Chiftele de naut si morcovi

Sunt foarte selectiva la multe retete de post, mai ales la mancaruri - si cu chiftelele la fel, sunt doar cateva retete(care le am si pe site) care mi-au placut pana acum, dar multe altele nu prea imi plac din cauza texturii moi si cleioase.

Aici am fost intrigata de combinatia de naut cu morcovi - deci am zis sa fac niste experimente culinare :) Si mare bucurie, pentru ca mi-au iesit niste chiftele minunate, delicioase, consistente si cred ca ar satisface si gusturile multor carnivori.

Recomand sa incercati reteta, sunt o alternativa minunata la chiftelele clasice din carne.

Aveti aici si o metoda mai explicata cum se fierbe nautul.

Ingrediente
Naut fiert
250 g
Morcov ras marunt
150 g
Ceapa alba
1 buc
una mica
Faina de naut
3 linguri
se gasete la Plafar si magazine naturiste
Tahini
0.5 lingurite
sau 1 lingurita de susan macinat
Garam masala
0.25 lingurite
sau un amestec de mirodenii de:piper, coriandru, chimen, scortisoara - sau ce aveti prin camara
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un blender/robot puneti nautul si ceapa taiata bucati mai mari.

Chiftele de naut si morcovi - Pas 1
Pas 2

Adaugati si restul ingredientelor - lasati la o parte doar faina de naut.

Chiftele de naut si morcovi - Pas 2
Pas 3

Si blendati bine, sa fie o pasta omogena. Gustati de sare, mai adaugati daca este nevoie.

Chiftele de naut si morcovi - Pas 3
Pas 4

Asa arata punga mea de faina de naut - am gasit-o la Plafarul din cartier.

Este o chestie foarte buna, un inlocuitor de oua in multe preparate vegetariene de gen chiftele, clatite, etc.

Chiftele de naut si morcovi - Pas 4
Pas 5

La pasta de naut cu legume adaugati faina de naut si amestecati bine cu o lingura sau chiar cu mainile.

Chiftele de naut si morcovi - Pas 5
Pas 6

Lasati 5 minute si apoi verificati daca compozitia este buna de format chiftele.

Trebuie sa fie mai groasa si nelipicioasa - daca-i prea lichida mai adaugati 1-2 linguri de faina de naut.

Chiftele de naut si morcovi - Pas 6
Pas 7

Formati chiftelele(recomand sa le faceti putin mai groase decat cele din poza) si le puneti pe o tava antiaderenta sau asternuta cu hartie de copt.

Chiftele de naut si morcovi - Pas 7
Pas 8

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 15-20 minute pe o parte, apoi le intoarceti si mai lasati 5 minute la cuptor.

Chiftele de naut si morcovi - Pas 8
Pas 9

Lasati putin sa se racoreasca si serviti cu o salata de verdeturi, un sos de rosii sau orice garnitura va place - orez, cartofi, legume, etc.

Pofta Buna!

Chiftele de naut si morcovi - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min