Chiftele de năut și morcovi

Sunt foarte selectivă la multe rețete de post, mai ales la mâncăruri - și cu chiftelele la fel, sunt doar câteva rețete(care le am și pe site) care mi-au plăcut până acum, dar multe altele nu prea îmi plac din cauza texturii moi și cleioase.

Aici am fost intrigată de combinația de năut cu morcovi - deci am zis să fac niște experimente culinare :) Și mare bucurie, pentru că mi-au ieșit niște chiftele minunate, delicioase, consistente și cred că ar satisface și gusturile multor carnivori.

Recomand să încercați rețeta, sunt o alternativă minunată la chiftelele clasice din carne.

Aveți aici și o metodă mai explicată cum se fierbe năutul.

Ingrediente
Năut fiert
250 g
   
Morcov ras mărunt
150 g
   
Ceapă albă
1 buc
una mică
Făină de năut
3 linguri
se găsește la Plafar și magazine naturiste
Tahini
0.5 lingurite
sau 1 linguriță de susan măcinat
Garam masala
0.25 lingurite
sau un amestec de mirodenii de: piper, coriandru, chimen, scorțișoară - sau ce aveți prin cămară
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un blender/robot puneți năutul și ceapa tăiată bucăți mai mari.

Chiftele de năut și morcovi - Pas 1
Pas 2

Adăugați și restul ingredientelor - lăsați la o parte doar făina de năut.

Chiftele de năut și morcovi - Pas 2
Pas 3

Și blendați bine, să fie o pastă omogenă. Gustați de sare, mai adăugați dacă este nevoie.

Chiftele de năut și morcovi - Pas 3
Pas 4

Așa arată punga mea de făină de năut - am găsit-o la Plafarul din cartier.

Este o chestie foarte bună, un înlocuitor de ouă în multe preparate vegetariene de gen chiftele, clătite, etc.

Chiftele de năut și morcovi - Pas 4
Pas 5

La pasta de năut cu legume adăugați făina de năut și amestecați bine cu o lingură sau chiar cu mâinile.

Chiftele de năut și morcovi - Pas 5
Pas 6

Lăsați 5 minute și apoi verificați dacă compoziția este bună de format chiftele.

Trebuie să fie mai groasă și nelipicioasă - dacă-i prea lichidă mai adăugați 1-2 linguri de făină de năut.

Chiftele de năut și morcovi - Pas 6
Pas 7

Formați chiftelele(recomand să le faceți puțin mai groase decât cele din poză) și le puneți pe o tavă antiaderentă sau așternută cu hârtie de copt.

Chiftele de năut și morcovi - Pas 7
Pas 8

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 15-20 minute pe o parte, apoi le întoarceți și mai lăsați 5 minute la cuptor.

Chiftele de năut și morcovi - Pas 8
Pas 9

Lăsați puțin să se răcorească și serviți cu o salată de verdețuri, un sos de roșii sau orice garnitură vă place - orez, cartofi, legume, etc.

Poftă Bună!

Chiftele de năut și morcovi - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min