Curry de naut

Una din cele mai bune mancaruri de naut - dupa prima gustare am zis ca va fi si una din cele mai folosite garnituri la noi in familie. Desi am mancat foarte bine la masa principala, chiar si dupa aia imi statea gandul la mancarica asta, abia asteptam sa mai mananc din ea :)

Cu ocazia asta am inceput sa fierb naut in cantitati mai mari, pentru a-l avea oricand la indemana pentru acest curry.

Daca nu aveti toate mirodeniile, improvizati, puneti ceva usturoi in loc de curry si oricum va fi cea mai tare mancare/garnitura de naut.

Ingrediente
Naut fiert
700 g
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Mustar boabe
1 lingurita
optional
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
optional
Praf de curry
1 lingurita
+ coriandru macinat, garam-masala, chimen - toate cate un varf de lingurita
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
sau putin chilli uscat - daca vreti si picant
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura - sau 1 lingurita de patrunjel uscat
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Puneti uleiul la incins in tigaie si adaugati semintele de mustar - puteti sa faceti si fara ele.

Curry de naut - Pas 1
Pas 2

Acoperiti cu capac sau sita de tigaie, semintele de mustar vor sari ca floricele de porumb.

Curry de naut - Pas 2
Pas 3

Cand nu mai sar, faceti focul mai mic si adaugati ceapa taiata cubulete.

Amestecati si lasati putin sa se rumeneasca - se face f.repede, uleiul fiind incins bine.

Curry de naut - Pas 3
Pas 4

Adaugati rosiile cubulete, restul de mirodenii, amestecati si lasati cam 5 minute sa fiarba toate impreuna.

Curry de naut - Pas 4
Pas 5

Acum adaugati si nautul fiert, amestecati si lasati sa fiarba bine 5 minute.

Curry de naut - Pas 5
Pas 6

Potriviti de sare si adaugati patrunjelul tocat - aici am pus din acela uscat.

Serviti ca o mancare sau ca garnitura la orice va place - este o mancare foarte aromata si gustoasa.

Pofta Buna!

Curry de naut - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min