apa rece.
Se poate pastra la frigider 2-3 zile daca il consumati imediat.
Pas 7
Sau se pune in pungi - cantitati exacte cat va trebuie pt pate-uri, mancaruri - mai mici sau mai mari - si se congeleaza.
Se pastreaza perfect la congelator, pe termen lung, nu-si schimba deloc gustul si textura.
Inainte de preparare il lasati cateva ore la decongelat.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: