Sunt foarte selectiva la multe retete de post, mai ales la mancaruri - si cu chiftelele la fel, sunt doar cateva retete(care le am si pe site) care mi-au placut pana acum, dar multe altele nu prea imi plac din cauza texturii moi si cleioase.
Aici am fost intrigata de combinatia de naut cu morcovi - deci am zis sa fac niste experimente culinare :) Si mare bucurie, pentru ca mi-au iesit niste chiftele minunate, delicioase, consistente si cred ca ar satisface si gusturile multor carnivori.
Recomand sa incercati reteta, sunt o alternativa minunata la chiftelele clasice din carne.
Intr-un blender/robot puneti nautul si ceapa taiata bucati mai mari.
Adaugati si restul ingredientelor - lasati la o parte doar faina de naut.
Si blendati bine, sa fie o pasta omogena. Gustati de sare, mai adaugati daca este nevoie.
Asa arata punga mea de faina de naut - am gasit-o la Plafarul din cartier.
Este o chestie foarte buna, un inlocuitor de oua in multe preparate vegetariene de gen chiftele, clatite, etc.
La pasta de naut cu legume adaugati faina de naut si amestecati bine cu o lingura sau chiar cu mainile.
Lasati 5 minute si apoi verificati daca compozitia este buna de format chiftele.
Trebuie sa fie mai groasa si nelipicioasa - daca-i prea lichida mai adaugati 1-2 linguri de faina de naut.
Formati chiftelele(recomand sa le faceti putin mai groase decat cele din poza) si le puneti pe o tava antiaderenta sau asternuta cu hartie de copt.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 15-20 minute pe o parte, apoi le intoarceti si mai lasati 5 minute la cuptor.
Lasati putin sa se racoreasca si serviti cu o salata de verdeturi, un sos de rosii sau orice garnitura va place - orez, cartofi, legume, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.