Sunt foarte selectivă la multe rețete de post, mai ales la mâncăruri - și cu chiftelele la fel, sunt doar câteva rețete(care le am și pe site) care mi-au plăcut până acum, dar multe altele nu prea îmi plac din cauza texturii moi și cleioase.
Aici am fost intrigată de combinația de năut cu morcovi - deci am zis să fac niște experimente culinare :) Și mare bucurie, pentru că mi-au ieșit niște chiftele minunate, delicioase, consistente și cred că ar satisface și gusturile multor carnivori.
Recomand să încercați rețeta, sunt o alternativă minunată la chiftelele clasice din carne.
Într-un blender/robot puneți năutul și ceapa tăiată bucăți mai mari.
Adăugați și restul ingredientelor - lăsați la o parte doar făina de năut.
Și blendați bine, să fie o pastă omogenă. Gustați de sare, mai adăugați dacă este nevoie.
Așa arată punga mea de făină de năut - am găsit-o la Plafarul din cartier.
Este o chestie foarte bună, un înlocuitor de ouă în multe preparate vegetariene de gen chiftele, clătite, etc.
La pasta de năut cu legume adăugați făina de năut și amestecați bine cu o lingură sau chiar cu mâinile.
Lăsați 5 minute și apoi verificați dacă compoziția este bună de format chiftele.
Trebuie să fie mai groasă și nelipicioasă - dacă-i prea lichidă mai adăugați 1-2 linguri de făină de năut.
Formați chiftelele(recomand să le faceți puțin mai groase decât cele din poză) și le puneți pe o tavă antiaderentă sau așternută cu hârtie de copt.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 15-20 minute pe o parte, apoi le întoarceți și mai lăsați 5 minute la cuptor.
Lăsați puțin să se răcorească și serviți cu o salată de verdețuri, un sos de roșii sau orice garnitură vă place - orez, cartofi, legume, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.