Una din cele mai bune mâncăruri de năut - după prima gustare am zis că va fi și una din cele mai folosite garnituri la noi în familie. Deși am mâncat foarte bine la masa principală, chiar și după aia îmi stătea gândul la mâncărica asta, abia așteptam să mai mănânc din ea :)
Cu ocazia asta am început să fierb năut în cantități mai mari, pentru a-l avea oricând la îndemână pentru acest curry.
Dacă nu aveți toate mirodeniile, improvizați, puneți ceva usturoi în loc de curry și oricum va fi cea mai tare mâncare/garnitură de năut.
Puneți uleiul la încins în tigaie și adăugați semințele de muștar - puteți să faceți și fără ele.
Acoperiți cu capac sau sită de tigaie, semințele de muștar vor sări ca floricelele de porumb.
Când nu mai sar, faceți focul mai mic și adăugați ceapa tăiată cubulețe.
Amestecați și lăsați puțin să se rumenească - se face foarte repede, uleiul fiind încins bine.
Adăugați roșiile cubulețe, restul de mirodenii, amestecați și lăsați cam 5 minute să fiarbă toate împreună.
Acum adăugați și năutul fiert, amestecați și lăsați să fiarbă bine 5 minute.
Potriviți de sare și adăugați pătrunjelul tocat - aici am pus din acela uscat.
Serviți ca o mâncare sau ca garnitură la orice vă place - este o mâncare foarte aromată și gustoasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.